Skocz do zawartości

Pojazdy za płotem" - Fort IX Czerniakowski

B

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę dziwne pytanie ale skoro ma się dolną wannę PzKfw III, nadbudowę Stug 40, to czy nie warto połączyć ich w jeden kompletny pojazd. Czy nadal panuje przekonanie ze ilość jest lepsza od jakości.

i KV-1

ps. za te pieniądze które muzeum wydaje na przenoszenie eksponatów od jednego miejsca na drugie można by było chyba odnowić ten kadłub KV-1, co chyba by było większym pożytkiem.

i ostatni ciekawy eksponat niemiecki ciągnik

ps. sposób jego zabezpieczenia wprost rewelacyjny, całe szczęście że nie jest on już w Warszawie tylko trafił razem z jednym z tych 14-15 T-34/84 do Tomaszowa. Tam obok Lufcika i Rosi czeka go na pewno lepszy los.

Radziu, ja ci oszczędzę fatygi.
Oficjalnie MWP nic nie sprzedaje i nie sprzeda. Najwyżej wymienia na inne artefakty.

Jak nic nie masz, to raczej nic nie wskórasz.

Co prawda był tu taki jeden , miał ksywę na W" co twierdził, że jak się ma dojścia to można coś kupić, ale tylko tak twierdził.

Jak wynika z treści tablicy powieszonej na bramie fortu szanowny pan dyrektor muzeum wojska w trosce o życie i zdrowie zwiedzających zabronił kategorycznie jakiegokolwiek zwiedzania ekspozycji. W ubiegłą sobotę widziałem tam osobiście tłumy jeleni" odchodzących z przysłowiowym iczym"...

Ale tak naprawdę to My wszyscy mamy całkowite prawo psioczyć i narzekać, wypominać. Bo jeśli ktoś pracuje w muzeum to powinien dbać o eksponaty i dobro muzeum, jego rozwój, powinien też pozyskiwać nowe eksponaty. To jego praca i dostaje za nią pieniądze. My psioczymy bo to nie jest naszym obowiązkiem, nie my mamy udostępniać eksponaty i je konserwować tylko oni, a oni nie wywiązują się z niego.

Sukcesy Muzeum to:
-restauracja TKS
-restauracja kolekcji dział przy głównym budynku MWP
-przywrócenie do ruchu czołgu Grizly
-oddanie Famo i T-34 innym dla dobra tych pojazdów
mają jeszcze jakieś?

Dobra renowacja i ustawienie w ładnym rządku z nowymi tabliczkami co to za działo. Teraz to przynajmniej to jakoś wygląda a nie jak kiedyś. Tylko czemu największe działo w/w 21cm jest za płotem" czyżby się bali że niemiecka technika przyćmi resztę dział.

• 4 years later...
Ciekawa sprawa z BT. Nie wiedziałem że w Polsce jakiś sie uchował. Wie ktoś coś więcej na jego temat, gdzie znaleziony, w jakim stanie itp. (ze zdjęcia niestety niewiele da sie wywnioskowac:/)? w Google też niestety niczego na jego temat nie znalazłem. Jak dla mnie to sensacja. W Poznaniu na pewno by dali rade jego odratować:) Aha i byłbym wdzięczny za wskazanie w którym miejscu on stoi, w Googlemaps niestety nie udało mi sie go wypatrzeć. Dzięki i pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie