vipiusz Napisano 14 Październik 2009 Autor Napisano 14 Październik 2009 Witajcie - chciałbym się dowiedzieć jakie są wasze odczucia i przemyślenia gdyby powstał lokal z klimatem dla poszukiwaczy, odkrywców, gdzie można pogadać o wlasnych doświadczeniach, poznać ludzi, zaplanować wypad na wykopki, napić się piwa, poznać ofertę producentów wykrywaczy? Mam w zamyśle otworzyć taki eksplorerklub w Warszawie. Co wy na to, jest sens aby taki lokal istniał i gromadził naszą społecznosć?dzięki za wszelkie opinie, te złe i dobre.pzdr.vipiusz
vipiusz Napisano 14 Październik 2009 Autor Napisano 14 Październik 2009 sory za trochę złą konstrukcją zdań - na pewno nie jaki" ale czy jest sens"....pzdr.
Czlowieksniegu Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 I zamiast napisu Nie strzelać do pianisty" będzie Nie bić pianisty stelażem"?
darso Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Na pewno taki lokal będzie to dużym ułatwieniem dla służb", które będą miały duże możliwości inwigilowania potencjalnych przestępców" :)
kundzio11 Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 W dolnym Zambezi to może ma racje bytu.W Polsce ni dy rydy.
zbyniek Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Zgadzam się z dwoma ostatnimi wypowiedziami :)
Mruk Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 ja też bym chętnie piwko łyknął w takim lokalu, są jakieś country bary, czy jakieś inne cuda, to lokalu dla poszukiwaczy nie może być? Pomysł Super, tylko Policja miała by nas wszystkich na widelcu:/PZDR
emes Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Bez przesady panowie-myślę że to świetny pomysł,działaj kolego!
emes Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Policja ma wiele innych możliwości namierzenia poszukiwacza,nie popadajmy w panikę,myślę że piwka spokojnie można by się w takim miejscu napić i pogadać także...pozdr
Ravfal Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Udzielając się na forum sami się podkładacie" a taka knajpa to bardzo ciekawy pomysł
ZUBIKED Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Rób swoje i nie daj sie zastraszyć.Mamy tu wszyscy nadzieje że podając swój nick bedą jakieś piwka gratis lub zniżki.Jak już otworzysz to daj znać gdzie jest ta knajpka ( o ile adminy pozwola) zostawie u Ciebie pare złoty.
traper6 Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Jeżeli myślisz poważnie o zrobieniu takiej knajpki to odpowiedni wystrój wnętrza z jakimiś ciekawymi eksponatami-fantami (oczywiście mocno przytwierdzonymi do ściany lub za kontuarem, co by se nikt nie zaj.... na pamiątkę) sam przyciągnie miłośników i zwolenników naszego hobby.Loża dla vip`ów też będzie ? :-D
hali11 Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 jestem jaknajbardziej za tym zeby powstal taki bar
medvil Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 taka knajpa to git pomysł mam ciekawą nazwe dla tego baru
kokesh Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Jeśli chodzi o wystrój ,to zapewne sami bywalcy postarają się o niego zadbać .Jeśli nie w formie stałej ekspozycji to przynajmniej chwilowej.Ciekawy i kontrowersyjny, grający trochę na nosie porąbanemu prawu i naszym mundurowym służbą pomysł . A to wstyd panowie że jako największa przestępcza grupa w Polsce (jeśli nie na świecie) nie mamy jeszcze swojej knajpy .Jestem za .Pozdro...
traper6 Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 .... A to wstyd panowie że jako największa przestępcza grupa w Polsce (jeśli nie na świecie) nie mamy jeszcze swojej knajpy..."Więc Bocian to kto ? Capo di tutti capi...?No to się chłop dorobił.... :-)
Mruk Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Kol. Bocian to Nasz Ojciec Chrzestny albo Don jak kto woli hehe;)PZDRPS. .... A to wstyd panowie że jako największa przestępcza grupa w Polsce (jeśli nie na świecie) nie mamy jeszcze swojej knajpy..." heh dziwne każda grupa przestępcza ma swoje lokale a my nie, hehehe;)
kokesh Napisano 15 Październik 2009 Napisano 15 Październik 2009 Koledzy chyba nie z Warszawy lub jej okolic ,albo za młodzi, bo,, aluzju nie poniali ''.Pozdro...PS.Moja propozycja na nazwę ,,DOŁEK''
vipiusz Napisano 15 Październik 2009 Autor Napisano 15 Październik 2009 Witam wszytskich i dziękuję za wypowiedzi - DOŁEK" jako nazwa - tez o tym myślałem... extra gdyby można było taką knajpę otworzyć w części ufortyfikowań któregoś z fortów w W-wie, bo piwnica w jakiejś kamienicy nie odda do końca klimatu jakim jest historia/przygoda/eksploracja. Jeżeli chodzi o wystrój mam ciewe fanty... np bezpieczny bo z odłamków zrekonstruowany... bedzie foto - zobaczycie... a to nie koniec pomysłów. W chwili obecnej staram się pozyskać kase od sponsorów i moze od UE w ramach programu wspierania i rozpowrzechniania kultury i historii... hehe - może cos z tego wyjdzie. Temat pozostawiam otwarty. Jak już zadziałam - dam znać.pzdr.vipiusz
piotr777 Napisano 15 Październik 2009 Napisano 15 Październik 2009 Super pomysł!!Ja na pewno wpadnę na piwko:)
obert8 Napisano 15 Październik 2009 Napisano 15 Październik 2009 a beda jakies ulgi dla kopiacych np 20% po pokazaniu np luski )))))))))))))
vipiusz Napisano 15 Październik 2009 Autor Napisano 15 Październik 2009 ... ulgi może będą, jeśli zdecydujesz się pozostawić fant wzbogacając kolekcję/wystroj, jako ślad historii. Poza tym - ceny... bedziecie zadowoleni... a jak się wszytsko rozwinie to jeszcze prawdziwa wojskowa grochówka we wtorki - hehe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.