Skocz do zawartości

Knajpa, lokal dla poszukiwaczy!

vipiusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witajcie - chciałbym się dowiedzieć jakie są wasze odczucia i przemyślenia gdyby powstał lokal z klimatem dla poszukiwaczy, odkrywców, gdzie można pogadać o wlasnych doświadczeniach, poznać ludzi, zaplanować wypad na wykopki, napić się piwa, poznać ofertę producentów wykrywaczy? Mam w zamyśle otworzyć taki eksplorerklub w Warszawie. Co wy na to, jest sens aby taki lokal istniał i gromadził naszą społecznosć?

dzięki za wszelkie opinie, te złe i dobre.
pzdr.
vipiusz
  • Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Na pewno taki lokal będzie to dużym ułatwieniem dla służb", które będą miały duże możliwości inwigilowania potencjalnych przestępców" :)
Napisano
ja też bym chętnie piwko łyknął w takim lokalu, są jakieś country bary, czy jakieś inne cuda, to lokalu dla poszukiwaczy nie może być? Pomysł Super, tylko Policja miała by nas wszystkich na widelcu:/

PZDR
Napisano
Policja ma wiele innych możliwości namierzenia poszukiwacza,nie popadajmy w panikę,myślę że piwka spokojnie można by się w takim miejscu napić i pogadać także...pozdr
Napisano
Rób swoje i nie daj sie zastraszyć.

Mamy tu wszyscy nadzieje że podając swój nick bedą jakieś piwka gratis lub zniżki.

Jak już otworzysz to daj znać gdzie jest ta knajpka ( o ile adminy pozwola) zostawie u Ciebie pare złoty.
Napisano
Jeżeli myślisz poważnie o zrobieniu takiej knajpki to odpowiedni wystrój wnętrza z jakimiś ciekawymi eksponatami-fantami (oczywiście mocno przytwierdzonymi do ściany lub za kontuarem, co by se nikt nie zaj.... na pamiątkę) sam przyciągnie miłośników i zwolenników naszego hobby.

Loża dla vip`ów też będzie ? :-D
Napisano
Jeśli chodzi o wystrój ,to zapewne sami bywalcy postarają się o niego zadbać .Jeśli nie w formie stałej ekspozycji to przynajmniej chwilowej.Ciekawy i kontrowersyjny, grający trochę na nosie porąbanemu prawu i naszym mundurowym służbą pomysł . A to wstyd panowie że jako największa przestępcza grupa w Polsce (jeśli nie na świecie) nie mamy jeszcze swojej knajpy .Jestem za .Pozdro...
Napisano
.... A to wstyd panowie że jako największa przestępcza grupa w Polsce (jeśli nie na świecie) nie mamy jeszcze swojej knajpy..."

Więc Bocian to kto ? Capo di tutti capi...?

No to się chłop dorobił.... :-)
Napisano
Kol. Bocian to Nasz Ojciec Chrzestny albo Don jak kto woli hehe;)

PZDR

PS.

.... A to wstyd panowie że jako największa przestępcza grupa w Polsce (jeśli nie na świecie) nie mamy jeszcze swojej knajpy..."

heh dziwne każda grupa przestępcza ma swoje lokale a my nie, hehehe;)
Napisano
Witam wszytskich i dziękuję za wypowiedzi - DOŁEK" jako nazwa - tez o tym myślałem... extra gdyby można było taką knajpę otworzyć w części ufortyfikowań któregoś z fortów w W-wie, bo piwnica w jakiejś kamienicy nie odda do końca klimatu jakim jest historia/przygoda/eksploracja. Jeżeli chodzi o wystrój mam ciewe fanty... np bezpieczny bo z odłamków zrekonstruowany... bedzie foto - zobaczycie... a to nie koniec pomysłów.
W chwili obecnej staram się pozyskać kase od sponsorów i moze od UE w ramach programu wspierania i rozpowrzechniania kultury i historii... hehe - może cos z tego wyjdzie.
Temat pozostawiam otwarty. Jak już zadziałam - dam znać.
pzdr.
vipiusz
Napisano
... ulgi może będą, jeśli zdecydujesz się pozostawić fant wzbogacając kolekcję/wystroj, jako ślad historii.
Poza tym - ceny... bedziecie zadowoleni... a jak się wszytsko rozwinie to jeszcze prawdziwa wojskowa grochówka we wtorki - hehe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie