Teslo Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Witam,Niestety jeśli bazujesz na tym samym zdjęciu, możliwości są ograniczone.Przedmówcy powyżej chyba wystarczająco dowodownie" wykazali,że to fotomontaż, niby sprawny, ale inaczej.Hm,legalny photoshop jest koszmarnie drogi. Po co przepłacać skoro program (adekwatny) robiący to samo można mieć za grosze? (jak ktoś mimo wszystko chce legalnie)
Swiety82 Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Panowie ale wciąż zapominacie o drzewach :)Wciąż takie same...
Erih Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 GIMP nie Photoshop. Moim skromnym poprawiane zdjęcie rekonstruktorskie.
Teslo Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Te drzewa to jak wesz na łysinie: tak oczywiste, że aż szkoda klikania w klawiaturę.ad. kopijnik2: ten dowcip? O negatyw Ci chodzi?
Teslo Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 A poza tym: po co w ogóle taki fotomontaż?...Czy to bardzo naiwne pytanie?
kopijnik2 Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 kopijnik2 (7117 / 264)2008-10-23 21:59:56zielona strzałka wskazuje (moim zdaniem) wmontowaną twarz kobitki -jej prawe 3/4 ...
Teslo Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 No niby to tak wygląda, zwłaszcza, gdy patrzy się na tę fotografię z odległości 1,5-2m. Bujne, blond włosy. Brak reszty ciała. Ale dlaczego ona" taka niewyraźna? Plan (ile dalej za Niemcem i klęczącymi? Mniej niż 2 metry)tego nie usprawiedliwia. Jeśli to miał być dowcip autora fotomontażu ... :-(
AKMS Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 Na szczęście to fotomontaz, ale ile istnieje takich prawdziwych zdjęć...
Gniewkos Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 Teslo jak jesteś taki mądry, bystry i wiesz co i jak najlepiej to zrób coś z tym zdjęciem i pokaż jak to robi profesjonalista! Pisząc o możliwościach to logiczne, że nie brałem robienia fotomontażu z jednego zdjęcia...To czym kto obrabia zdjęcia to jego sprawa, i nie insynuuj tutaj na forum, że używam nielegalnej wersji ps nie życzę tego sobie tutaj!Jak cię nie stać to obrabiaj sobie nawet zdjęcia w Paint, nie interesuje mnie to...Drzewa nie są identyczne, jak się dokładnie przyjrzeć.Bardziej skupił bym się na trawie, oraz na piasku po między nogami Niemca, zdecydowanie jest za jasny.Kolejna sprawa, oświetlenie postaciżołnierz oświetlony jest na całości swej wysokości, jest to nie możliwe, kobieta zasłaniała by światło przynajmniej od kolana w dół, kobieta obok oświetlona jest światłem od góry,kobieta nr 3 światłem padającym z lewej strony.Kolejna sprawa światło słoneczne, bo raczej takim tylko dysponowali, musiało by oświetlić także osłonę na karabinie, a nie tylko samą lufę oraz oświetlać wszystkich równo.Głowa czy twarz jak by to nie nazywać jest raczej przypadkiem, niżeli zamierzonym celem, widać, że po karabinem coś jest jakby materiał, więc to będzie raczej zbieg okoliczności. No i najważniejsza sprawa na praktycznie całym zdjęciu nie ma żadnych cieni, ani od karabinu, kobiet (zwłaszcza od prawej ręki drugiej kobiety), ani Niemca.Jeżeli zdjęcie robione było by pod słońce(są na pierwszym planie wtedy cienie były by ucięte przez dolną granicę zdjęcia), wtedy postaci były by inaczej oświetlone.Druga sprawa dla tych co zapytają, co jeżeli dzień był pochmurny? Wtedy nie możliwe jest w tamtych czasach zrobienie zdjęcia z takimi detalami w cieniach:) ci co się znają wiedzą o co chodzi:) z ręki.Ok a co gdy ten co robił zdjęcie miał statyw, nic ponieważ osoby na zdjęciu musiał by być ok 1 do 3 sekundy nieruchome co w uwiecznionej scenie jest raczej nie możliwe.Skłaniam się do tego, że zdjęcie nie jest falsem z epoki, ale raczej obecnym, pozdro!
