Wyro Napisano 5 Grudzień 2009 Share Napisano 5 Grudzień 2009 Rewers ładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 5 Grudzień 2009 Share Napisano 5 Grudzień 2009 nie ma lipy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 5 Grudzień 2009 Share Napisano 5 Grudzień 2009 A to ciekawostki z dzisiaj. Guzik 10 trafił siostrzeniec na miejscu bitwy 1831. Ale nie wiem czy to nie późniejszy wzór. Help. Monetka miedziak w ID. No i śmiesznie napisana nazwa miejscowości Węgrów: WENGROW". Ciekawe od czego to? Najbarzdziej cieszy prawosławie (kontekst powstańczy), guzik i oczywiście 2 zł 1820. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadet Napisano 5 Grudzień 2009 Share Napisano 5 Grudzień 2009 piękne fanciki . jak na brak czasu to super . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 6 Grudzień 2009 Share Napisano 6 Grudzień 2009 Blaszka z napisem WENGROW to może być krowi kolczyk z okresu okupacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2009 z soboty 1 zł SAP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2009 urobek , ciekawią mnie te cynkowe z koroną zastępcze prusaki? zaraz dam na idpozdro> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Całkiem zacne te sreberka-ja wyżej popularesów jakoś nie moge podskoczyć:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Witam,czy guzik artylerii jest sygnowany?Ten srebrny stasiek to 4 czy 8 gr?Gratuluję znalezisk i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr4321 Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Gratuluje sreberek, ładne sztuki.Pozdrowienia z Legionowa.Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 dzięki SZZ, guzik artylerii niestety nie ma napisów z tyłuStasiek to 4 gr.pozdro> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 zapomniałem dodać ,to że nie ma napisów oznacza że carski bo identyczne wychodziły na carskim artylerii, czy to jest wcześniejszy wzór wprowadzonego potem bodajże wz. 1857 z orłem dwugłowym na armatach ? czy dobrze myślę SZZ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 piotr4321 my się znamy ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 koledzy, proponuję na priv wyjaśnić sobie okoliczności poznania lub nie.-pozdro- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Dzisiaj nocna godzinka i 1 dienga carycy Anny z 1741 r. Już trzecia moja. Rewers też ładny, ale nie zapycham wątku.Co ciekawe poznałem, że dienga pod palcami po ciemku:) To się robi fanatyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Gratulacje, Robert, jesteś prawdziwym hardcorowcem eksploracyjnym, różne motywy ćwiczyłem, ale macanie nocą boratynek to już wyższa szkoła tańców góralskich:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Louis Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Hardcore to będzie dopiero jak Robertowi przestanie być potrzebny wykrywacz i zawstydzi nawet Turbo Dymo Mana :). Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 dzis piekny wrzesien wyskoczyl, praktycznie z jednego dolka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 i jeszcze 3 taki zaczep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 Farciarz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2009 znowu podnosisz mi ciśnienie , a mówiłem Ci że mam wysokie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 12 Grudzień 2009 Share Napisano 12 Grudzień 2009 Dzisiaj nastawiałem się na Powstanie Listopadowe. Pierwsze pole kilka ciekawych monetek i guziki IIRP, ale ziemia kwaśna jak cholera i wszystko zżarte mocno:(Potem drugie pole, gdzie stała carska artyleria. Ralfi znalazł dwa carskie guziki pułkowe nr 3 i 4. A ja też dwa guziki.......... 3 i 4 :) Czyli nie przypadkowo:)Czekam dalej na tego orła z czako....:) Może któregoś dnia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 Gratulacje fantów, obyś sie wyro doczekał orłaNapiszcie przy nazwie wątku żeby ludzie o słabym sercu nie wchodzili:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 Miło słyszeć:)A tym razem już myślałem,że nie wyjdę(a faktycznie do soboty nie wyjdę, ale Arek zapowiada rycie carskich pozycji w tygodniu więc pewnie będzie carsko na wątku) ale się okazało,że z żoną mogłem rowerkami do lasu podskoczyć na 2h (żona po godzinie wróciła...).Wyszedł bączek oficerski carski bez nakładki i guzik z płaszcza zimowego carskiego lub albo od atylli huzarskiej.Poza tym 20 kopiejek - ładne sreberko i pozłacane takie coś, od szelek, ozdobne. Carskich szelek ma się rozumieć:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.