Skocz do zawartości

Rzadkie pojazdy pancerne na terenie Polski

B

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 383
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nazwa się zmieniła ale pytanie nadal pozostaje bez odpowiedzi.

Co się dzieje z tymi pojazdami ? oraz kiedy będą pokazane publicznie ?
Napisano
To się dużo dowiedzieliśmy w sprawie tych pojazdów.

Jakby ktoś miał więcej info. i może jakieś ich zdjęcie to byłoby fajnie.
  • 3 weeks later...
Napisano

Czyżbyśmy mieli w Polsce Renault FT TSF ?

zdjęcie z V Zimowy Zlot Pojazdów Militarnych Malechowo 2011

https://picasaweb.google.com/pancerni39/VZimowyZlotPojazdowMilitarnychMalechowo2011#

Czy ktoś ma więcej informacji na jego temat? Czy ten pojazd będzie remontowany?

Bardzo bym prosił! kogoś o zdjęcie pokazujące więcej.

Napisano
Szkoda, iż nikt nie ma informacji (nie chce się podzielić informacjami) na temat tego wyjątkowego Renaulta TSF.
Napisano
Doczekają się Renowacji :)Zapewne chwilę po tym jak w Polsce powstanie obiecywana przez kolejne ekipy rządowe sieć autostrad - albo kiedy za renowację tych wszystkich zarośniętych pojazdów zabierze się Harry Potter
Napisano
ajek: pancerniaki też są ale w krzakach :("

Ja tam rzadnych pancerniaków poza repliką Sd.Kfz. 231 (6-Rad) nie widziałem.
Napisano
Bo pancrne i czołgi stoją w innym miejscu, przedwczoraj nieźle lało i nie miałem ochoty pchać się w to bagno żeby nagrać film. Rzeczywiście wygląda to jak cmentarzysko starych pojazdów lecz jednak są one sukcesywnie wydobywane i restaurowane, jednak ten obraz się nie kończy bo co chwila dojeżdża coś nowego.
Napisano
A będziesz tam jeszcze raz ?
Ciekawi mnie co Otrębusy mają poza 2x T-34/85 (drugi przerobiony na PzKpfw IV), replikami: wz. 29, Sd.Kfz 231 i 222 ?
Napisano
Niestety nie wszystkie. Niektóre są robione tylko pod wystawę czyli wygląd perfekcyjny a pod maską Żuk jeszcze inne na prawdziwy zabytek czyli 90% ori w tym silnik na chodzie a reszta aut na części zamienne i na wymiarowanie do replik.
Napisano
Co do M10 i Stuarta z MWL to wszystko idzie w dobrym kierunku. Myślę, że ujrzymy je znacznie szybciej niż polskie autostrady w komplecie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie