Jeager Napisano 1 Grudzień 2008 Autor Napisano 1 Grudzień 2008 http://www.irekw.internetdsl.pl/news/upload/fullnews.php?id=6911
kindzal Napisano 1 Grudzień 2008 Napisano 1 Grudzień 2008 Byl jednym z niewielu Ukraińców mających odwagę mówić prawdę o zbrodniczej ideologii OUN-UPA.Niech śpi w pokoju.
grba Napisano 2 Grudzień 2008 Napisano 2 Grudzień 2008 Nasi" Ukraińcy na forum Podkarpacka u-Kraina tak komentują śmierć Poliszczukapiotrzr A ten antyukraiński grafoman jest poza mymi zainteresowaniami :)" A tak tak... w Naszym dzienniku ukazał się nekrolog tego zaprzańca i antyukraińskiego grafomana w jednej osobie."A Poliszczuch zdech ... a to dla kresowiactwa pech :))" yki smiecha nad mogiłką ....apostoła gównoprawdy :)"darinowielki mi Ukrainiec ... A msza pogrzebowa w rzymskokatolickim polskim kościele :)))"
kindzal Napisano 2 Grudzień 2008 Napisano 2 Grudzień 2008 A co wy na to :Do grona kłamców i oszczerców w rodzaju Prusów, Rusów - Poliszczuków, Kormanów, Berezów i całej plejady im podobnych, dołączył tym razem wyjątkowo perfidny kłamca w sutannie Isakowicz - Zalewski. Ta zgraja potomków wczorajszych okupantów ukraińskich ziem atakuje największe autorytety i świętości Ukrainy. Nadeszła pora aby temu draństwu przeciwstawić się siłą, zwłaszcza w ukraińskim Lwowie. Zakaz wstępu na świętą ziemię ukraińską obficie zroszoną krwią córek i synów Ukrainy przez barbarie z nad Wisły, to pierwszy krok. Za tym pierwszym krokiem z zależności od zachowań wrogów Ukrainy muszą nastąpić dalsze bardziej zdecydowane działania. Wrogowie Ukrainy i Ukraińców muszą być tępieni w każdym miejscu, a szczególnie na Ukrainie i w ukraińskim Lwowie, najbardziej ukraińskim mieście ze wszystkich ukraińskich miast. Ci wrogowie Ukrainy muszą zrozumieć, że to Ukraina a nie jakaś małopolska wschodnia czy utracone polskie kresy. A kto tego nie zrozumi na pohybel z nim. Potomkowie krwawych okupantów Ukrainy muszą zrozumieć, ze ich 600-letnie zniewolenie Ukrainy z jedną dłuższą przerwa, to jedna wielka zbrodnia na narodzie ukraińskim, a żołdak z orłem w koronie czy bez korony to jednakowy krwawy zbir."Z kolei w e-mailu wysłanym do jednej z działaczek kresowych Roman Bazylewicz pisze: Dla wroga tylko sucha gałąź i konopny sznur."Trzeba zaznaczyć, że Nasze Słowo", jak i Związek Ukraińców, są dotowane z pieniędzy polskich podatników, w tym też rodzin pomordowanych przez nacjonalistów ukraińskich na Kresach. http://www.isakowicz.pl/index.php?page=news&kid=8&nid=1252
pomsee Napisano 2 Grudzień 2008 Napisano 2 Grudzień 2008 Kindzal fanatyków znaleźć można po każdej stronie konfliktu co wcale nie umniejsza faktu, że fanatyzm jako taki jest przerażający jak ten, który wyziera z tekst przytoczonego przez Ciebie powyżej.
woytas Napisano 2 Grudzień 2008 Napisano 2 Grudzień 2008 Zerknolem na te forum i juz wiecej tego nie zrobie - takiego jadu i nienawisci dawno nie czytalem
kindzal Napisano 2 Grudzień 2008 Napisano 2 Grudzień 2008 Panowie, jak widać co niektórym pogrobowcom OUN-UPA wydaje się, że wojna trwa i pewnie by chętnie poszli ezat lachiw"...
acer Napisano 2 Grudzień 2008 Napisano 2 Grudzień 2008 To trzeba im odpowiedzieć w tym samym stylu - ogniem,mieczem i kulą.
balans Napisano 2 Grudzień 2008 Napisano 2 Grudzień 2008 Panowie nie zapominajcie, że Ukraina to teraz nasz największy sojusznik w Europie w wojence jaką żeśmy wypowiedzieli Rosji...Pisałem już w innym wątku: cała nadzieja w tym, że nie zaczną ponownie rezać Lachów, acz gołym okiem widać, że nastroje nacjonalistyczno-antypolskie tam narastają. Oby to była tylko taka przejściowa słabość", którą można sojusznikowi wybaczyć, bo nie wie co czyni [pod wpływem i za pieniądze tych z Kanady].
grba Napisano 2 Grudzień 2008 Napisano 2 Grudzień 2008 A ja na forum Podkarpacka u-Kraina zajrzałem przez przypadek i zacząłem czytać wątek na temat księdza Isakowicza-Zaleskiego. Nasi" Ukraińcy zelżyli go posługując się cytatami z wypowiedzi ks. Bonieckiego, ks. Lutra i biskupa Drozda. Tak się skłąda, że moja ojczyzna i matczyzna to dawne województwo lwowskie, musiałem więc zapytać znacie?" i dla przypomnienia wysłałem im pieśń OUN:Ми зродились із крови народу,Колисала нас грізна тюрма,Гартували боі за свободуІ ненависть до ганьби й ярма.Смерть! Смерть Ляхам! СмертьСмерть! московсько-жидівській комуні!В бій кривавий О.У.Н. нас веде.Ми всі вірні сини Украіни,Грізні местники наших братів,Ми чекаємо тільки хвилини,Ждем наказу: Громіть ворогів!"Смерть! Смерть Ляхам! Смерть! і т.д.Нам братів на очах катувалиІ над нами знущались ЛяхиМи повстанем ударом навали,Та не встане вже ворог лихий...Смерть! Смерть Ляхам! СМЕРТЬ! і т.д.Po przypomnieniu ich własnej pieśni dostałem bana.Niepamięci, niech się święci/Cud niepamięci/Cud niepamięci Cud..."
grba Napisano 2 Grudzień 2008 Napisano 2 Grudzień 2008 Państwo ukraińskie ma powierzchnię 603,7 tysięcy km² i jest to kraj prawie dwukrotnie większy od Polski (312,7 tysięcy km²), ludności też mają więcej niż Polska bo 46 287 000. My mamy swoje kłopoty, oni swoje i niech się zajmą ukraińskim Lwowem, żeby nie trzeba było poruszać się po mieście samochodem terenowym i żeby woda była w kranach 24h na dobę...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.