Skocz do zawartości
  • 0

Skrzydełka

Pieniek1988

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tych dwoje ludzi,sugerujesz ma na patkach skrzydła Dęblina?
Mój ojciec powiedział,że wygląda to tak, jakby byli chwilę przed egzekucją?
pzdr.
Napisano
Korpusówka Wojsk Lotniczych i Obrony Powietrznej, używana od lat 60-ych do chwili obecnej, czyli jak najbardziej współczesna. Noszona na wyłogach marynarki mundurowej.
Napisano

ot,proszę bardzo,zdjęcie kapitana z lat 80tych(obecnie podpułkownika) korpusówki identyczne:)
aha,w sklepie z umundurowaniem sprzedają pary wszystkich korpusówek tj 2sztuki za 5złotych,wiem bo sam kupowałem
pozdro

Napisano
Ja mam taką, tylko bez żadnej szachownicy. Co to oznacza? W tym miejscu, gdzie powinna być szachownica, jest po prostu takie kółko.
Napisano
Proszę wrócić do tematu wątku a prywatne obiekcje co do innych użytkowników wyjaśnić na priva, forum nie służy do tych celów-a przynajmniej nie ten dział.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 22:45 28-08-2009
Napisano
No to żeście sobie pogadali, a teraz czas na fakty.

Na zdjęciu jest odznaka korpusów wojsk lotniczych wzór 2 wprowadzona w roku 1960, metal oksydowany, szachownica emaliowana. Wymiary 18x31 mm. Rewers-słupek z nakrętką.

Wzór 1 (1952-60)wykonany był jako wytłoczka z blachy mosiężnej niklowanej. Szachownica lakierowana. Wymiary 21x31 mm. Rewers-dwie szpilki.

Pozdrawiam.
C.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie