vojtaz2 Napisano 19 Marzec 2009 Autor Napisano 19 Marzec 2009 http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Policja-zatrzymala-17-latkow-z-niebezpiecznym-hobby,wid,10958342,wiadomosc.htmlPolicja odkryła arsenał amunicji i elementy broni palnej, prawdopodobnie z czasów II wojny światowej. Zatrzymano dwóch 17-latków, do których należała nielegalna kolekcja.Franciszek Bosiak z Komendy Powiatowej Policji w Tomaszowie powiedział, że 17-latkowie zajmowali się zbieraniem militariów od dłuższego czasu. Do ich wydobywania z ziemi używali wykrywaczy metali.Policjanci podczas przeszukania ich mieszkań znaleźli dwa granaty moździerzowe, ponad 150 sztuk różnego rodzaju amunicji i cztery magazynki do broni maszynowej. Zabezpieczono także części zamków oraz 60 łusek z nienaruszoną spłonką.Policja odkryła arsenał amunicji i elementy broni palnej, prawdopodobnie z czasów II wojny światowej. Zatrzymano dwóch 17-latków, do których należała nielegalna kolekcja.Franciszek Bosiak z Komendy Powiatowej Policji w Tomaszowie powiedział, że 17-latkowie zajmowali się zbieraniem militariów od dłuższego czasu. Do ich wydobywania z ziemi używali wykrywaczy metali.Policjanci podczas przeszukania ich mieszkań znaleźli dwa granaty moździerzowe, ponad 150 sztuk różnego rodzaju amunicji i cztery magazynki do broni maszynowej. Zabezpieczono także części zamków oraz 60 łusek z nienaruszoną spłonką.Rodzice nastolatków zeznali, że nie uznawali hobby synów za niebezpieczne. Zbieraczy militariów zatrzymano. Za posiadanie amunicji i elementów broni bez wymaganego zezwolenia grozi do ośmiu lat więzienia.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 14:30 19-03-2009
Ravfal Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Takm chodzi o TL i jeden z tych 17latków to ja ;/
Ravfal Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Tak ale były to tylko0 puste skorupy. Narazie są adane"
Ravfal Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Narazie niewiele moge, bedzie po sprawie to napisze co i jak
bjar_1 Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 W wątku amość,Tomaszów Lubelski co w trawie piszczy cz.2" piszesz 2008-10-14, że: Jednak nie powinienem się chwalić swoimi fantami... Dzisiaj o 8 rano zapukali do mnie smutni panowie..."To teraz u Ciebie byli juz drugi raz? :)
Shizo Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 nom szczesliwym posiadaczem tych gratow tez ja bylem:/ i do tego barany wyslali do ekspertyzy moja bron biala;/ zal przeciez na bron biala nie trzeba miec zezwolenia
bjar_1 Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Eee to mają Cię widocznie dobrze na widelcu :)
Yankess(Deutch Krone) Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 kolego ja po pierwszym prezszukaniu, wszystkie fanty, ktore policja mogla by uznac za niebezpieczne trzymal bym gdzies, gdzie panowie by nie szukali i to by rozwiazalo spraweteraz by wpadli nic nie znalezli i dali by sobie spokoj :) pozdrawiam i zycze udanej walki z tymi ludzmi :)PsMusisz miec milych sasiadow skoro juz drugi raz wpadles
Ravfal Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Jest nagonka w naszej okolicy.Aha przeszukanie miałem całego domu!
Yankess(Deutch Krone) Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 a co to za okolica?? nie miałem na myśli domu...ogólnie ja osobiscie nie przynosze do domu pociskow, granatow, min ect po prostu zycie mi miłe :) bo różnie to bywa z tym żelastwema jesli juz przynosisz takie fanty, to najlepiej miec jakies miejsce skrzyneczke, moze jakas szope i gdzies gleboko pod podloge i tylko i wylacznie dla naszego uzytku, nie chwalac sie, ludzie to tylko ludzie... nie jeden z samej ciekawosci moze dryndnąć pod 997no trafiaja sie takze sasiedzi, ktorzy specjalnie Cie udupia ale to juz inna bajka o ich kures***twie
Yankess(Deutch Krone) Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 aha, przepraszam za glupote widze ze okolice Tomaszowa, mój bląd
Ravfal Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Spoo głupi nie jestem. Wszystko było puste a ta sprawa jest narazie bardzo rozdmuchana. Poprostu policja musi się wykazać
Ravfal Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Mam pytanie Czy trzon zamka od Mausera podlega pod ustawe??
vis1939 Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Komora zamkowa,lufa,zamek i ich istotne elementy podlegają pod ustawę.Pozdr.
pik78 Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Ravfal znam to :) Powiedz mi na pytanie:Czy zabrali kompa ? Bo jak tak to beda ryc tez po tropie z Allegro (tak bylo w moim przypadku) ... Jakie macie nicki na Allegro ? Moze ktos z forumowiczow jak to przeczyta i na czas chociaz se chate posprzata ,zanim granatowa policja" przybędzie...
Ravfal Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Kompa jeszcze mam. Na allegro nic nie kupowałem a ni nie sprzedawałem
Bandzior26 Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Myślisz że ktoś Cię wsypał z sąsiadów czy to wina internetu? Jaką opcję obstawiasz? Jaki zarzut Wam przedstawiono?
Ravfal Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Hmm bardzo mozliwe że komuś to nie pasowało i wsypał mnie. Z 2 strony to moja głupota bo juz raz byli i mogłem wyciągnąć z tego wnioski. Zarzuty jakie mi postawiono to posiadanie broni i amunicji bez zezwolenia. A czy ta broń i amunicja faktycznie podlega pod ustawę oceni biegły sądowy
piotr777 Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 pewnie ktoś was wsypał z sąsiadów ale i w necie czyha zło nie wszystko warto pokazywać jak ktoś pokaże sporo militarki to zaraz za niego się biorą.
Shizo Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 ja mam podejzenia co do tego kto nas wsypal a jak sie potwierdza to sobie z tym delikwentem porozmawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.