Cowboys From Hell Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 Też polecam FISKARS,a.Fajnie się kopie i ziemia się nie klei.pzdr.
piotr777 Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 ensiferum3 Nie pamiętam ale całkiem możliwe że miałem pecha, jednak saperki składane do mnie nie przemawiają nie mają polotu do Fiskarsa. Tereny w jakich kopię są trudne i myślę że nie przetrwała by nawet jednego wypadu. Po za tym jest stosunkowo krótka i nie nadaje się do większych dołków.pozdro.
ensiferum3 Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 Na razie mam ograniczony transport więc saperka musi mi wystarczyć bo mieści mi się do plecaka.Później na pewno zainwestuję w fiskarsa bo szpadlem się o niebo lepiej kopie.
Patryk7k5 Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 polska saperka wp 1081 rok - nie do wygięciadla mnie rewelacja na portalu handlowym jakies 40 zl z przesyłką
popcorn65 Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 hmm Polska saperka WP 1081 r." toż to archeo:)pzdr.
Zwierzu Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 Saperka składana BW oraz FiskarsikTo pierwsza liga.
Marek94 Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 ma ktoś moze NIE składanom saperke z piła bo ja musze siekierke ze soba nosic
tyfus Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 to moja z Obiego czy innego marketu budowlanego :)nieskładana, bez piły - na wykopki jeżdżę samochodem i nie muszę jej chować w plecaku :)można saperkę trochę podostrzyć, ja siekierki nie wożę
vis1939 Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 Szlifierka/brzeszczot i można sobie piłę na saperce zrobić jak marzenie:)
woytas Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 ja kupilem demobil bundeswehry - jezdzi ze mna w autku na codzien ,przydaje sie w pracach przydomowych oraz oczywiscie do roznych innych celow :)
tyfus Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 Czacha, jak nie poprawisz ortografii i stylu, to dostaniesz kartonik ;)
Tradytor Napisano 26 Czerwiec 2009 Napisano 26 Czerwiec 2009 tyfus a Ty co za moda robisz ?, że straszysz kartkami
tyfus Napisano 26 Czerwiec 2009 Napisano 26 Czerwiec 2009 noooo :) dostałem od Modów dobrze wypchaną kopertę pod stołem :))a tak na serio - nie ja rozdaję kartoniki i dobrze o tym wiesz :)
papi Napisano 28 Czerwiec 2009 Napisano 28 Czerwiec 2009 jam mam od kilku lat saperke z fiskarsa tylko boki obciolem zeby byla wezsza i ostrze co jakis czas ale to na drobnice kolorek bo na wieksze wykopki to szpadel tez tej samej firmy
mjut Napisano 28 Czerwiec 2009 Napisano 28 Czerwiec 2009 Jeśli o moje wykopki chodzi, to saperka nr1 to saperka składana firmy Fiskars http://www.allegro.pl/item669270853_saperka_skladana_fiskars_pokrowiec_rewelacja.html mam również saperkę bundeswehry bez piły, rewelacyjna, mocna, wada- czasem ciężko skręca się, aby ją złożyćhttp://www.allegro.pl/item672301172_saperka_lopata_skladana_pokrowiec_bundeswehra.htmlmyślę, że również ta dawałaby radę : http://www.allegro.pl/item664010418_fiskars_saperka_ergo_2500_szpadel_najlepsza_aj.html
basteksf Napisano 28 Czerwiec 2009 Napisano 28 Czerwiec 2009 polecam niemiecką bundeswere składaną tylko oryginalną bo te co w większości na allegro to szajs pozdrawiam
mosin75 Napisano 30 Czerwiec 2009 Napisano 30 Czerwiec 2009 fiskars,fiskars!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zakladam nia silowe na maksa dzwignie i nic sie nie dzieje,byly tez dzwignie noga tylko ponizej rekojesci...nie do zarabania lopatka:) dalem za nia 48zl hartowane ostrze i stalowy trzonek,jednak lekka jak na material z ktorego zostala wykonana... polecam!!!!!!
