Skocz do zawartości

Grudziadz II

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 289
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Jak mógłbym spytać , Panowie jak mam poznać że wykopałem sreberko , mam pare sztuk zielonych sztućcy , nie chce niszczyć patyny chociaż jak powiecie tak zrobie żeby sprawdzić , tylko jak? Chodze głównie za militarką a wy już sreberka troche trafiliście i oczko do tego macie. pozdro

yy to zależy koledzy ;) pierścionek srebrny jak wyciągnąłem to się błyszczał z łyżką było inaczej miała patynę zielonkawą :)
Jak rozpoznać czy są sztućce srebrne poszukaj próby jak były by ze srebra to taka punca powinęła być.
Polecam środek do czyszczenia srebra Argentum" można go nabyć za około 10 zł w sklepie jubilerskim.

Jeżeli można coś dodać w poniższej kwestii...

...Tak nawiasem mówiąc Kapitanie - podwinąłeś mi dwie skrzynki na pociski do KWK 40, 75 mm :) leżały w pewnej ziemiance, bo nie miałem jak ich zabrać (a byłem obładowany już 5-cioma). Nie obchodzą mnie już te skrzynki, ale liczy się sam fakt. A po czym poznałem, że to Ty? Ano ostatnio wstawiłeś zdjęcia, na których widniała jedna z nich. Była identyczna, a nie wspomnę już o otworze, który znajdował się obok. Ja i Brat go tak rozkopaliśmy - najpierw leżał tam hełm radziecki, a 30 cm głębiej skrzynka. Ach, kocham prowincjonalne wojenki :)

Pozdrawiam i do zobaczenia na eksploracyjnym szlaku :) ;>.....

i...

....Mniejsza już z tym, żadnej złości o to nie żywię, ponieważ sam mam pięć sztuk tych skrzynek. Zapomnijmy już o tym.
Gratuluję fantów i życzę, abyś wykopał ich jeszcze więcej!...

...Jeżeli chodzi panu o dwie zardzewiałe skrzynki i kilka naprawdę głębokich wykopów zostawionych w lesie, w północno-wschodniej części lasu rudnickiego...to można je odebrać przy przejeździe kolejowym, wie pan gdzie?

Pozdrawiam i do zobaczenia na eksploracyjnym szlaku.I ogólnie, to dziękuję za zrycie lasu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie