Lemeryt Napisano 22 Luty 2010 Autor Share Napisano 22 Luty 2010 ... i widać że ten pobyt mu służy - RSO nabiera ciała ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 22 Luty 2010 Autor Share Napisano 22 Luty 2010 Przywracane są do życia dwa oryginalne wahacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 22 Luty 2010 Autor Share Napisano 22 Luty 2010 A także dorabiane dwa brakujące do kompletu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 22 Luty 2010 Autor Share Napisano 22 Luty 2010 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 22 Luty 2010 Autor Share Napisano 22 Luty 2010 I na koniec taki nabytek ...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spz kurz Napisano 6 Marzec 2010 Share Napisano 6 Marzec 2010 ostatnie ogłoszenie na tej stronie dotyczy wraku STEYRa -silnik podobny jak w RSO ?http://www.technikantik.at/Navigation/FAHRZEUGE/fahrzeuge.html Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 6 Marzec 2010 Autor Share Napisano 6 Marzec 2010 spzkurz - wielkie dzięki za (nie po raz pierwszy) okazaną pomoc. Temat silnika jest właśnie rozpoznawany.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trufelhunter Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 A nuż się Wam przyda:http://cgi.ebay.de/Wehrmacht-Panzer-RSO-Ost-Zahnkranz-Rad-Antrieb-2-WK-WW2_W0QQitemZ120545223389QQcmdZViewItemQQptZMilitaria?hash=item1c110e22dd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pete Napisano 21 Marzec 2010 Share Napisano 21 Marzec 2010 Witam,Inna propozycja:http://www.hermann-historica.com/ następnie w Military Vehicles jest silniczek do Steyera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki1939 Napisano 26 Marzec 2010 Share Napisano 26 Marzec 2010 lemciu czy to coś pasuje do rso?? http://odkrywca.pl/co-to-za-kolo-,668285.html#668285 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 26 Marzec 2010 Autor Share Napisano 26 Marzec 2010 trufelhunter – dzięki za namiar.marecki1939 - zgadza się RSO, tylne koło od mostu napędowego ze zdemontowanymi pierścieniami zębatymi.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 26 Marzec 2010 Autor Share Napisano 26 Marzec 2010 A to nasz most - nabiera kolorów" przed montażem. Przepraszam za bazgranie po zdjęciach, ale po zamieszczeniu ich w internecie wędrują one zadziwiającymi drogami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 27 Marzec 2010 Autor Share Napisano 27 Marzec 2010 Taka klimatyczna fotografia. Trochę brakuje mi tego zardzewiałka w garażu. Dlatego razem z Szczepciem i Krzychubem34 odwiedzamy naszego starego pokrytego rdzą przyjaciela. Na zdjęciu pierwsza przymiarka mostu napędowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 27 Marzec 2010 Autor Share Napisano 27 Marzec 2010 Korpus mostu napędowego po piaskowaniu, pod folią zregenerowane gwinty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 27 Marzec 2010 Autor Share Napisano 27 Marzec 2010 Z korpusu z którego usunięte zostało wiaderko ziemi rdzy i śmieci powstaje powoli most napędowy - sprawny w stanie do jazdy". Obok mostu stoi jeden z dwóch czarodziei którzy razem z Wojtkiem pracują przy odbudowie RSO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 28 Marzec 2010 Autor Share Napisano 28 Marzec 2010 Wielka prośba Panowie.Około roku temu na allegro pojawiły się takie graty, nikt ich wtedy nie licytował. Jeśli ktoś z Was zna osobę która wystawiała te przedmioty to bardzo proszę o kontakt na adres lem.man@wp.pl. Chodzi szczególnie o tarcze hamulcowe i pióro tylnego resoru.Pete - dzięki za namiar.PozdrawiamPaweł Lemaniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 3 Kwiecień 2010 Share Napisano 3 Kwiecień 2010 jak się ma budowa kol Lemeryt?odgrzewam kotleta bo dziś pawełek dziobnął 4nakładki(ja niestety tylko jedną)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 3 Kwiecień 2010 Share Napisano 3 Kwiecień 2010 A no będzie trzeba to zabrać z lasu.Nawet nie myślałem że to będzie RSO.Tym bardziej szczęśliwy. <pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Hebda, paweł888 - wysłałem wiadomość na skrzynkę Pawła, dajcie znać. W jakim stanie są znalezione przez Was nakładki jeśli możecie wklejcie lepsze zdjęcia. A odbudowa idzie cały czas do przodu, na zdjęciu most napędowy w trakcie regeneracji - jest już prawie kompletny i w stanie do jazdy" brakuje tylko układu hamulcowego do którego brak nam niektórych części ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Wrzucę link tutaj żebyśmy rozmawiali w jednym wątku, będzie sprawniej :http://odkrywca.pl/ogniwa-gasiennicy,668832.html#668832 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Przy okazji jeszcze jedna prośba - mamy mały problem z podłogą" w tylnej części wanny - nad zbiornikiem paliwa i ostatnim przedziałem wanny. W modelach plastikowych występuje ona z półokrągłym profilowaniem na most napędowy (tuż za kabiną), nie ma jej natomiast ani na zdjęciach archiwalnych ani w instrukcji obsługi RSO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Przepatrzyłem dokumentację - nie znalazłem ...Tak przy okazji tutaj dobrze widać nakładki śnieżne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Przepatrzyłem zdjęcia archiwalne i zdjęcia wanien zachowanych do dzisiaj i nie znalazłem potwierdzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Powiększenie tego elementu. Jeśli ktoś ma jakieś informacje w tym temacie to bardzo proszę pisać każda sugestia się liczy. Może modelarze cos podpowiedzą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 4 Kwiecień 2010 Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Postaram się zaraz cyknąć lepsze fotki. 3 nakładki już w domu, bezpiecznie sobie leżą<pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.