woytas Napisano 30 Czerwiec 2009 Napisano 30 Czerwiec 2009 ja mam b-were z demobilui fiskarsa 50% szpadelek - tylko ciezki bardzo
szczurek_1979 Napisano 30 Czerwiec 2009 Napisano 30 Czerwiec 2009 a ja wswojej bardzo krótkiej karierze miałem już dwie saperki i obie wytrzymywały max 2 wyjazdy. 1 kumpel który mnie wprowadzał w tajniki latania z wykrywką mi pożyczył podobno nie do zajechania bo niemiecka wytrzymała 2,5 wyjazdu dobrze że w aucie miałem w zapacie małą łopatkę ogrodniczą coś jak saperka tylko że dłuższy trzonek ale to też lipa była bo dokończyła tylko ten wyjazd i nie prztrwała następnego... w końcu sprawiłem sobie prawdziwy ruski kuty szpadel-rydel, cholerni twarda stal, ostrze sercowate, i dorobiłem osinowy trzonek bo standardowe polskie były za cienkie i od roku po pierwszym ostrzeniu i po kiolkunastu wyjazdach śladu najmniejszego na ostrzu nie widać a kopię przeważnie w lesie... a że mam prawie 2m wzrostu to przy mnie wygląda jak saperka z dłuższym trzonkiem... ;-)) na polne wycieczki woże ze sobą zreaktywowaną tamtą małą łopatkę ogrodniczą ;-)
mosin75 Napisano 30 Czerwiec 2009 Napisano 30 Czerwiec 2009 generalnie kazda jakos tam posluzy... do momentu spotkania z korzeniami,kamieniami.na pole to i z lyzka jak sie ktos uprze mozna isc:)mialem rozne...generalnie fiskars jest pierwsza z ktora sie nie licze i nie boje sie ze cos strzeli.od razu wyjasniam ze moj fiskars to 50%szpadel...no i 5 lat gwarancji!!!!!!!!!!!!!
Louis Napisano 30 Czerwiec 2009 Napisano 30 Czerwiec 2009 Witam,od trzech lat kopię składaną saperką Made in GDR" kupioną w demobilu za kilkanaście złotych. Dużo przeszła i wciąż wiernie służy. Posiada piłę, co jest niekiedy przydatne. Minus - drewniany trzonek. Ostatnio dostałem w prezencie Fiskarsa Ergo 2500 (żeby się zbytnio nie schylac - ma się już swoje lata). Zapowiada się nieźle. Wygląda na taką, co posłuży równie długo co pierwsza. Solidne wykonanie - hartowana stal + uchwyt z wysokiej jakości tworzywa. Pozdrawiam
PS Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 Tej stanowczo nie polecam:http://www.allegro.pl/item658404065_saperka_lopata_skladana_najtaniej_fa_vat.htmlNakrętka tak umieszczona to same problemy. Poza tym w trudniejszym gruncie gnie się strasznie. Wymaga łagodnego traktowania.Ostatnio dokonałem wymiany. Mój ucięty zwykły szpadelek (made by spółka rzemieślnicza - 27 PLN), który doskonale sprawdzał się przez pół roku (szczerze polecam) oddałem żonie do prac ogródkowych, a w zamian dostałem składanego Fiskarsa.PozdrawiamPiotrek
michal16 Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 Tak ja kolega PS nie polecam tej saperki , miałem takie dwie i po pierwsze wchodzi w nie ziemia i blokują się , po za tym są z słabego metalu i łatwo się wyginają o pokrowcu już nie wspomnę po po pierwszym dniu się rozwalił . pozdrawiam
andre114 Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 Nie polecam tej:http://www.allegro.pl/item668470585_saperka_skladana_pokrowiec_solidna_aj.htmlWyłożyła się na 12 dołku.Dodam że na torfowej łące.Znajomy ma podobną (ale za 50zł)od 10lat.Poprosiłem tylko sprzedawcę aby nie reklamował jej solidna". Obecnie szukam łopatko-noża takiego jakim posługują się najczęściej Amerykanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.