Skocz do zawartości

ieregulaminowe" drobiazgi z tornistra

Dziadkus

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 258
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
A ja dorobiłem się oryginalnej wrzesniowej brązowej pasty do butów - kumpel trafił w miejscu rozbicia polskich taborów dziesięć puszek pasty do butów Bata", więc przechwyciłem jedną. Puszki w słabym stanie (stalowe), ale pasta jak nowa - napełniłem wreszcie moje pudełka :)
Napisano

Pokrywka od Baty" z polskich taborów. Pastę przełożyłem w inne pudełko, gdyż tamto było w fatalnym stanie (stalowe) i rozleciało się...

Napisano

Dwa szkiełka od kremu Nivea,kałamarz pelikana,i pokrywka puszki proszku do golenia.Puszkę trafiłem przed pokrywką naście metrów wcześniej ale została jako śmieć"teraz żałuje bo nie mogę jej odnaleźć

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
Napisano
Pytanie nr 1
Czy na podstawie nr patentu można ustalić kiedy ten patent został nadany?
interesuje mnie patent nr: 72057-13 i nr 309-24
zwijki Morwitan
jakby ktoś miał informacje na temat nr patentów to byłym bardzo wdzięczny bo pomoże to wydatować od kiedy jakie puszki z nr patentów były produkowane
Interesuje mnie to ponieważ mam puszke po tych zwijkach z nr patentu jak i bez niego
Pytanie nr 2
W którym rokuy Polski Monopol Tytoniow wprowadził swoje logo połączone z liter PMT. B na pewno nie było tego od początku istnienia czyli od 1926.
Interesuje mnie to gdyż mam puszke po tytoniu Pursiczan z logiem PMT oraz taką z orłem zamiast loga
Pytanie nr 3
Czy posiada ktoś jakieś informacje na temat Krakowakiej firmy Artigraph. Czy to była firma w rodzaju Warszawskie Tłoczni S.A. czy firma zajmująca się projektowaniem min. reklam?
Czy wiadomo kiedy powstała gdzie się mieściła itp
  • 3 months later...
  • 9 months later...
Napisano

i duża pucha Dobrolina"

przy okazji z przykrością muszę stwierdzić, że Dobroliny": mój z 2008-12-27 i kolegi Widd39 z 2010-09-14 są już powojenne (C. Z. P. TŁ.)...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie