bjar_1 Napisano 24 Czerwiec 2013 Napisano 24 Czerwiec 2013 Wrzucę dziś/jutro - ja się na tym nie znam, liczę na Ciebie :D
bjar_1 Napisano 26 Czerwiec 2013 Napisano 26 Czerwiec 2013 Z tamtego tygodnia po konserwacji - cała była w lepiku, ale wyszła nieźle
Tomasz70 Napisano 27 Czerwiec 2013 Napisano 27 Czerwiec 2013 Fajna, późnowojenna rofiejna" menażka - widać, że jej posiadacze długo nie nacieszyli się własnością. Wychodzi z fabryki w 1944, trafia na front prawdopodobnie w tym samym roku. Wyzwolona", staje się niezbędnym elementem wyposażenia krasnoarmiejca, który graweruje swoje (najprawdopodobniej) inicjały. Ostatecznie w 1945 r. pozostaje osierocona, pewnie w przykrych i gwałtownych okolicznościach.Ale nie to chciałem poruszyć - mam taką samą w oliwkowym malowaniu WH i próbowałem dojść do nazwy producenta. Czy ktoś ma go rozkodowanego?
bjar_1 Napisano 27 Czerwiec 2013 Napisano 27 Czerwiec 2013 Hm mogło byc i tak. Ale drapać mogli też jacyś obcoplemienni" w niemieckiej służbie. Menacha zapewne po kimś z XXXXII KA.
bjar_1 Napisano 4 Lipiec 2013 Napisano 4 Lipiec 2013 Kobier chwal się swoimi coś wczoraj natagrał!Ja dla odmiany dzisiaj szturm".S.H.u.Co.41
Kobieras39 Napisano 5 Lipiec 2013 Autor Napisano 5 Lipiec 2013 ty szturm - gratuluje a ja jak zwykle nowi znajomi ludzie i efekty kilometrów , rozmów i strychów...
Kobieras39 Napisano 7 Lipiec 2013 Autor Napisano 7 Lipiec 2013 Raczej klamra mocno wytarta, masakrycznie słabe foty wyszły
bjar_1 Napisano 3 Październik 2013 Napisano 3 Październik 2013 Z kolejnego rzutu od świętokrzyskiego chłopa...
bjar_1 Napisano 3 Październik 2013 Napisano 3 Październik 2013 plus wieeele więcej większych gabarytów - skrzynki na panzerfausty, ładunki do sIGów 33, ładunki do haubic 10,5 cm, stalowe na granaty moździerzowe itd.
bjar_1 Napisano 3 Październik 2013 Napisano 3 Październik 2013 Może kiedyś ;) W domu tego nie mam, myślę nad wynajęciem jakiejś przestrzeni magazynowej ;)
bjar_1 Napisano 4 Październik 2013 Napisano 4 Październik 2013 Aaa zapomniałem jeszcze o kilkunastu manierkach i menażkach, które dostałem odmiłego pana. Oto jedna z nich - stalowa ersatzówka w pokrowcu. W tym sorcie znalazły sie m.in. ciekawa holenderska M1889 czy np. butla niemieckiej M31 w sowieckim pokrowcu, do tego zakorkowana" korkiem.
pni Napisano 4 Październik 2013 Napisano 4 Październik 2013 Bjar nie bądź taki pokarz co tam wyrwałeś/wyrwaliście, niech się trochę nacieszą oczy mnie klawiaturowemu entuzjaście.
bjar_1 Napisano 4 Październik 2013 Napisano 4 Październik 2013 Spokojnie. Gdy przekonserwuję graty powoli będę je pokazywał ;)Dwa już wypucowane Feldposty - prawdopodobnie wyszperane na pobojowisku lub od poległych, niestety same koperty... No i część germańskiej drobnicy - jak widac nawet grzybki od zapalników tarciowych i haki mundurowe mogły się przydać w gospodarstwie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.