Swiety82 Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 hahahaha Gniewkos, szczerze się uśmiałem z twojego zdjęcia, gratixy za umiejętności dla Ciebie :)
zbyniek Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 heh:) dobre to, fajnie można bawic sie z fotkami.pozdr
Hitboy64 Napisano 25 Październik 2008 Napisano 25 Październik 2008 Proszę o nie umieszczanie zdjęć z egzekucji różnego rodzaju. Tu tematem nie jest dyskusja kto był zły, czy nie :D
feld Napisano 25 Październik 2008 Napisano 25 Październik 2008 Ale zdjecie zrobiło swoje.Okazuje sie ze takich speców jak my ,To zadne forum niema.Normalnie dedektywi 20 wieku.A powaznie-Tak trzymac.Dyskusja ma spełniac swoją rolę.Pozdro.
pastuszek Napisano 25 Październik 2008 Napisano 25 Październik 2008 proponuję wrzucić zdjęcie do działu 'rekonstrukcja' i zlustrować Niemca.Jakiś on nienaturalny..i sprawia wrażenie jakby stał na czymś równym i twardym, a nie w polu
Teslo Napisano 25 Październik 2008 Napisano 25 Październik 2008 Gniewkos…Eh… Spróbuję Ci odpowiedzieć… Odpowiedzieć Tobie, bo masz sprecyzowane (?) zarzuty.Czy przypadkiem nie wyciągnąłeś zbyt pochopnie zbyt pochopnych (!) wniosków? GDZIE Ciebie (lub kogokolwiek) oskarżam lub choćby sugeruję, że używasz kradzionego softu??? Pokaż mi to czarno na czarno na białym.Ktoś wcześniej zapytał, czy to Photoshop ( zn. robota montażowa) – i szło mi tylko i wyłącznie o to, że taki, na pierwszy rzut oka – niby zgrabny fotomontaż można wykonać NIE tylko za pomocą płatnego, drogiego programu. Że można za darmo.To po pierwsze.Wydaje mi się też, że jeśli ktoś ma legalny drogi program i przede wszystkim opanował jego funkcje, to nie będzie marnował czasu na taką „TFUrczość”. Jest wystarczająco dużo autentycznych zdjęć przedstawiających okrucieństwo i bestialstwo. PO CO więc produkować takie twory?Cyt: „Pisząc o możliwościach to logiczne, że nie brałem robienia fotomontażu z jednego zdjęcia...” – primo: wybacz, ale nie jest to ani jednoznaczne, ani tym bardziej logiczne, sekundo: wziąłeś jedno zdjęcie.Powiedzmy, że zastowałeś zbyt duży skrót myślowy. Nie każdy takie skróty widzi jako oczywiste czy jednoznaczne. A Ty piszesz do ludzi, wszelakiej maści, to oni mają czarno na białym pojąć, o co Tobie chodzi, a nie kombinować, jak te konie pod górę.Nie czepiam się ani Ciebie, ani Twoich umiejętności fotograficznych/graficznych. Ani tego z jakiego/jakich programów graficznych korzystasz. Ani tym bardziej stanu Twojego konta. To są tylko i wyłącznie Twoje sprawy.Photoshop (ale nie tylko ten program) możliwości ma nieograniczone, to aksjomat (choć głowa i ręka użytkownika trochę potrzebne) – ale co z tego? Szło tylko (tylko!) o to, że wielkiego cudu nie da się stworzyć mając za bazę jedno zdjęcie.Pokazałeś, że w 8 minut można „zlikwidować” obie kobiety. Miejsce po nich wypełniłbyś zapewne o wiele lepiej, ale być może potrzebowałbyś więcej czasu. Twoja szybka przeróbka wykazała, że AUTOR „zdjęcia” NIE wykazał się finezją. ON zrobił jak Ty pokazałeś, o to mi szło – więc o co Tobie chodzi? Gdzie tu czepianie się Ciebie?