Skocz do zawartości

Mój najpiękniejszy fant

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 161
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
no własnie to jest taki sam pierscionek co dał do id .............. paul............. takie same iniciały tylko kolor kamienia lub szkła jest inny.
Napisano
siwy_49.. wiesz coś wiecej na temat tego krzyżyka? mi też taki wyszedł ale oprócz tego że to XVIIIw nic więcej nie wiem... pospolity to krzyżyk był czy raczej nie?
Napisano

No to skoro najpiękniejszy...mój orzeł ze sztandaru. Historię opowiedział mi zięć nieżyjącego człowieka, który podczas wojny ukrył sztandar. No i po 12-stu godzinach pracy, orzeł powrócił do życia;)

Napisano

Oto proszę mój najpiękniejszy fant, wykopany w te wakacje w okolicach Skrażyska Kamiennej, medalik patriotyczno-religijny chyba z 1905, ładnie oczyszczony więc teraz to naprawdę moja perełka, pięknie widoczny herb RP z okresu powstania styczniowego...

Napisano
Cze.KonVonWin-Twój medalik jest piękny,zazdroszczę i jestem pod wrażeniem.
Czy udało Ci się z inicjałów na medaliku zidentyfikować myncerza? pzdr.
Napisano
O jaki fajny i nawet bardzo podobny do mojego :D prawie identyczny :P niestety nie ma żadnych inicjałów...Potrzebny jeszcze jakiś skan, przeciez ten jest naprawdę bardzo dobrej jakości...
Napisano
Ja wykopałem pare kan ze stali nierdzewnej firmy KRUPP i garnki które wypełnione były szmatami niemieckimi np. obrusy reczniki koszule pościele rekawiczki skórzane , poduszka elektryczna (firma TEHAG) która odziwo jeszcze działa:D pare zegarków było i jakieś pierdoły

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie