greg66 Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 No kurcze ciśnienie skoczyło, ślicznie we własnych kapciach wygląda.Pozdrowienia, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegna85 Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 No ładnie, cudeńko będzie wystawione a mi sie urlop kończy ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 Wygląda pięknie , ale to nie normalne żeby się podniecać kawałkiem" blachy . Dobrze że nie wszystko naraz bo pompka" by mi padła :)Pozdrowienia dla FWP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 Czołg cudo i skrzynia biegów cudo - jakim cudem udało się Wam ją odnaleźć???Będzie prezentacja pojazdu w Mławie?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 16:07 21-08-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 Wszystko na to wskazuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 to spędzało sen z powiek ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 to jeszcze bardziej .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 I STAŁO SIĘ .!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 teraz można zakładać opancerzenie a ostatecznie" trzymajcie Panowie ( i PAnie jeśli są ) kciuki żeby wszystko pasowało jak instrukcja każe" :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg66 Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 Kurde zatkało.Trzeba mocno trzymać te kciuki.No śliczne to maleństwo wygląda.Pozdrawiam ekipę FWP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Właśnie otwarłem kompa" i .... nie wiem co powiedzieć!!!!aż mnie zatkało. W 2007 na Bzurze widziałem 7kę i rozmawiałem z p. Grześkiem Klimczakiem , miał wizję , plan i chęci ,a ja śmiałem wątpić. Nie w cel ,bo on był wiadomy , ale w to czy jest to wogóle możliwe, taki ogrom prac był przed Nimi.Miałem tylko cichą nadzieję że choć sam kadłub złożą i będzie gdzieś wystawiony z TKSem, może jako dioramka.Ale to co widzę teraz przechodzi moje najszczersze oczekiwania.A o Waszej pracy faktycznie powinni nakręcić film,nie tylko wzmiankę w yło nie mineło", z tym Discavery to nie jest lipa!!!!.Mam jeszcze tylko malutkie pytanie? jak minie wrześniowa zawierucha"z rekonstrukcjami to czy będzie można zobaczyć 7kę w Bielsku na warsztacie.Pozdrowienia dla wszystkich związanych z Projektem 7TPTych co w warsztacie i tych co przy papierkach"Pozdrawia Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hetfield Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Nie omieszkam dokładnie obejrzeć to cacuszko" na Mławie. Świetna robota!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Grześ nigdy nikomu nie wzbraniał wejścia do warsztatu i myślę, że nadal tego czynić nie będzie. Także zapraszamy. UWAGA , UWAGA !!! Prośba - nadal mamy bark w kółkach podtrzymujących - może ktoś ma, może ktoś wie , że ktoś ma... Poszukajcie proszę. To te małe koła podtrzymujące gąsienice w górnym rzędzie. I druga prośba - poszukujemy wszelkich elementów wyposażenia wnętrza wieży - poza uzbrojeniem bo to akurat mamy. Ale nie mamy narazie na czym zamontować armaty. Czyli elementy łoża, podnoszenia, jarzma, etc. Każdy element oryginalny oznacza, że nie trzeba go wykonywać współcześnie, a to jednocześnie mniejsze koszty i szybszy postęp prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 of topic: dzwonię dzisiaj do żony i radośnie oświadczam że zabieram ją w sobotę razem z dziećmi do Mławy....pada szybkie pytanie : a co my tam będziemy robić ???no to ja dalej podniecony nie zdrowo, mówię , ależ kochanie jak to co , będzie czołg i wogóle , i kiełbaske sobie kupimy z musztardą a dzieci pobiegają po łące ....na co słyszę :Nie no oczywiście jak będzie czołg to koniecznie musimy pojechać ....wiesz ja naprawdę o niczym innym ostatnio nie mażyłam jak o pojechaniu z dwójką dzieci na pole żeby pooglądać w Mławie czołg.....ech te kobity....ale nawet Ona nie była w stanie zepsuć mi chumoru bo właśnie zadzwonił Grzegorz i powiedział że zapioł skrzynie , sprzęgła i półosie :-) ;-))))PATRON FWP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Mażyłeś ale chyba przez z" :) Cóż babeczki mają to do siebie, że nie rozumieją nas, ludzi ;P Gdzie będziecie stali z 7TP w Warszawie na 1 września ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Patron, ty masz jeszcze dobrze....Moja właśnie zażądała munduru i oswiadczyła, że jedzie ze mną.No i mam przerąbane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 PATRON moja żona nie protestowała jak wywiozłem ją na prezentację 7tp w Rembertowie i mam nadzieję, że tak samo będzie jak dowie się, że jedzie 1 IX do Mławy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Panowie, a czy będzie w tym roku jakaś rekonstrukcja i mozliwość obejrzenia siódemki w Tomaszowie Lubelskim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Jendrass, na dzień dzisiejszy pod Pałacem Prezydencki koło pomnika Księcia Józefa Poniatowskiego. OD 1 do 12 września. Ale to się może jeszcze zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 W tym roku 7" w Tomaszowie Lubelskim nie będzie -decyzja organizatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Akagi toś me serce ucieszył ! :) Będziecie tam rezydować jakoś na stałe ? bo chyba nie zostawicie czołgu na pastwę gapiów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Panowie, spokojnie: Mława - piątek-sobota (28-29 sierpnia) Warszawa - 1 września lub od 1 września. Ostatecznej decyzja należy do Kancelarii Pana Prezydenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 To źle :(. Widziałem czołg w tamtym roku, właśnie w Tomaszowie. Mieszkam w Zamościu, więc to rzut beretem. Szkoda, bo chciałbym na własne oczy zobaczyć obecny stan prac nad rekonstrukcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Witam.I Słowo coraz bardziej Ciałem się staje.Jak tak patrzę na te Wasze fotki to już sam nie wiem, czy to ślina mi cieknie czy co innego ;)))Jeszce małe pytanko - czy nad Bzurę do Brochowa te relikwia wymięszane ze świętościami w tym roku Pańskim to też zawędrują??? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Panowie, spokojnie, na dzień dzisiejszy na 100% pewny jest udział w Mławie.W sprawie innych ekspozycji nadal jeszcze trwają ustalenia. Pierszeństwo ma Kancelaria Prezydenta jako iż Pan Prezydent Lech Kaczyński dofinansował odbudowę pojazdu. Wszystkie inne okazje także bierzemy pod uwagę (Bochnia, Bzura, Tomaszów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.