Diago Napisano 23 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2009 na bank M40 Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anise Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Dzięki.Postanowiłem już go dłużej nie męczyć" ;)może nie zachwyca ale dla mnie- efekt działania kwasu na duży plus- wystarczy porównać z wcześniejszymi fotkami.teraz tylko parafina i na półeczkę!Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Efekt na pewno zachęcający do używania kwasu. Pytanie tylko, czy mimo wszystko po elektrolizie nie byłoby lepiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 W porach zostało dużo rdzy. Będzie dalej gnił. Tak jak kurkow radzi zastsował bym też elektrolize. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Nie ma chyba żadnych odmian Kwasu Szczawiowego? :) http://pszczelnictwo.com.pl/kwas_szczawiowy_0_5kg_id_323.htmlBo ten chyba tańszy od tych na alledrogo, a używany przez pszczelarzy. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 Mam taki hełmik m35z widoczną farbą i kalką. rdzy jest stosunkowo bardzo mało. I tu nasuwa mi się pytanie. czy wkładać go do kwasy cz raczej nie warto? Za każda sugestie dziękuje.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 Może ktoś podpowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 31 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2009 ja tam bym zaryzykował ale pewnie i sa tacy co nie :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid30 Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 ja tez bym zaryzykował, ale nie zostawiał samopas. Częste kontrole :)) lekki stromyk wody i delikatne płukanie. nie trzyj czasem tej kalki bo bedziesz zdziwiony jak ci zlezie :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viras Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 Jak kalka wyjdzie , to umyj ją dokładnie i zabezpiecz jakimś olejkiem i dalej do kwasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Witam! Mam pytanie do znawców tematu w dziedzinie działania kwasu szczawiowego na naklejki na rurce od pancerfausta? Jestem w posiadaniu rurki, gdzie przez rdze widać farbę oraz naklejki z instrukcją... Zamieszczam link do fotki: http://img67.imageshack.us/img67/9880/snc00096.jpgZasadnicza kwestia jest taka: Jak ja potraktuje kwasem co sie stanie z naklejkami? Pozdrawiam t_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 A ja mam pytanie próbował ktoś elektrolizy tylko zamiast soli kuchennej czy kreta, dać sól szczawikową(składnik kwasu szczawiowego)??? Może by dobrze czyściło i farba zostawała?;)PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stizek Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Witam moj kolega czyscil mosiadz tez kwasem szczwiowym czy to dobry pomysl? tak ja wyczyscil ze sie swiecila jak psu jajka;)...jezeli tak to jaka proporcja np na klamre? ile wsypac tego kwasy na 250ml wody?...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Odradzam trawienie mosiądzu, robi się czerwony.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Wsadziłem łuske do szwaka i efekt marny. Tak jak mówi kolega Cyrograf robi się czerwona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melich Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Mój wykopek przed kwasem szczawiowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melich Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 od środka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melich Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 i po nim ..jeszcze nasmarowany wd40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melich Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 29 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2009 Ladny fancik Gratki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Po wyjęciu z kwasu szczawiowego mam czymś zedrzeć rdzę? Czy po prostu do wody, ma to być woda destylowana czy kranówa"? I czym to najlepiej zakonserwować? Bo informacje w tym watku są sprzeczne, albo porozrzucane, proponuje posegrowanie tego wszystkiego co już wiemy w jednym wątku.Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 1 Październik 2009 Autor Share Napisano 1 Październik 2009 aja moczylem tak dlugo az większość rdzy zlazla niektórzy jakos zdzierają ja nie wiem jak i naoliwilem olejem samochodowym Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Można punktowo obstukiwać. Chociarz prawda jest taka, że kwas większych purchli nie usunie, a co najwyzej zmiękczy wiec dużo to nie mamy co do czyszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 WitamMam pytanie czy kwas szczawiowy niszczy drewno? Mam bagnet pordzewiały ale są okładki ale ni jak ich odkręcić, macie jakieś pomysły? Z góry dzięki PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Kolego bagnet do kwasu chcesz wkładać? Przecież to barbarzyństwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.