Skocz do zawartości
  • 0

Czy to niewypał???

sodomsky

Pytanie

Napisano

Witam kolegów.Dziś podczas wykopków"natknąłem się na taki przedmiot.Był bardzo płytko,w zasadzie tuż pod liśćmi.Ta rurka jest wkopana pionowo i wygląda jak lufa(nie ma muszki).Wychodzą z niej bardzo cienkie druciki.Okopałem ją i wystaje teraz jakieś 10-12 cm.Głębiej nie kopałem,bo nie wiem co to jest.Średnia jak 20 gr i nieznacznie się zwiększa(z góry na dół)Proszę o pomoc.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wszyscy jacy fachowcy i żartownisie.
Raczej powinno się go pochwalić, że jest ostrożny zgodnie z zasadą ie wiesz co to jest, nie ruszaj". No tak, ale na tym forum same orły i eksperci.
Napisano
A skąd ma panie ekspercie wiedzieć co to jest jak wystaje ledwo parę centymetrów rurki,jak bym miał szukać w myśl twojej zasady to bym po odkopaniu kawałka fanta już dalej nie ruszał,bo przecież nie zawsze wiadomo po skrawku co to jest,i za co mamy go chwalić,za to że zachowuje się jak baba,jak się ma takie opory to lepiej zbierać znaczki...
Napisano
Na moje oko to zwykła rurka.Jak sie tak bardzo obawiasz o swoje życie a raczej o kończyny to obkop tą rurkę i wtedy się wyjaśni.Pozdrawiam
Napisano
kolego raflen, jest wiele sposobów aby uniknąć tragedii.. to że niektórzy wolą być bardziej ostrożni, nie ujmuje im pozytywnych cech.
Proszę o spokój w dyskusji, bo wątek poleci a razem z nim odznaczenia.
pozdrawiam!
Napisano

Witam kolegów.Dziś podczas wykopków"natknąłem się na taki przedmiot.Był bardzo płytko,w zasadzie tuż pod liśćmi.Ta rurka jest wkopana pionowo i wygląda jak lufa(nie ma muszki).Wychodzą z niej bardzo cienkie druciki.Okopałem ją i wystaje teraz jakieś 10-12 cm.Głębiej nie kopałem,bo nie wiem co to jest.Średnia jak 20 gr i nieznacznie się zwiększa(z góry na dół)Proszę o pomoc.

Napisano
Sodomsky jeśli faktycznie kopiesz sobie w miejscu, gdzie znajdowano wcześniej wybuchowe pułapki domowej konstrukcji, to masz rację obawiając się, że nawet zwykła rurka może byc niebezpieczna. Ja tam w ogóle bym nie kopał. pozdrawiam.
Napisano
No to mi koledzy pomogliście...Spróbuję od początku.W tym rejonie przy wielu domach i zagrodach poniemieckich zostało znalezionych wiele wybuchowych pułapek domowej konstrukcji.Ostatnio zostało znalezione coś podobnego.Stąd moje pytanie.Może ktoś spotkał się z czymś podobnym?I nie jest to żaden pręt,tylko rura,z której wychodzą jakieś druty(proszę dokładnie czytać a potem krytykować).Dzięki.
Napisano
sodomsky - naprwade sporo rurek wychodzi z ziemi i to nieraz z drutami.... jakbyś przeczytał np. złośliwą śmierć" to nawet manierki byś nie wykopał bo na pewno to by była mina pułapka :P
jest to zwykła rurka i tyle...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie