Skocz do zawartości
  • 0

Kieł ?

BARON 77

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Jest to część tzw. szabli dzika -odyńca. Widać wyraźnie na fotografii, iż została ułamana.Górna część szabli dzika jestpełna" cała zbudowana ze szkliwa.Pozdrawiam.
Napisano
Kolego carabus zabiłeś mi gwoździa i szczerze pisząc sam już wątpię w swoje racje.Każdy ma prawo się pomylić,ktoś mądry powiedział,że można tego uniknąć tylko nic nie robiąc.Z drugiej strony nie ma się co chełpić-jeden jest mądry w polityce,drugi w praktyce.Kolegów sobie daruj.Jeżeli zaś chodzi o morsa,to zwierze dla nas mało znane,a co za tym idzie,to też i mało sprawdzone.Jeżeli chciałbyś roztrząsać temat morsa,to proponuję spotkanie.Ja dojadę(atrakcje i nocleg twoje zmartwienie)Kontakt na maila.
Napisano

No to, miszczowie, czas na prawdziwy kieł.
Kiedyś, w Gdyni na Kamiennej Górze, jakaś rodzinka wypirzyła furę pamiątek po zmarłym krewniaku. A wśród nich taki sobie ząbek, na podstawce. Wpadł mi w oko więc go zabrałem i do tej pory nie wiem, czyj?

Napisano

A tak wygląda wnętrze. Głębokość otworu-5-6 cm.
Wspomniałem o miejscu znalezienia, gdyż właśnie tam jest dzielnica willowa, gdzie mieszkało i mieszka wielu pływających za PRL-u na statkach handlowych. Przypuszczam, że ten kieł to jakaś pamiątka z dalekiego kraju, zakupiona na targowisku i przywieziona do kraju w odległych czasach.

C.

Napisano
i jeszcze to:
http://www.goldap.policja.gov.pl/index.php?id_category=2&el_id=12085
prawda że podobne?
tak przy okazji to niechcący Catadero stałeś się przestępcą - posiadasz kieł ze zwierzaka który objety jest zezwoleniami CITES - i chyba tęz dlatego ta rodzina pozbyła się kła.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie