Skocz do zawartości

Zginął żołnierz w Afganistanie

mjut

Rekomendowane odpowiedzi

Ok Kol. Stg, wiadomo, że Izrael jakby się dołączył do misji, np Afganistanu, to mogłoby być bardzo niemiło na bliskim wschodzie, jak i nie świecie:) Ale po co im tak duże ilości pieniędzy na zbrojenia, skoro mają już dobrze wyposażoną i nowoczesną armię oraz nie jeżdzą na misje? Moim zdaniem taką kasę lub sprzęt powinny dostać Państwa które uczestniczą w misji a nie stać ich na nowoczesne uzbrojenie(np. Polska, Słowacja itd) tylko oczywiście trzeba dać arodowi wybranemu", żeby mógł zrzucać bomby zapalające na osiedla cywilne w Strefie Gazy, i nie pi.. gadajcie głupot, że tam są sami terroryści,kilkuletnie dziecko rzucające kamieniem w czołg to też terrorysta? Szkoda gadać na ten temat, na naród wybrany nie można złego słowa powiedzieć, im wolno(tylko, że jak Rosja wkroczyła do Czeczenii czy Gruzji to USA podnosi oczywiście ogromne aj waj, że jak tak można, ale bombardować cywilne osiedla i zabijać palestyńskie dzieci oraz kobiety to można? Czemu nie słyszeliśmy żadnej krytyki ze strony Państw NATO czy innych, że Izrael zrzuca bomby na cywilów i ich morduje(nie raz takie przypadki były, gdzieś był film ojca z dzieckiem pod ścianą, gdzie potem na filmie ukazuje się tylko chmura kurzu i pyłu(po strzale z czołgu lub wyrzutni)

PZDR

PS. Proponuje założyć oddzielny wątek o Afganistanie, stosunkach z Izraelem, USA, itd, na dołku" i tam sobie porozmawiać na ten temat, to jest wątek o śmierci kolejnego żołnierza który ginie w imię demokracji", szkoda chłopaka i Czesc jego pamięci

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Cześć pamięci tego żołnierza. Nie stety kolejny nasz żołnierz ginie na kolejnej misji pokojowej" i sie pytam poco? Nię będe sie wypowiadać czy jestem za czy przeciw tej misji ale to jest niepojęte że tylu żołnierzy nietylko polskich ginie na tych misjach a oni tylko powiększają kontyngenty i mówią że to ma służyć pokojowi. Ja osobiście niesądze że po wycofaniu sie wojsk z Afganistanu sytuacja sie tam uspokoi więc poco ludzie mają ginąć?
Pozdrawiam

Wg mnie nic sie nieuspokoi a Ameryce zdaje sie że jak wyślą więcej wojsk do Afganu to opanują sytuacje i będą mieli tam dużo do gadania ale niestety w tej sytuacji mają niewiele do gadania bo z talibami nie jest łatwa sprawa i o tym sie ciągle dowiadujemy jak przywożą kolejne ciała naszych żołnierzy.
Pozdrawiam

następny polski obywatel nie wróci z misji,przyczyn jest wiele,jakby nie było wojna,pamiętam że kilku polskich żołnierzy po jednej z misji w trakcie walk omyłkowo,może celowo ostrzelali cywilów ,sprawa była głośna,ale ostatnio coś ucichło.czy zostali uniewinnieni,??? ja osobiście bym na podobną misję nie pojechał za żadne skarby.

No akurat łatwo powiedzieć,że ja bym za żadne skarby nie pojechał na taką wojnę ale we wojsko rządzi się swoimi prawami. Ja bym może na misje pojechał ale nie do Afganu ani żadnych takich ponieważ bezsensem jest ginąć w nieswojej wojnie.
Pozdrawiam

No akurat łatwo powiedzieć,że ja bym za żadne skarby nie pojechał na taką wojnę ale we wojsko rządzi się swoimi prawami."

A to jest jakis przymus wstepowania do wojska ?
Ja mysle ze jak ktos tam idzie dobrowolnie to zdaje sobie sprawe ze cena moze byc zycie i to akceptuje. Czyli nic sie nie stalo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie