Skocz do zawartości

Sezon 2009 czas zacząć

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 177
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Wie ktoś może co oznacza napis :Zweites oesterr. bvndesschiessen innsbruck 1885 . Napis wokoło orła z koroną . Wygląda na orzełka od czapki , lecz nie ma widocznych mocowań .
Napisano
Preparatem do mosiądzu KIWI. Najpierw krótkie moczenie, potem miękka szczoteczka a na końcu polerowanie flanelową szmatką z odrobiną preparatu. Ładnie zszedł osad a złocenie zostało. Nie mogę tylko doczyścic rewersu, a nie chcę szorować na siłę.
Napisano
Witam.
Danieloff - czy te ładne grenadierskie guziczki wyszły z tej ośnieżonej drogi?
Mam dziwne wrażenie - jakbym się tam kiedyś przechadzał( i też zebrałem kilka podobnych, choć nie tak ładnych).
Pozdrawiam.
Napisano
witam borsuk leśno-polny!!! fanty super widzę ze śmigasz na X70 więc mam kilka pytań jeśli masz chwilkę zapraszam do sprzęt poszukiwaczy jest tam mój wątek co do X70 mam mały problem
Napisano
Odkrywca 12345: po mojemu i z napisu wynika, że jest to odznaka za udział w drugich austriackich związkowych zawodach strzeleckich w Innsbruku, data podana na odznaczce.
Pozdrawiam
Napisano
Przepraszam, za ponowny post, chcę tylko dodać, że zawody strzeleckie odbyły się 7 sierpnia 1885 r., jak napisałem wyżej w Innsbrucku. O ile dobrze sobie przypominam, to miał z nimi związek Klub Pistoletowy z Wiednia. Coś tam jest na ten temat w necie. Poszukaj.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie