czarnykot Napisano 29 Marzec 2009 Autor Share Napisano 29 Marzec 2009 Witam, pierwszy raz spotkałem się z czymś takim. Od kilku dni pada deszcz, ziemia w tym miejscu jest bardzo miękka i nagle spotykam dziurę. Ziemia najprawdopodobniej zapadła się w tym miejscu, nie wiadomo jak głęboko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnykot Napisano 29 Marzec 2009 Autor Share Napisano 29 Marzec 2009 Wypełniona jest wodą, saperka bez problemu zanurkowała cała aż po rączkę i jeszcze miała luz, jak znajdę trochę wolnego to spuszczę tam magnes. Spotkaliście się z czymś takim? Może po prostu tam kiedyś studnia była?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Podobne otwory na polach zdarzały sie w mojej okolicy w 2-3 lata po badaniach geologicznych w miejscach odwiertów. W odwierty te były zakładane małe ładunki wybuchowe które były potem odpalane a rozstawione na polach czujniki mierzyły głębsze pokłady i na podstawie tego określano jakie pokłady są głębiej. Odwierty te później zasypywano ale tak jak pisałe po kilku latach w niektórych miejscach wychodziły na polach podobne otwory jak na zdjęciach. Być może to po tym, może tam też przeprowadzano takie pomiary. Jak się nazywają takie pomiary - nie wiem ale chyba jakoś geosejsmiczne czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
v Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Może beczka ... kiedyś coś takiego spotkałem w środku lasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnykot Napisano 29 Marzec 2009 Autor Share Napisano 29 Marzec 2009 tu nie przeprowadzano takich pomiarów :) wiem na pewno, bo to pole mojego sąsiada;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Pęknięty rurociąg?Spytaj się sąsiada czy ma czystą wodę:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk leśno-polny Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Ślad po chwilowym wynurzeniu się wkrętacza. Kto czytał Tytusy ten wie...:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 http://www.nautilus.org.pl/subcategory.php?subcategoriesid=77 i nie siać mi się;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaoth Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 A może to dziura po meteroycie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Rejon? Miejscowość? Wtedy dałoby się sprawdzić teorie o odwiertach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 tomaoth- świeżo spadnięty kamyk tworzy krater. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnykot Napisano 29 Marzec 2009 Autor Share Napisano 29 Marzec 2009 Odwiertów tam nie było, warstwy ziemi różnią się kolorystycznie w miarę głębokości czyli nikt tam nie kopał. Rury też tam nie spoczywają :) Wrócę tam w czwartekpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Oki.Stawiam na zapadlisko nory zwierzęcej. Lisek? Trafia się na polach dziurowiska i kostki na powierzchnie wywalone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Bobrza nora ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Ktoś pewnie z georadarem chodził, złapał sygnał i trafił na rurociąg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Znalazłem podobny przypadek:Zdjęcie to przedstawia dziurę w ziemi, nie została ona zrobiona przez człowieka, nie powstała ona również wcześniej w sposób naturalny. Gospodarz pola jest mocno zaniepokojony swoim znaleziskiem i nie należy się jemu dziwić, prawdopodobnie poprzedniego dnia orał pole traktorem i dziury nie było.Zwykle znajdowane w różnych częściach świata dziury są średnicy 30-50 cm oraz 5 do 8 metrów glębokosci i aby bylo śmieszniej u dolu rozszerzają się, a w przekroju podłużnym zbliżone są do wyglądu znaku J", zakrzywiają się. Wokoło otworu nie ma śladów wybranego urobku, a technologia wykonania otworu plazmowego odwiertu" jest naszej cywilizacji nieznana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Gorzej jak sąsiad wyjdzie rano z chałupy i stwierdzi ze pole znikneło,ale też wielkiej tragedii by nie było bo przynajmniej ludzie mieli by gdzie śmieci wyrzucać i nie musieli by zakopywać ich pod lasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 UFO jakieś normalnie... może na polu 'czarnegokota' też było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1000WATT Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 http://pl.wikipedia.org/wiki/Lej_krasowy:)Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Gdy ja spotkałem identyczną dziurę okazało się, że muszę szybko szukać paru on ziemi bo stara piwnica mi się na podwórku zapada :D w środku była polska menażka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 czarnykocie ty lepiej uważaj bo podobno takie dziury powstają po tym jak coś z ziemi wylażło,jakieś czupakabry itp:)Tak że bądź czujny żeby cię coś w nocy nie zezarło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 O to i ja powiem historyjkę, jak jeszcze 100lat temu gdy na wsiach były szamba mój tata idąc do garażu wpadł nogą w takie coś( ale od niego było czuc woń) :):):):):):):):):)pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lefa Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 Zbyniek To ile Ty masz lat skoro 100 lat temu..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 zbyniek szamba to są teraz wtedy nie było :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 na Śląsku, co chwile ziemia pęka, przesuwa się. Domy pękają, walą się.Pęka wszystko, jajca jak berety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.