Jhaken Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 Witam,czy ktoś się orientuje czy jakaś grupa wrześniowa bierze udział w defiladzie ?
Steiner7 Napisano 10 Listopad 2008 Autor Napisano 10 Listopad 2008 Trudno powiedzieć.Nikt z wrześniowców" nie potwierdził uczestnictwa.Chyba, że potwierdził organizatorowi.Może ktoś będzie od razu w MWP, bez udziału w defiladzie.Sam jestem ciekaw, czy najliczniejsza będzie reprezentacja (L)WP i jego kolumna zmotoryzowana?
bergu Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 Ano tak jak narazie ze znanych informacji to z GRH wrześniowych nikt się nie określił, a największa reprezentacja to fakt (L)WP
PATRON Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 niespodzianka dojechała, i co ważniejsze POJECHAŁA:-)))PATRON - FWPps.Gratuluję Adamowi
Steiner7 Napisano 10 Listopad 2008 Autor Napisano 10 Listopad 2008 Ja też gratuluję, że niespodzianka dojechała i... pojechała:-)))
Steiner7 Napisano 10 Listopad 2008 Autor Napisano 10 Listopad 2008 Mam nadzieję, że BOR-owiki nie zrobią nam głupiego kawału i z okazji balu p. Prezydenta nie zamkną parkingu pod teatrem.Jak sie dowiedziałem, są cztery niezależne komitety organizacyjne obchodów. Oczywiście, o dogadaniu się pomiędzy nimi mowy nie ma!!!
JoncaA Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 Tez gratulacje dla Adama.Żałuję, ze nie mogę polecieć i trochę podotykać...
PATRON Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 a teraz konkursik na 11.11.2008 co zdązyło dojechać na tej ciężaróweczce że dwaj Panowie Adamowie mieli doskonałe chumory, że o mnie nie wspomnę :-))) i co będzie hiciorem dnia ???Podpowiedź: nie jest to tk-3 ( które też oczywiście już dzisiaj można było podiwiać.PATRON
PATRON Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 oczywiście rozwiązanie konkursu jutro w ciągu dnia....
pomsee Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 To powiedzcie bo ja jutro z przyczyn obiektywnych do W-wy nie dotrę :(
crolick Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 Steiner7 - jak to 4?! Przepraszam za być może ignorancję, ale jakie są jeszcze imprezy poza tą organizowaną przez MWP?!
Steiner7 Napisano 11 Listopad 2008 Autor Napisano 11 Listopad 2008 Jak na Warszawę przystało, nie jest to takie proste!Muzeum organizuje swój performens w okolicach d. Domu Partii.Defilada wojskowa swoją drogą, ale defilada historyczna jest organizowana przez zupełnie kogoś innego.Do tego jakiś koncert.Czy chociażby przyjazd p.Marszałka (niezastąpiony p. Janusz Zakrzeński) na Dworzec Centralny w Warszawie. Za tym stoi chyba TVN Historia.
crolick Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 A nieee. Komendant, defilada i wystawa sprzętu wojskowego to wszystko jedna impreza organizowana przez MS Warszawę, MWP, MON i Discovery Historia.Koncertów jest bodajże 2 (ten w MWP i III Przystanek Niepodległość - czyli seria różnych koncertów i wydarzeń kulturalnych, organizowany przez Muzeum Historii), no ale to nie rekonstrukcja.Natomiast znalazłem coś takiego - http://wiadomosci.onet.pl/2682,1860490,nieudana_proba_odbicia_polskich_zolnierzy,wydarzenie_lokalne.html
Darda Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 Kwestii organizacji komentować nie będę – w końcu dzień świąteczny mamy i radować się wypada...Niespodzianki były, co jak widać było widać.Kilka fotek na gorąco:http://picasaweb.google.com/darda01/11Listopada2008
Steiner7 Napisano 11 Listopad 2008 Autor Napisano 11 Listopad 2008 Było jak było...Horrendalny bałagan organizacyjny, ale ... i tak warto było!Dla tych nieprzeliczonych tłumów na trasie, dla tych milionów spojżeń!W iluż to albumach rodzinnych są nasze zdjęcia.
Królik Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 Ooops, nie załadowałem. Teraz będzie dobrze.Czy takie zdjęcia masz na myśli?
lufcik Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 A to cudo to skąd, na stałe czy na gościnnych występach to jest chyba któryś z modeli Citroena-Kegreese P ileś tam ;)
yoony Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 Chciałbym pogratulować właścicielowi Panu Adamowi Rudnickiemu nabycia i sprowadzenia tego arcy ciekawego pojazdu.Naprawdę piękna maszyna.Ps. Niespodzianek było kilka ;-)
akagi Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 No przecież pisaliśmy z PATRONem , że będzie niespodzianka. Na szczęście dojechało.Na stałe, w prywatnej kolekcji w Polsce.
pomsee Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 Jednak udało mi się dojechać :)Było fajnie choć z trudem uniknąłem zdeptania przez tłum.Nareszcie zobaczyłem Tk3 i TKS-a.Niespodzianek i atrakcji było więcej, wrto było się tłuc autem te parę godzin :)))
Czata49 Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 Trochę się pogniotło i czymś zapaćkało ale jest :)
Jankes90 Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 W imieniu Powstańców Wielkoposlkich ;) Dziekuję wszystkim za wspólny udział w paradzie, niesamowite przeżycie i wspaniała atmosfera. Organizacja na 3= ale zrekompensowała to ogólna otoczka. Dzisiaj (bo to już prawie 2:00) wrzucę link do galerii GRH Wartheland w której umieszczę fotki z wczoraj. Jeszcze raz wszystkim dziękuję i wszystkich serdecznie pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.