coe Napisano 12 Grudzień 2008 Napisano 12 Grudzień 2008 Sowieci CHCIELIBY uniknąć wojskowej interwencji w Polsce za wszelką cenę. Sowieckie dokumenty wojskowe wskazują jednak, że ZSRR czyni BARDZO INTENSYWNE i KONKRETNE przygotowania do interwencji militarnej" - czytamy w raporcie pułkownika Kuklinskiego z połowy czerwca 1981.
a.korbaczewski Napisano 12 Grudzień 2008 Napisano 12 Grudzień 2008 żeby chociaż nasz generał okazał się Pinochetem i ustawił nas gospodarczo.
grzeb Napisano 12 Grudzień 2008 Autor Napisano 12 Grudzień 2008 http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Potwory-za-drzwiami---komiks-o-13-grudnia-w-internecie,wid,10662489,wiadomosc.html
8total4 Napisano 12 Grudzień 2008 Napisano 12 Grudzień 2008 mógł sobie nawet być feldmarszałkiem, dla mnie i tak pozostanie zwykłym bandytą..Każdy niewinny co bił swojego Brata, bo przecież Mokswa naciskała..tylko że na Podziemie Naciskali wszyscy, a jednak dało się walczyć.. niektórzy ukrywali się przez 50 lat, aby nie trafić pod sądy ludowców..Każdy czerwony dla mnie jest skreślony, tak samo zresztą jak brunatny..Ciesze się że prawdopodobnie dożyję chwili, kiedy wyginą Ci, którzy mordowali AK-owców, Strzelali do Studentów, donosili na własne matki i sprzedawali własnych synów, tłumili gazem marsze i demonstracje, a uważali się za przywódców klasy robotniczej..
ERWIN Napisano 12 Grudzień 2008 Napisano 12 Grudzień 2008 8total4 - najgorsze jest to, że ci wszyscy czerwoni oprawcy doczekają późnej starości na emeryturach z SB-ckimi przywilejami, umrą i ziemska sprawiedliwość ich ominie.
8total4 Napisano 12 Grudzień 2008 Napisano 12 Grudzień 2008 ERWIN - niestety, nikt z nas nie może wymierzyć im sprawiedliwości... grunt że już nie będą się pałętać po Świecie..pozdro!
grzeb Napisano 17 Grudzień 2008 Autor Napisano 17 Grudzień 2008 http://wyborcza.pl/1,88975,6073987,Jaruzelski__Przegralismy_przez_wlasna_glupote.html
a.korbaczewski Napisano 17 Grudzień 2008 Napisano 17 Grudzień 2008 a czy brzydzicie się wogóle przewrotami wojskowymi wszystkimi, czy tylko tym który zrobił Jaruzelski (no i Pinochet, bo tu obrzydzenie jest obowiązkowe)?
acer Napisano 17 Grudzień 2008 Napisano 17 Grudzień 2008 Żal czytać - wychodzi, że największymi tu recenzentami klienta po 80 i jedynymi sprawiedliwymi są po prostu zwykli gówniarze i hołota, ledwie po liceach a zaczętych studiach i tyle.Zadziwiają mnie te wyobrażenia i teraźniejsze oczekiwania co wtedy miał zrobić Generał w 1981 - - pewnie dymisja władz, wolne wybory przed wigilią, samorozwiązanie PZPR, wprowadzenie kapitalizmu, otworzenie granic, reprywatyzacja do wiosny 1982 z jednoczesnym żądaniem eksmisji wojsk sowieckich...Już widzę jak Rosjanie z pewnością by to zaakceptowali....
ERWIN Napisano 17 Grudzień 2008 Napisano 17 Grudzień 2008 Kolego acer: nie życzę sobie być obrażanym od gówniarzy i hołoty tylko dla tego, że mam odmienne zdanie od Ciebie. Takim językiem możesz zwracać się do swoich podwładnych, pod warunkiem, że Ci na to pozwolą. Uważam że generał (dla mnie wyjątkowo małe g) tak jak i pozostali czerwoni zbrodniarze powinni odpowiadać właśnie dla tego, że splamili mundury Wojska Polskiego polską krwią, krwią własnych obywateli, których powinni bronić a nie strzelać do nich.
8total4 Napisano 17 Grudzień 2008 Napisano 17 Grudzień 2008 acer: nie liczy się wiek tylko świadomość..nie będę szczędził słow na czerwonych, tak samo jak na brunatnych, dość już totalitaryzmu w tym Kraju!
huk 100 Napisano 17 Grudzień 2008 Napisano 17 Grudzień 2008 a oglądał któryś z w was wczoraj -wywiad z Gierkiem z 1996 roku ?
grzeb Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Napisano 18 Grudzień 2008 http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Prof-Staniszkis-ZSRR-mogl-wkroczyc-do-Polski,wid,10678837,felieton.html
grzeb Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Napisano 18 Grudzień 2008 Artykuły dotyczące gen. Jaruzelskiego:http://wyborcza.pl/0,96399.html
a.korbaczewski Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 a poco wybory miałby robić Generał? czy po to aby nie dało się nic zreformować. demokracja nie powinna być celem samym w sobie.niby stan wojenny miał obronić nas przed wkroczeniem Armii Czerwonej, ale ruska armia była już w Polsce. To może przy okazji stanu wojennego można byłoby coś w kraju polepszyć.
AKMS Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 Opierać się na informacjach kuklińskiego przy tworzeniu portretu gen.Jaruzelskiego, to tak, jakby tworzyć obraz Tuska przez pryzmat informacji dostarczanych przez PiS...
pomsee Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 AKMS zgrabnie to napisałeś ale sensu w tym żadnego nie ma.
martian. Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 AKMS było napisać: Tusk przez pryzmat TVN-u";))) były sens....Kurka chyba coś napisałem bez sensu....??? Sam nie jestem już niczego pewien....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.