GeneralRemek Napisano 18 Lipiec 2009 Autor Napisano 18 Lipiec 2009 Koledzy, błagam was o pomoc!Byłem dziś na złomie w Jedliczu (i tu pytanie, czy jest ktoś chętny żeby tam ze mną pobuszować?) i oto co sprawiło, że nie usnę do końca miesiąca:-Polski Adrian, bez grzebienia ale z obręczą-M42 niemiecki, pordzewiały, ale pięknie się prezentuje.-M40, jak wyżej-M40, brak górnej części metalu-7 przedwojennych manierek niemieckich-2 polskie miedziane przedwojenne menażki, każda z napisem Skradziono u miszcza Jana Xxxxxx i obok data" (tu od razu proszę o ID)-Kilka łusek artyleryjskich, w dobrym stanie,-2 puszki niemieckie na maskę + wkłady w środku, pudełka na szkiełka i calutkie w farbie z paskami niemal bez rdzy,-menażka niemiecka w farbie, stan IDEALNY, oczwiście z dekielkiemI teraz sedno sprawy. Właścicielem tych rzeczy jest właściciel złomowiska, podobno jest sknerą, i do tego młody, więc go raczej nie wykiwam. Mówią, że dwa razy by sprzedał to co raz kupił". I jak go przekonać do sprzedaży chociaż jednej z tych rzeczy? Duże pieniądze nie wchodzą w grę, skusi się na mniejsze. Tylko jak się z nim targować?Pozdrawiam!
wojtek1234321 Napisano 18 Lipiec 2009 Napisano 18 Lipiec 2009 GeneralRemek, a dlaczego chcesz go wykiwać", zaproponuj realną cenę, udowodnij mu że więcej za to nie dostanie i wszystko będzie grało , bo tak jak piszesz wykiwać" to jakoś tak troszeczkę nieładnie...
GeneralRemek Napisano 18 Lipiec 2009 Autor Napisano 18 Lipiec 2009 Źle się wyraziłem. Wykiwać w tym przypadku = nie przepłacić.Ale dzięki ;)
marcin 1984 Napisano 18 Lipiec 2009 Napisano 18 Lipiec 2009 Kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Masz kasę masz fanty.Jest ktoś z Olsztyna? Warto polukać tamtejsze skupy?Pozdro
mowglyn Napisano 18 Lipiec 2009 Napisano 18 Lipiec 2009 Generale!Dziękuję za namiar. W ramach rozliczenia odpalę ci jeden niemiecki hełm...
GeneralRemek Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Napisano 19 Lipiec 2009 Mowglyn, nie wierzę, że będziesz na tyle chamski, że sprzątniesz mi to wszystko sprzed nosa. Mimo wszystko tak się nie robi...
f35jsf Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 Tak się nie powinno robić ale cuda" się u nas zdarzają:)))Zapewne kolega Mowglyn sobie żartuje ale Tobie niech się nie zdaje, że wszyscy wokoło postępują wedle zasad". Zresztą spójrz na siebie, bez urazy oczywiście.Pozdrawiam serdecznie.PSChoć jeżeli Mowglyn załatwi sprawę to będziesz maił hałer i problem z głowy:))) Jeszcze raz pozdrawiam.
GeneralRemek Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Napisano 19 Lipiec 2009 Bjar - przez ciebie parsknąłem colą w monitor ze śmiechu ;pF35jsf - masz zupełną rację. Tylko co miałeś na myśli mówiąc, żebym spojrzał na siebie?Mowglyn, błagam, nie bądź taki. Mam nadzieję że nie zrobisz czegoś takiego.No i coście się uparli na ten hauer? ;)Pozdrawiam, licząc na to, że Mowglyn nie będzie chciał mi ukraść fantów sprzed nosa.
krecik wz. 65 Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 A może Generał jest właścicielem skupu i już zaciera ręce na myśl o kolejce nabywców... :))
michal16 Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 Szczerze mówiąc to nie zdziw się jak pójdziesz na ten złom i nic nie będzie, a właściciel złomu będzie zacierać ręce z zysku. Nie potrzebnie pisałeś gdzie jest ten złom i co tam jest . Gdybyś napisał mniej to by wyszło Ci to na lepiej . pozdrawiam i życzę powodzenia .
GeneralRemek Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Napisano 19 Lipiec 2009 Kreciku, spokojna głowa. ;)Michal16, domyśliłem się tego już dawno. Człowiek uczy się na błędach, będę wiedział na przyszłość. Zresztą, jeżeli ktoś jest cwany i nieuczciwy, to już tylko jego sprawa. Pzdr.!
bjar_1 Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 GeneralRemek - cieszę się, że mogłem się na cos przydać! ;]A co miedzianych menażek o których piszesz, to będą to pewnie rosyjskie pierwszowojenne menażki. Polskich miedzianych nie było.
pik78 Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 Remek ,jak to ukraść"...Zwyczajnie Mowglyn je kupi po dobrej cenie. Jest wolny rynek. Złomiarz sprzeda komu bedzie chcial ,a ze ty musiales podac dokladne namiary na cel...Do kogo masz pretensje?
mihura Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 Pokaż fotki trafionych na złomowisku fantów.Rommel.pzdr
GeneralRemek Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Napisano 19 Lipiec 2009 Pik, a czy ja mam do kogoś pretensje?Jak chce być nieuczciwy, to będzie.Coś jeszcze? I to że nie mam nabitego licznika nie znaczy że jestem głupi.Pozdro!
Poszukiwacz bunkrów Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 Panie Bjar.To z całą Polską" było dobre.Padłem ze śmiechu
mowglyn Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 Witam Generale!Raz jeszcze dziękuję za namiar. Adrian jest pierwsza klasa! O TO Polska walczyła! Mam nadzieję, że Cię szlag nie trafi, bo wyjaśniłem złomiarzowi czego w nim brakuje, ten trochę pomyślał (bystrzak!) i... po godzinie znalazł brakujący grzebień! Słabo szukasz chłopie - była jeszcze polska menażka (Silesia 1938), tak ok. 80% farby. Faktycznie, ten gość wie co mu wpada w ręce a i negocjator z niego jest twardy. Wziąłem jednak wszystko po cenie hurtowej. Cena jaką dałem to tajemnica handlowa - sorry! Zgodnie z obietnicą masz ode mnie niemiecki hełm. Sam wybrałem najlepszy egzemplarz. Jest do odebrania u złomarza. Podajesz hasło: Jestem Generał Remek". To wystarczy. Pozdro!PS. Mam tylko nadzieję, że na złomie nie zjawi się nikt inny i nie poda tego hasła. Apeluję o uczciwość... ;)
senectus Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 cos mi sie zdaje ze kolega remek nie bedzie mogl zasnac troche dluzej niz tylko do konca miesiaca
krecik wz. 65 Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 Jutro od rana kol. Remek będzie spacerował przed bramą skupu z kijem... :)
bjar_1 Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 Jutro z hasłem jadę do Jedlicza! Mowglyn - piona! :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.