Wyro Napisano 5 Grudzień 2009 Napisano 5 Grudzień 2009 A to ciekawostki z dzisiaj. Guzik 10 trafił siostrzeniec na miejscu bitwy 1831. Ale nie wiem czy to nie późniejszy wzór. Help. Monetka miedziak w ID. No i śmiesznie napisana nazwa miejscowości Węgrów: WENGROW". Ciekawe od czego to? Najbarzdziej cieszy prawosławie (kontekst powstańczy), guzik i oczywiście 2 zł 1820.
kadet Napisano 5 Grudzień 2009 Napisano 5 Grudzień 2009 piękne fanciki . jak na brak czasu to super .
danieloff Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 Blaszka z napisem WENGROW to może być krowi kolczyk z okresu okupacji.
Arseon Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Napisano 7 Grudzień 2009 urobek , ciekawią mnie te cynkowe z koroną zastępcze prusaki? zaraz dam na idpozdro>
emes Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Całkiem zacne te sreberka-ja wyżej popularesów jakoś nie moge podskoczyć:)
SZZ Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 Witam,czy guzik artylerii jest sygnowany?Ten srebrny stasiek to 4 czy 8 gr?Gratuluję znalezisk i pozdrawiam
piotr4321 Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 Gratuluje sreberek, ładne sztuki.Pozdrowienia z Legionowa.Piotr
Arseon Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Napisano 8 Grudzień 2009 dzięki SZZ, guzik artylerii niestety nie ma napisów z tyłuStasiek to 4 gr.pozdro>
Arseon Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Napisano 8 Grudzień 2009 zapomniałem dodać ,to że nie ma napisów oznacza że carski bo identyczne wychodziły na carskim artylerii, czy to jest wcześniejszy wzór wprowadzonego potem bodajże wz. 1857 z orłem dwugłowym na armatach ? czy dobrze myślę SZZ ?
tyfus Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 koledzy, proponuję na priv wyjaśnić sobie okoliczności poznania lub nie.-pozdro-
Wyro Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 Dzisiaj nocna godzinka i 1 dienga carycy Anny z 1741 r. Już trzecia moja. Rewers też ładny, ale nie zapycham wątku.Co ciekawe poznałem, że dienga pod palcami po ciemku:) To się robi fanatyczne.
danieloff Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 Gratulacje, Robert, jesteś prawdziwym hardcorowcem eksploracyjnym, różne motywy ćwiczyłem, ale macanie nocą boratynek to już wyższa szkoła tańców góralskich:-)
Louis Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 Hardcore to będzie dopiero jak Robertowi przestanie być potrzebny wykrywacz i zawstydzi nawet Turbo Dymo Mana :). Pozdro
adek_ Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 dzis piekny wrzesien wyskoczyl, praktycznie z jednego dolka
Arseon Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Napisano 11 Grudzień 2009 znowu podnosisz mi ciśnienie , a mówiłem Ci że mam wysokie...
Wyro Napisano 12 Grudzień 2009 Napisano 12 Grudzień 2009 Dzisiaj nastawiałem się na Powstanie Listopadowe. Pierwsze pole kilka ciekawych monetek i guziki IIRP, ale ziemia kwaśna jak cholera i wszystko zżarte mocno:(Potem drugie pole, gdzie stała carska artyleria. Ralfi znalazł dwa carskie guziki pułkowe nr 3 i 4. A ja też dwa guziki.......... 3 i 4 :) Czyli nie przypadkowo:)Czekam dalej na tego orła z czako....:) Może któregoś dnia...
pawel888 Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 Gratulacje fantów, obyś sie wyro doczekał orłaNapiszcie przy nazwie wątku żeby ludzie o słabym sercu nie wchodzili:)
Wyro Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 Miło słyszeć:)A tym razem już myślałem,że nie wyjdę(a faktycznie do soboty nie wyjdę, ale Arek zapowiada rycie carskich pozycji w tygodniu więc pewnie będzie carsko na wątku) ale się okazało,że z żoną mogłem rowerkami do lasu podskoczyć na 2h (żona po godzinie wróciła...).Wyszedł bączek oficerski carski bez nakładki i guzik z płaszcza zimowego carskiego lub albo od atylli huzarskiej.Poza tym 20 kopiejek - ładne sreberko i pozłacane takie coś, od szelek, ozdobne. Carskich szelek ma się rozumieć:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.