konigsberg Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 mialo byc mnie, a naie ie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 Być może w przyszłości będziemy się jeszcze pukać w czoło, że byliśmy tak rozrzutni. Mój ojciec opowiadał jak osobiście kilkaset hełmów wyprawił w ostatnia drogę na złomowiec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkpfw Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 pewnie w farbie i z fasunkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati$ Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 Ja z checia przyjme takie wykopy :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 ja też poprosze;dPozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graudenz 18 Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 A to moje z okolic Grudziądza. Sreberko punce: AWS 800 półksiężyc korona ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graudenz 18 Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 Nierdzewka punce: Pierwsza litera jest dość dziwna c lub d druga h S.40 i na końcu niemiecki orzeł ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graudenz 18 Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 Obrączka próba 585 14kPierścionek próba zatarta widoczna tylko litera M" w kółku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 Ej ja też chcę !!!! ;D płacę złotem !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 konigsberg, odpisz na e-maila.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płomyk Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 Jak mógłbym spytać , Panowie jak mam poznać że wykopałem sreberko , mam pare sztuk zielonych sztućcy , nie chce niszczyć patyny chociaż jak powiecie tak zrobie żeby sprawdzić , tylko jak? Chodze głównie za militarką a wy już sreberka troche trafiliście i oczko do tego macie. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lefa Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 Te skrzynki widziałem albo na PFE albo na TPW.Niestety nie pamietam gdzie.A jeśli zamieszałem i tam była inna fotka skrzynek to przepraszam .Ale wydaje mi się ze te same.Jeszcze poszukam moze znajdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 Kolego płomyk. Poznasz na 100% ze trafiłeś sreberko :) Nie zzielenieje jak np mosiądz. Ostatnio trafiła mi się srebrna obrączka po wyjęciu z gleby świeciła się jakby była prosto z szuflady :)pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graudenz 18 Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 yy to zależy koledzy ;) pierścionek srebrny jak wyciągnąłem to się błyszczał z łyżką było inaczej miała patynę zielonkawą :)Jak rozpoznać czy są sztućce srebrne poszukaj próby jak były by ze srebra to taka punca powinęła być.Polecam środek do czyszczenia srebra Argentum" można go nabyć za około 10 zł w sklepie jubilerskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konigsberg Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 to napewno nie to zdjecie.. sam je robilem i nigdzie ,go nie publikowalem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płomyk Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 dzieki koledzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 platery tez mają punce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 24 Grudzień 2008 Share Napisano 24 Grudzień 2008 Jeśli miała miejscami zielonkawy nalot to pewnie gorsza próba. Ja się nie spotkałem jeszcze z zielonym nalotem na srebrnych przedmiotach, co najwyżej trochę pociemniała powierzchnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SL nr.34215 Napisano 27 Grudzień 2008 Share Napisano 27 Grudzień 2008 Jeżeli można coś dodać w poniższej kwestii......Tak nawiasem mówiąc Kapitanie - podwinąłeś mi dwie skrzynki na pociski do KWK 40, 75 mm :) leżały w pewnej ziemiance, bo nie miałem jak ich zabrać (a byłem obładowany już 5-cioma). Nie obchodzą mnie już te skrzynki, ale liczy się sam fakt. A po czym poznałem, że to Ty? Ano ostatnio wstawiłeś zdjęcia, na których widniała jedna z nich. Była identyczna, a nie wspomnę już o otworze, który znajdował się obok. Ja i Brat go tak rozkopaliśmy - najpierw leżał tam hełm radziecki, a 30 cm głębiej skrzynka. Ach, kocham prowincjonalne wojenki :)Pozdrawiam i do zobaczenia na eksploracyjnym szlaku :) ;>.....i... ....Mniejsza już z tym, żadnej złości o to nie żywię, ponieważ sam mam pięć sztuk tych skrzynek. Zapomnijmy już o tym.Gratuluję fantów i życzę, abyś wykopał ich jeszcze więcej!......Jeżeli chodzi panu o dwie zardzewiałe skrzynki i kilka naprawdę głębokich wykopów zostawionych w lesie, w północno-wschodniej części lasu rudnickiego...to można je odebrać przy przejeździe kolejowym, wie pan gdzie?Pozdrawiam i do zobaczenia na eksploracyjnym szlaku.I ogólnie, to dziękuję za zrycie lasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapitan63 Napisano 28 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2008 wrzuce jeszcze troche zimowego wrzesnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapitan63 Napisano 28 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapitan63 Napisano 28 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konigsberg Napisano 28 Grudzień 2008 Share Napisano 28 Grudzień 2008 ale te ostatnie fotki ,to chyba nie z dnia dziesiejszego..?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 28 Grudzień 2008 Share Napisano 28 Grudzień 2008 coś słabe żabki miało WP chyba :)oby tak dalej!!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 29 Grudzień 2008 Share Napisano 29 Grudzień 2008 Dzięki Kapitanie,prosimy o więcej.Pozdro.* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.