41pp Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 Przepraszam, oczywiście LIHA !!!GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 Zanim dadzą, to może warto popatrzeć jak to robią inni... ;)http://www.youtube.com/watch?v=EcVk0WtUPtw&NR=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 http://www.youtube.com/watch?v=oIPGNmlgqDE&feature=relatedObama jakoś się nie. Rząd federalny raczej też...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 18:03 25-07-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 Jak widać można sobie nawet i rąbnąć z Boforsa 37 mm. Ktoś jest przeciw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 A gdyby na taka imprezę przyszli Polacy to każdy by się zastrzelił, postrzelił i wkręcił w taśmę z nabojami. Tak naprawdę to nikt by z polaków sie na takim pikniku nie pojawił bo oni jak pokazują sondaże w 90 procentach broni nie chcą widzieć. Jak za komuny i naście lat po niej prosty chłop z łapanki w woju dostawał do reki AK to był madry ale jak z tego wojska już wyszedł to był za głupi nawet na wiatrówkę. Bo wojsko cudownie mordecze zapędy łagodzi jak balsam na duszę.W Polsce moim zdaniem broń powinien mieć jedynie pan Dziewulski i jego starzy koledzy. W końcu potrafili te pistolety do głowy przystawiać znaczy ,że się znają i jakimiś autorytetami w tej dziedzinie są.Ja tam wole jak państwo o mnie dba i dobrze wykształceni uczciwi i bezstronni urzędnicy powiedzą mi co mi potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 Jak dla mnie na dwoje babka wróżyła? Zależy czy z egzaminami i testami nie bedzie jak z prawem jazdy. Może nie i wtedy OK a może tak i co wtedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin887 Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 Dars przetłumacz to na Polski proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Chcialem cos napisac, ale szkoda klawy, szczena opada...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 http://www.tvn24.pl/-1,1612191,0,1,brat-strzelal-do-brata,wiadomosc.htmlJak się okazało, broń, z której strzelał jeden z braci, była bardzo stara i zardzewiała, najpewniej jeszcze z czasów II Wojny Światowej."Daj Polakowi broń, choćby starą i zardzewiałą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 29 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2009 AKMS a nie przychodzi Ci do głowy, że ten pistolet posiadał ktoś kto gdyby o pozwolenie na broń wystąpił nigdy by jej nie dostał?Przesadzasz w doktrynerstwie. Argumentom przeciwko klarownemu systemowi przyznawania pozwolenia na broń przeciwstawiasz fakt, że ktoś kto ma ją nielegalnie strzelił do innego człowieka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin887 Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Kiepski strzelec, dwa strzały w tym jeden we własną głowę i nie ma ofiar :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 Pomsee, akurat to ten artykuł dedykuje wszystkim tym, którzy mało mnie kiedyś nie zagryźli twierdząc, że nie ma w Polsce przypadków użycia zabytkowej broni do celów przestępczych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 O ile pamiętam , chodziło wtedy o broń czarnoprochową ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Nie, chodziło akurat o broń z okresu II wś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikadze Napisano 1 Sierpień 2009 Share Napisano 1 Sierpień 2009 I jak widać ludzie mimo tych wszystkich zakazów mają broń.I dobrze bo dlaczego ktoś ma rezygnować ze swojej pasji tylko dlatego , że inny się boi.Oczywiście czasami jakiś palnie głupotę ale wtedy jest sam sobie winien.Ja podziwiam takich ludzi bo sam bałbym się trzymać w obecnym ustroju broń w domu choć w okresie PRL-u miałem kilka sztuk i wcale się nie bałem , ale cóż miałem wtedy tylko kilkanaście lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 1 Sierpień 2009 Share Napisano 1 Sierpień 2009 Oczywiście czasami jakiś palnie głupotę ale wtedy jest sam sobie winien"Faktycznie, jeśli ktoś strzela w głowę drugiej osobie to palnął głupotę i sam jest sobie winien". Jak czytam niektóre Twoje wypowiedzi, to się zastanawiam, czy Ty czasem teraz nie masz kilkunastu lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikadze Napisano 3 Sierpień 2009 Share Napisano 3 Sierpień 2009 Chciałbym mieć kilkanaście lat ale to już chyba niemożliwe.Ale ma Kolega w pewnym stopniu rację na tą kwestię , moje poglądy nie zmieniły sie od czasu kiedy miałem właśnie kilkanaście lat w połowie lat osiemdziesiątych.Zdaję sobie sprawę , że głosząc swoje poglądy na temat posiadania broni palnej i niektóre inne jestem można tak powiedzieć ciałem obcym na tym Forum.Wielu z Was pewnie mnie nie lubi.Być może to Ty Kolego AKMS masz rację , jednak ja swoich poglądów na tą kwestię nie zamierzam zmieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 3 Sierpień 2009 Share Napisano 3 Sierpień 2009 Akurat tu na Forum, raczej wrogów nie ma. Są za to ludzie o innych poglądach na rożne tematy, i tyle. Ja również swoje w życiu widziałem i przeżyłem-i także zdania nie zmienię :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 3 Sierpień 2009 Share Napisano 3 Sierpień 2009 Dla AKMS-a!http://www.youtube.com/watch?v=xoMbtXMXOIw&feature=relatedpozdro!PS. To też Ci przeszkadza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.