makul Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 Pęknięty i wykrzywiony do wewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 Kawałki wgięte do wewnątrz-nie chciałbym ich złamać a jedynie dociągnąć i pospawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 Drugi egz. - wgiety na ciemieniu i pęknięty do ucha - kawałek odsadzony także wymaga dogięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 Czy po palniku nie będzie bardziej podatny na pęknięcia?makul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 Palnik tu nie zaszkodzi, ale powinno się to dać a zimno" dociągnąć i pospawać.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 Niektóre kawałki blach są odchylone wzgl. stanu pierwotnego o jakieś 45stopni. Boję sie trochę prostowania na zimno po tymjak prostowałem łyzke mosiężną - mam teraz 2;)Ale spróbuję palnikiem.dzięki,makul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 4 Kwiecień 2009 Share Napisano 4 Kwiecień 2009 Relacja z mojego odnawiania...Całość ładnie poszpachlowana i przetarta, szykuję się na jeszcze jedną warstwę wykańczającą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 4 Kwiecień 2009 Share Napisano 4 Kwiecień 2009 Do poprawki lewy bok i parę przetarć, już szpachlą tzw. wykańczającą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 4 Kwiecień 2009 Share Napisano 4 Kwiecień 2009 Widoczne miejsce na doróbki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 4 Kwiecień 2009 Share Napisano 4 Kwiecień 2009 A tak rozwiązałem sprawę dziury-zastanawiam się czy szpachlować wnętrze, dzwon i tak robiony więc 100% oryginału nie ma.... trochę mi się po prostu nie chce ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 4 Kwiecień 2009 Share Napisano 4 Kwiecień 2009 Wtam,pod wpływem tego wątku postanowiłem skończyć moją M40 którą zacząłem reanimować jakieś 2 lat temu,niestety leżała słabo zabezpieczona odłogiem na szafie i teraz muszę na nowo wyciągać rudego z wżerów.Swienty82 chyba masz zamiar bardziej zeszlifować tą szpachle bo jak na mój gust to strasznie grubo to pociągleś i po malowaniu zobaczysz ze to będzie widać,jak niema dziurek(albą są minimalne)na wylot to szlifuje do gołej blachy a szpachla wypełnia wszystkie zagłębienia i mam idealnie gładki dzwon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 4 Kwiecień 2009 Share Napisano 4 Kwiecień 2009 Tam gdzie było większe sito zostawiałem więcej od środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 4 Kwiecień 2009 Share Napisano 4 Kwiecień 2009 zawsze staram ie dać minimum szpachli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 4 Kwiecień 2009 Share Napisano 4 Kwiecień 2009 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 4 Kwiecień 2009 Share Napisano 4 Kwiecień 2009 Mój dzwon był nieźle wyżarty, a do tego góra składała się z kilku kawałków więc musiałem to jakoś w miarę ładnie poskładać do całości. Generalnie nie jest tego za dużo i w miarę oddaje rzeczywistą grubość powłoki-no-jeszcze trochę zjadę". Tylko remoncik w domu trwa i jakoś nie mam czasu się na poważnie tym zająć... jeszcze poszukuję taniej farby do tego i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 4 Kwiecień 2009 Share Napisano 4 Kwiecień 2009 Nie chcę robić nikomu reklamy ale używałem już tego produktu i mogę szczerze polecić,choć cena nie zachęca szczególnie jak się farbę załaduje w spray co mnie kosztowało kolejne dwie dychy ale komfort malowania o niebo lepszy.Pozdrawiam.http://www.allegro.pl/item597063908_farba_feldgrau_na_helm_i_nie_tylko.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2009 odświeżam wątek dziś nałożyłem drugą warstwę tego czegoś na C i sobie tera ładnie schnie:)Za kilka dni dostane moja zaczepistą wypłatę wysokości 100zł to sie o szpachli pomyśli, a planuje pomalować garnek na wakacje, jak coś sie zarobi.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.