radek98k Napisano 5 Kwiecień 2009 Autor Napisano 5 Kwiecień 2009 Gdzie w polsce znajdują się budowle, bunkry, fabryki związane cechą bojową prucz umocnień (bunkry na polach walki)wybudowanych na w latach 1918-1970? Chciałbym miec ich listę, stan i czy budowla jest dzierżawiona. Można pominąc MRU, fabryka w Krzystkowicach, forty w poznaniu i takie inne. Czy jest w internecie jakaś strona z wykazem wszystkich właśnie takich budowli?
Czlowieksniegu Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Fakt- HP jest akuratnym miejscem na takie pytania :-)Ale, jeśli jesteś zdesperowany możesz pytać a bunkrach".
Ptaku51 Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Radziu,chcesz cos kupić czy tylko wynająć??:)M
Swiety82 Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Najprościej wylać samemu, wiaderko cementu, 2 taczki piachu, barwnik feldgrau do betonu, wiertarka prawoskrętna z mieszadłem, dmuchany Adolf do środka i voila! Tylko kto ma rysunki techniczne bunkrów? Zna ktoś stronke?
Lukas P Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Radziu wiecznie żywy, rzec się chce :) Oto wykaz fortyfikacji w Polsce, niestety obejmujący tylko fragment Rzeczpospolitej: http://kaczorek.easyisp.pl/piszTylko dręczy mnie ta cecha bojowa" ... Ale bardziej chyba jednak razi mnie polska" ... Ale jak to ktoś kiedyś powiedział, akie będą Rzeczpospolite, jakie ich młodzieży chowanie". Przykry jest fakt, że ktoś nie potrafi uszanować własnej ojczyzny, choćby używając jej poprawnej nazwy.
radek98k Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 Są różne typy budowli. Mnie interesują duże fortyfikacje, bunkry, które byc może można wydzierżawic.
Czlowieksniegu Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 Trzeba było tak od razu pisać. Słyszałem, że W się buduje. Ale nie wiem, co na to Jego żona.
Swiety82 Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 Oj nie wiem czy na W Cię będzie stać... coś tam wspominał o planach jakiegoś dworca podziemnego, ale nic bliższego nie wiem.
radek98k Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 Nic nie chce budowac. Za duży koszt i problemy.
Czlowieksniegu Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 Radziu- ja tylko podawałem W, jako partnera do rozmów.
longwood Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 w Malborku jest jakaś budowla z gatunku militarnych, ale nie wiem czy do wydzierżawienia...
Lukas P Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 Malbork się nie mieści w ramach czasowych :). Ale chętni do dierżawy pewnie mile by byli widziani, bo skarb państwa trochę dokłada do tego interesu z czerwonej cegły.
ZUBIKED Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 Część fortów pierścienia Twierdzy Brzeskiej jest dzierzawiana była i dyskoteka i skład budowlany, magazym kiszonych ogorków w beczkach ( klimat im slużył ), aktualnie stok narciarski. Radziu jest z tego kaska
Ptaku51 Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 Radek,Zastanów sie też nad Modlinem....Chyba jeszcze nie poszedł więc może Tobie sie uda.:)))POZMarcin
woytas Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 magazyn ogorkow kiszonych... - to jest mysla do ogorka 1410...
radek98k Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Napisano 7 Kwiecień 2009 Gdybym mógł, to bym zrobił z tego żywe museum (przewodzicy by byli ubrani w mundur historyczny, stały by tam jakieś przedmioty tj. Skrzynie z bronią, skrzynie z panzerfaustem, Wszystko zostałoby oświetlone starymi żarówkami i użyty stary sposób elektroniki, i ninne ciekawe rzeczy)
Tradytor Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 A może znalazło by sie tam miejsce na gablote ze słownikami ortograficznymi :)
Lukas P Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Chyba na gabloty :) Jedna moze nie wystarczyc, w tym przypadku ... A kiedys myslalem, ze niektorzy koledzy na forum sie uwzieli na tego uzytkownika. Musze przyznac szczerze, ze bardzo sie mylilem w swoich osadach.
Czlowieksniegu Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Ja tam Radzia bardzo lubię. Miły, sympatyczny, szczery aż do bólu. I nie ma szans, aby się przy Nim nudzić.Pozdrawiam Cię Radziu.PS 98- wzór czy rocznik?
kalot22 Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Na bank rocznik. Ale posty pisze mu młodszy brat(wnoszę po ortografii).
radek98k Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Napisano 8 Kwiecień 2009 skrót 98 to nie rocznik. nick pochodzi od Mauser98k, radek98k. Pare tygodni temu kilka forumowiczów uwzieło się na mnie (myśleli, że jestem młody i robili sobie (po waszemu eke"). Teraz chodze z wykrywaczem, raz na obszar do znajdowania monet, mosiądzu, złota, a raz na pole bitwy (front wschodni). Znalazłem tam na tym froncie magazynek do ppsh41, naboie do mosina, łuski od mausera, i co odziwo łuska i nabói do Mp44, jakąś mogiłe (nie kopałem tam),dużo odłamków, osbne pociski. Niedługo wielkanoc. (Napisałem źle wyraz naboi ze względu na bezpieczeństwo)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.