Skocz do zawartości

11 listopada, uroczystości w Warszawie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 107
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Trudno powiedzieć.
Nikt z wrześniowców" nie potwierdził uczestnictwa.
Chyba, że potwierdził organizatorowi.
Może ktoś będzie od razu w MWP, bez udziału w defiladzie.
Sam jestem ciekaw, czy najliczniejsza będzie reprezentacja (L)WP i jego kolumna zmotoryzowana?
Napisano
Ano tak jak narazie ze znanych informacji to z GRH wrześniowych nikt się nie określił, a największa reprezentacja to fakt (L)WP
Napisano
Mam nadzieję, że BOR-owiki nie zrobią nam głupiego kawału i z okazji balu p. Prezydenta nie zamkną parkingu pod teatrem.
Jak sie dowiedziałem, są cztery niezależne komitety organizacyjne obchodów. Oczywiście, o dogadaniu się pomiędzy nimi mowy nie ma!!!
Napisano

a teraz konkursik na 11.11.2008
co zdązyło dojechać na tej ciężaróweczce że dwaj Panowie Adamowie mieli doskonałe chumory, że o mnie nie wspomnę :-))) i co będzie hiciorem dnia ???

Podpowiedź: nie jest to tk-3 ( które też oczywiście już dzisiaj można było podiwiać.

PATRON

Napisano
Jak na Warszawę przystało, nie jest to takie proste!

Muzeum organizuje swój performens w okolicach d. Domu Partii.
Defilada wojskowa swoją drogą, ale defilada historyczna jest organizowana przez zupełnie kogoś innego.
Do tego jakiś koncert.
Czy chociażby przyjazd p.Marszałka (niezastąpiony p. Janusz Zakrzeński) na Dworzec Centralny w Warszawie. Za tym stoi chyba TVN Historia.
Napisano
A nieee. Komendant, defilada i wystawa sprzętu wojskowego to wszystko jedna impreza organizowana przez MS Warszawę, MWP, MON i Discovery Historia.

Koncertów jest bodajże 2 (ten w MWP i III Przystanek Niepodległość - czyli seria różnych koncertów i wydarzeń kulturalnych, organizowany przez Muzeum Historii), no ale to nie rekonstrukcja.

Natomiast znalazłem coś takiego - http://wiadomosci.onet.pl/2682,1860490,nieudana_proba_odbicia_polskich_zolnierzy,wydarzenie_lokalne.html
Napisano

Kwestii organizacji komentować nie będę – w końcu dzień świąteczny mamy i radować się wypada...

Niespodzianki były, co jak widać było widać.

Kilka fotek na gorąco:
http://picasaweb.google.com/darda01/11Listopada2008

Napisano
Było jak było...
Horrendalny bałagan organizacyjny, ale ... i tak warto było!
Dla tych nieprzeliczonych tłumów na trasie, dla tych milionów spojżeń!
W iluż to albumach rodzinnych są nasze zdjęcia.
Napisano
Chciałbym pogratulować właścicielowi Panu Adamowi Rudnickiemu nabycia i sprowadzenia tego arcy ciekawego pojazdu.
Naprawdę piękna maszyna.

Ps.
Niespodzianek było kilka ;-)
Napisano
No przecież pisaliśmy z PATRONem , że będzie niespodzianka.
Na szczęście dojechało.Na stałe, w prywatnej kolekcji w Polsce.
Napisano
Jednak udało mi się dojechać :)
Było fajnie choć z trudem uniknąłem zdeptania przez tłum.
Nareszcie zobaczyłem Tk3 i TKS-a.
Niespodzianek i atrakcji było więcej, wrto było się tłuc autem te parę godzin :)))
Napisano
W imieniu Powstańców Wielkoposlkich ;) Dziekuję wszystkim za wspólny udział w paradzie, niesamowite przeżycie i wspaniała atmosfera. Organizacja na 3= ale zrekompensowała to ogólna otoczka. Dzisiaj (bo to już prawie 2:00) wrzucę link do galerii GRH Wartheland w której umieszczę fotki z wczoraj. Jeszcze raz wszystkim dziękuję i wszystkich serdecznie pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie