Skocz do zawartości
  • 0

ołtarzyk

MONASTYR

Pytanie

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie ma żadnej informacji,czy ołtarzyk leżał w glebie,czy też był zabezpieczony /pugilares,skóra.. /.Jeśli MONASTYR napisał prawdę,to wiadomo kto może się tym zainteresować. Jeśli kłamie,to nie ma sprawy.
Napisano
Nawet jak to jest Made in China to i tak oko cieszy, ale rzeczywiscie w mosiadzu są domieszki metali które po pewnym czasie nie pozwoliły by otworzyć tego i by było bardzo szorstkie w dotyku
Napisano
http://www.allegro.pl/item934647671_kopia_tryptyku_prawoslawnego.html

Podobny?
I jak widać trochę brakuje do 20.000 Euro. Ja bym nawet sobie dał rękę obciąć, że z tej samej faktury co Monastyrowa wykopana".
Napisano
ja osobiście nie spotkałem po wykopaniu tryptyku aby udało sie otworzyć go bez urwania bolcy które były stalowe może wam sie udało ale mnie nie - a ten tu nie wygląda na wykopany - a o patynie to już napisaliście - kolega sobie popuścił wodze ....... :) pozdro
Napisano
Niestety MONASTYR mnie to wygląda na kopię.Widziałem już trochę rzeczy wyciągniętych z ziemi tego typu a patyna na twoim tryptyku wygląda na sztucznie zrobioną.
Napisano
Kolego MONASTYR
Prosisz o informację na temat tego znaleziska" to wszyscy co coś wiedzą Ci jej udzielają. Pytasz też o jej przybliżoną wartość i jeśli inni odpisują że w katalogach warta około 20000 Euro wtedy jesteś zadowolony i podtrzymujesz dyskusję. Jeśli jednak pojawiła się wątpliwość co do oryginalności i jesteś proszony o jej lepsze zdjęcia uważasz temat tej Składni" za zamknięty i dajesz zdjęcie zachowanych szalunków jak mniemam okopu lub bunkra ziemnego jednocześnie prowadząc wywody na temat prawa kraju itp. Więcej konsekwencji bo zahacza to o ignorancję w stosunku do tych co poświęcają czas na wypowiedzi na tym forum.
Wolisz żyć w błogiej nieświadomości niż w smutnej" lub wesołej" prawdzie Twoja sprawa.
Ja bym tego na pewno nie wyrzucił choćbym kupił za 20PLN w DESIE ze świadomością, że to kopia bo też lubię takie rzeczy.
Życzę powodzenia i pozdrawiam!
Hubert
Napisano
MONASTYR piszesz Na pewno to miejsce znaleziska z pola bitwy I wś". Pomijając, że nie wiem o co chodzi w tym zdaniu ale skoro znaleziona na polu bitwy to ja się zastanawiam gdzie bo ziemi to ona w takim stanie nie widziała. Chyba, że czyszczona jakimiś dziwnymi sposobami i potem zrobione fotki. Ja bym poprosił o zdjęcie pleców" tej składni".
Tak czy inaczej ja więcej niż 25 ojro bym za nią nie dał :)
Pozdrawiam.
H.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie