Skocz do zawartości
  • 0

Odznaka orginał?

Nazir

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
kolego stg1971 to może jakiś przykład oryginału?
kolego bjar_1 z całym szacunkiem do ilosci postów robi wrażenie lecz nie jest tu zadnym wyznacznikiem.klasa odz. dziękuje za pouczenie! Podałem materiał ,gdyż w brązie czy innym stopie wystepują różnice w detalach.
Więc prosze was o zamieszczenie fotek oryginałów i uzasadnienie.
saluto
Napisano
Eljot napisał:
bruner0 z jakiego materiału był twój wieniec?

Ciężko mi teraz powiedzieć z jakiego była materiału,na pewno jak by złocona,ale w środku chyba biały metal był?Nie pamiętam bo to było parę lat temu,a ten kawałek chyba komuś oddałem lub wyrzuciłem .
Napisano
eljot1974:
kopia, zobacz w ogach" otworów, jak bezczelnie widać ślady zeszlifowania nadmiaru ktory zbierał się na nich po wytworzeniu..
te jasne plamy, u zbiegu brzegów otworu i na brzegu odznaki.

ogólnie widać iż przedmiot nie jest stary, szpilka u podstawy aż zabija blaskiem, zero śladów użytku na rzecz śladów obróbki (szlifowania).
pozdro
Napisano
co do odznak pancernych to jest bez znaczenia z jakiego materiału zostały wytworzone,generalnie patrzymy na tylnią cześć zapinka,sposób mocowania zapinki,zaznaczam że dobre kopie tej że odznaki wychodziły już w latach 80 ubiegłego wieku,i tu jest mały problem,nawet kozacy w tej branży nie są wstanie konkretnie odpowiedzieć,znam kilka osób co w stanie coś powedziedzieć na temat pancernych,moja opinia jest taka pierwsza na podstawie fotek jest raczej dobra,co do 2 giej to na 100 procent lewa,ważna jest szata graficzna,zapinka i kilka drobnych szegółów co znają osoby co przerobili kilka sztuk tych odznak,uważam że forum allegro lub znany waf to też nie rozwiąże sprawy ,waf dużo młodzierzy co zakupiło coś lewego i uważają że posiadają orginały,myślę że jakieś forum rosyjskie jest najprawdobodobne i solidne,są tam osoby z dużą wiedzą,jeszcze jedno do identyfikacji ważne są konkretne zdjęcia ,bo kopi na rynku jest 90 procent.zobaczcie aukcje EK1 KL.pozdrawiam,stg.
Napisano
odznaki były walone :wytłoczki mosiężne, cynkowe,odlew cynk i mosiądz,w zależności od okresu,nie spotkałem się z produkcją stalową lub aluminową,foty i to dobre proszę wstawić,uważam że dyskusja czy odlew czy sztanca wypukła problemu nie rozwiąże,jestem raczej za zapinką i formą re.odznaki.dobrym znawcą w temacie jest pan o niku ostfront z allegro,może jego zaprosicie do dyskusji.pozd.
Napisano
eljot1974 twoje odznaki 50 pancerne to ewidentne lipki,jak posiadasz takie znaczki to ci szczerze współczuję.pamiętaj że faszystowskie niemcy fajansu nie robili.
Napisano
W dzisieszych czasach ciężko co kolwiek ztwierdzić, teraz robią takie kopie że głowa mała. All jest zasypane gównem i ciężko coś trafić z pewnością 100% że oryginał! Jak znajdę np. Na strychu lub wykopie no to jestem pewien że w mej małej kolekcji mam oryginały!
Napisano
można stwierdzić tylko na podstawie osobistego wglądu i to wszystko,rynek jest przesączony falsami.dotyczy mebli,obrazów,miltarki,nie spotkałem się z podróbkami broni zardzewiałej ,a tak to wszystko już walą,i co ciekawe mają nabywców i dobrą kasę czepią.proste 100 odznak jakby nie było mercedes,co lepiej zrobić ?
Napisano
Nabywców jest kupa jak się nie znają! Jeszcze trochę czasu daje i będą takie sytuację iż kopię staną się oryginałami , a oryginały kopiami!Szlak by to trafił!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie