marcin 1984 Napisano 11 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2009 SiemkaCzy mógłby mi ktoś polecić jakiś w miarę dobry zasilacz do elektrolizy? Linki z allegro mile widziane. Z góry dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 a ja bym polecał poszukać w wyszukiwarce i zaopatrzyć się trochę w wiedzę zwłaszcza, że dużo nie ma do czytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
devill_2006 Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Na temat elektrolizy jest naprawdę dużo informacji na tym forum nie zajmie ci dużo czasu szukanie przy pomocy wyszukiwarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1000WATT Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 http://odkrywca.pl/kompendium-wiedzy-zbior-pouczajacych-watkow-na-temat-konserwacji,651594.html#651594http://odkrywca.pl/elektroliza-pytania,565786.html#565786Saluto! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 12 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Kurcze Panowie poczytałem ale i tak nie wiem co kupić :/Ten by mógł być? http://allegro.pl/item738160402_prostownik_6_12v15a_super_promocja.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 moze byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Ja używam od Pc zasilacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrak Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 ja uzywan ladowarki od telefonu Nokia i sprawuje sie niezle, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krecik2002 Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Zasilacz od PC daje slabe natezenie pradu, wiec duze przedmioty strasznie dlugo sie oczyszczaja. Ale do lusek, ogniwek tasmy, magazynkow itp jest wystarczajacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 29 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2009 Ładowarka? To jakieś jaja czy serio? Takiego fanta tym oczyszczę??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 29 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2009 Aha to już nawet wiem teraz czyje to było :P Pozdro Fox333 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 29 Wrzesień 2009 Share Napisano 29 Wrzesień 2009 Ładowarka od tel. to do przedmoitów wielkości monety. Ten prostownik z Alledrogo wygląda OK.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 21 Lipiec 2015 Share Napisano 21 Lipiec 2015 Używał ktoś może tego prostownika albo miał do czynienia z ta firmą http://allegro.pl/prostownik-12v-20a-produkt-polski-wysylka-gratis-i5442356420.html ? Chcę kupić prostownik do elektrolizy większych przedmiotów i zastanawiam się nad tym. Spełnia wszystkie wymagania ale wolę zapytać bo parę razy się w życiu rozczarowałem ;( mam jeden 12V 6A ale duże przedmioty za długo się oczyszczają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 21 Lipiec 2015 Share Napisano 21 Lipiec 2015 Wygląda solidnie,grunt to nie brać chińskiego łajna.Mogę polecić taki - http://allegro.pl/prostownik-6v-12v-15a-30-180ah-plynna-regulacja-i4979921244.htmlUżywam od dłuższego czasu intensywnie i bez problemowo czyści się nawet gruby złom,a i z ceną nie świrują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 21 Lipiec 2015 Share Napisano 21 Lipiec 2015 Dzięki vis1939. Już wcześniej słyszałem pozytywną opinię o tym prostowniku( działa ). Więc nie ryzykowałem wędrówki w nieznane i też dzisiaj zamówiłem ten sam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 23 Lipiec 2015 Share Napisano 23 Lipiec 2015 Ten prostownik, to urządzenie f-my Kukla. O ile przez ostatni rok producent nic nie zmienił, to jest dość marnie wykonany. Transformator grzeje się (albo źle wyliczony, albo rdzeń do bani), mostek prostowniczy zrobiony a pająka", nawet niepolutowany, tylko zaciskany z diod, które nie mają dodatkowego chłodzenia. Niezbyt udana konstrukcja. Wydaje mi się, że dużo lepsze są prostowniki f-my Masta.PozdrawiamIdeL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 23 Lipiec 2015 Share Napisano 23 Lipiec 2015 Jakością wykonania faktycznie nie powala,ale swoją robotę bezawaryjnie(przynajmniej u mnie) robi.Oczywiście można wydać więcej i mieć coś lepszego/odpicowanego,tylko po co? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spetsnaz Napisano 23 Lipiec 2015 Share Napisano 23 Lipiec 2015 Akurat w przypadku prostownika pracującego pod dużym obciążeniem metoda zaciskania złącz jest duzo skuteczniejsza od lutowania. Mój przy elektrolizie dużych elementów grzał sie do tego stopnia, że puszczały luty łączące diody. Po zmianie mostka na zaciskany juz nie mam tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 23 Lipiec 2015 Share Napisano 23 Lipiec 2015 No, dzisiaj doszedł. Jedyne co mogę powiedzieć na razie to: szybka dostawa i porządnie zabezpieczona paczka :) A tutaj jaką żarówkę wpiąć w obieg ? Bo przy 12V 6A używałem 12V 21W. Czy tutaj zwiększyć opór, znaczy dać większą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 24 Lipiec 2015 Share Napisano 24 Lipiec 2015 Spetznaz - przy prądach rzędu 100 - 200A oczywiście, ale przy prądach do rzędu 6, 10A to bzdura co piszesz.Do tego dochodzi oksydowanie takich, zaciskanych połączeń.Nierzadko w przypadku zaciskania lub skręcania połączeń elementów wykonawczych, silnie obciążonych prądowo (raczej dla małych prądów) dodatkowo zalutowuje się takie połączenia.Zresztą ten prostownik ma coś nie tak z transformatorem - on się za mocno grzeje w stanie jałowym. Coś producent zaoszczędził na drucie albo rdzeniu trafo.Jest rzeczywiście w necie kilka pozytywnych opinii prostowników Kukli, ale pięć razy tyle tych prostowników widziałem wykończonych".Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spetsnaz Napisano 24 Lipiec 2015 Share Napisano 24 Lipiec 2015 Opisałem Ci jedynie co się działo w moim przypadku, jeżeli uważasz to za bzdury to Twoja sprawa. Prostownik 10A, czyszczona skrzynka na TMi42. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 24 Lipiec 2015 Share Napisano 24 Lipiec 2015 Jak ktoś ma blade pojęcie o prądzie to może sobie sam zrobić. Najprościej z toroida z odczepami i gotowego mostka. Istotny jest jedynie prąd, napięcie właściwie bez znaczenia. Bardzo ładnie działa elektroliza przy napięciu rzędu 4 V.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 3 Sierpień 2015 Share Napisano 3 Sierpień 2015 No dzisiaj mogę śmiało powiedzieć, że prostownik spełnia moje oczekiwania. Po 10h pracy przy natężeniu 8 A nie ma jakiegoś specjalnego grzania, normalna ciepłota działającego urządzenia. Zrezygnowałem z żarówki bo przy niej(22W) nie szło przekroczyć 4A, a mi zależy na tym żeby w miarę możliwości szybko zachodził proces ( wiem że ma to swoje minusy ). Więc na dzień dzisiejszy mogę tak jak Kolega vis1939 mi wcześniej polecić Wam ten sprzęt. Gdyby coś się z nim działo to napiszę. Pozdro Krety ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.