Mruk Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 Ok Kol. Stg, wiadomo, że Izrael jakby się dołączył do misji, np Afganistanu, to mogłoby być bardzo niemiło na bliskim wschodzie, jak i nie świecie:) Ale po co im tak duże ilości pieniędzy na zbrojenia, skoro mają już dobrze wyposażoną i nowoczesną armię oraz nie jeżdzą na misje? Moim zdaniem taką kasę lub sprzęt powinny dostać Państwa które uczestniczą w misji a nie stać ich na nowoczesne uzbrojenie(np. Polska, Słowacja itd) tylko oczywiście trzeba dać arodowi wybranemu", żeby mógł zrzucać bomby zapalające na osiedla cywilne w Strefie Gazy, i nie pi.. gadajcie głupot, że tam są sami terroryści,kilkuletnie dziecko rzucające kamieniem w czołg to też terrorysta? Szkoda gadać na ten temat, na naród wybrany nie można złego słowa powiedzieć, im wolno(tylko, że jak Rosja wkroczyła do Czeczenii czy Gruzji to USA podnosi oczywiście ogromne aj waj, że jak tak można, ale bombardować cywilne osiedla i zabijać palestyńskie dzieci oraz kobiety to można? Czemu nie słyszeliśmy żadnej krytyki ze strony Państw NATO czy innych, że Izrael zrzuca bomby na cywilów i ich morduje(nie raz takie przypadki były, gdzieś był film ojca z dzieckiem pod ścianą, gdzie potem na filmie ukazuje się tylko chmura kurzu i pyłu(po strzale z czołgu lub wyrzutni)PZDRPS. Proponuje założyć oddzielny wątek o Afganistanie, stosunkach z Izraelem, USA, itd, na dołku" i tam sobie porozmawiać na ten temat, to jest wątek o śmierci kolejnego żołnierza który ginie w imię demokracji", szkoda chłopaka i Czesc jego pamięci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 miało być zginął, sorry za błądPZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 Cześć pamięci tego żołnierza. Nie stety kolejny nasz żołnierz ginie na kolejnej misji pokojowej" i sie pytam poco? Nię będe sie wypowiadać czy jestem za czy przeciw tej misji ale to jest niepojęte że tylu żołnierzy nietylko polskich ginie na tych misjach a oni tylko powiększają kontyngenty i mówią że to ma służyć pokojowi. Ja osobiście niesądze że po wycofaniu sie wojsk z Afganistanu sytuacja sie tam uspokoi więc poco ludzie mają ginąć?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 Saperski- może się w Afganistanie uspokoi. Tyle, że decydentom zależy aby się uspokoiła również za wielką wodą i w Europie. Że o wprowadzaniu demokracji", kręceniu lodów ( a maszyna musi być większa niż WTC ), haszyszu itp nie wspomnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 Wg mnie nic sie nieuspokoi a Ameryce zdaje sie że jak wyślą więcej wojsk do Afganu to opanują sytuacje i będą mieli tam dużo do gadania ale niestety w tej sytuacji mają niewiele do gadania bo z talibami nie jest łatwa sprawa i o tym sie ciągle dowiadujemy jak przywożą kolejne ciała naszych żołnierzy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 21 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2009 http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7388736,Polak_ranny_w_Afganistanie__Eksplozja_pod_Rosomakiem.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 No i znowu się coś działo w Afganie. Mój ojciec zrobił kurs na dowódce rosomaka i też było coś że mają go wysłać ale nie pojechał.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płetwal Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 jesteśćie jak nasi politycy potraficie każdy temat zanienić w kłótnie zatych co zgineli a napewno ginąć nie chcieli wypijmy za ich pamięć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 Tu nie chodzi o kłótnie ale za co giną nasi żołnierze? Za naszych polityków. Niestety wojnę wywołują politycy a my jesteśmy jedynie ich narzędziami. Cześć i pamięć ofiarom wojen.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 następny polski obywatel nie wróci z misji,przyczyn jest wiele,jakby nie było wojna,pamiętam że kilku polskich żołnierzy po jednej z misji w trakcie walk omyłkowo,może celowo ostrzelali cywilów ,sprawa była głośna,ale ostatnio coś ucichło.czy zostali uniewinnieni,??? ja osobiście bym na podobną misję nie pojechał za żadne skarby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 No akurat łatwo powiedzieć,że ja bym za żadne skarby nie pojechał na taką wojnę ale we wojsko rządzi się swoimi prawami. Ja bym może na misje pojechał ale nie do Afganu ani żadnych takich ponieważ bezsensem jest ginąć w nieswojej wojnie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandolero Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 Wprowadzanie demokracji na Bliskim Wschodzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 No fotka ciekawa" ale tak raczej nie będzie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Nemo Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 No akurat łatwo powiedzieć,że ja bym za żadne skarby nie pojechał na taką wojnę ale we wojsko rządzi się swoimi prawami."A to jest jakis przymus wstepowania do wojska ?Ja mysle ze jak ktos tam idzie dobrowolnie to zdaje sobie sprawe ze cena moze byc zycie i to akceptuje. Czyli nic sie nie stalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 We wojsku panują swoje prawa a rozkaz rzecz święta. Nie wiem czy byłeś w wojsku ale jeśli nie to raczej tego nie zrozumiesz.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Wydaję mi się, że ten rysunek co podał Kol. Bandolero, jest najbardziej adekwatnyPZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Nemo. Ceną może być życie, ale za własną ojczyznę a nie za USA!! pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Szybko się uczą, sk****syny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 No taliby zaczęły zbierać żniwa.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 za ok.700 sztuk musieliśmy zapłacić 5mld zł, plus do tego koszty dopancerzenia i doposażenia na misje, i to wszystko za nasze pieniądze...PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Nie jestem pewien ale jeśli chodzi o sprzęt na misjach to mamy chyba jakieś wsparcie sprzętowe lub finansowe Ameryki.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 jakies mamy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 ciekawe gdzie to wsparcie, chyba na papierze...;)PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Nie wiem konkretnie co mamy ale to już polityka i my nie mamy niestety nic w tej sprawie do powiedzenia.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Tak ogólnie, to w temacie dozbrajania" to mamy typowy gest Kozakiewicza" ze strony naszego nowego Wielkiego Brata, bo za wszystko musimy słono płacić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.