Żaden z postów w tym wątku nie dotyczy ani autora postu, ani wykonanych przez niego „obróbek” zdjęcia z postu pierwszego w tym wątku. Dotyczy wyłącznie analizy „zdjęcia” pierwotnego (a pośrednio jego autora – tak sądzę).Dlaczego uznałeś, że akurat mój post jest wycelowany w Twoją osobę (ew. Twoją obróbkę)?Czemu taki GNIEWNY się zrobiłeś?PozdrawiamPs. Przy okazji: nie bądź niegrzeczny. Twoja wiedza -> vide: analiza „wzrokowa” tej „foty”, świadczy o tym, że raczej nie przystoi Ci przyziemna, prymitywna, agresywna złośliwość. A na taką sobie pozwoliłeś. Ździebko jakby nie na miejscu. Inaczej: merytoryka analizy nie pasuje do Twej reakcji.Jest moją prywatną sprawą, czy mogę 15-tego kupić dzieciakowi lody. Przypuszczam, że forumowiczów takich, że kompletnie nie liczą się z kwotami wydawanymi dziennie jest tu mniejszość.Gros w jakiś sposób planuje wydatki. Ale są też tacy, którzy liczyć muszą bardzo.Nie masz bladego pojęcia, do której grupy należę – i nie w tym rzecz. Rzecz w tym, że Twoja uwaga, że jeśli mnie nie stać to se mogę korzystać z Painta, jest po prostu żenująca. I nie we mnie uderza.Ps2. Painta i parę innych uszczęśliwiających użytkownika gratisowych prezentów od programistów z Redmont wywala się z OS przed instalacją systemu. PRZED instalacją docelową.Nadal – na serio, naprawdę pozdrawiam wszystkich, a na czele gniewnego Gniewkosa
Teslo Napisano 25 Październik 2008 Napisano 25 Październik 2008 Ha, oczywiście, że jestem bystry... Mój dzieciak regularnie odbiera loda za kija/patyka lodowego...A mówiąc serio: myślę, że zostało udowodnione, że to zdjęcie" to bzdura.I teraz zaczyna mnie męczyć: po co ktoś tworzy i zamieszcza w necie takie coś?
riteks Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Czy to konkretne zdjęcie to fikcja?Miłośnicy wehrmachtu wszelkimi sposobami próbują udowodnic,że to fikcja skupiając się na mało istotnych szczegółach,natomiast wcale nie interesuje ich sens tego zdjęcia gdzie niemiec za chwilę zamorduje dwie osoby.Robią sobie nawet z tego jajca.Twierdząc nawet,że niemcy nie strzelali do bezbronnych.A co z pilotami luftwaffe ostrzeliwujących cywilnych uciekinierów na drogach.To też fikcja.Ja nie twierdzę,że zdjęcie jest autentyczne i zrobione w czasie wojny,natomiast sytuacja pokazana na nim jest jak najbardziej autentyczna.A świadczą o tym inne w stu procentach autenyczne zdjęcia zrobione w czasie wojny przez waszych pupilków w trakcie takich chwalebnych działań.
Gniewkos Napisano 27 Październik 2008 Napisano 27 Październik 2008 Witam!Ok Teslo wojenny topór zakopano:)Zdjęcie jest fikcją to już wiemy:)Dokładnie po co ktoś bawi się w takie g... pewnie tylko dla tego, że ma coś nie tak pod czachą...pozdro!
Parowóz Napisano 27 Październik 2008 Napisano 27 Październik 2008 to zdjęcie jest fotosem z jakiegoś ruskiego filmu wojennego
herrmateuss Napisano 27 Październik 2008 Napisano 27 Październik 2008 Ja tez mam takie straszne zdjecie. Niech tylko nikt sie obrazi bo to sa jajca z premedytacją :) A ta fotka to zenujacy fotomontaz. Ja swoj zrobilem w 10 minut przy pomocy painta i photoshopa nawet nie bawiac sie w cieniowanie.
herrmateuss Napisano 27 Październik 2008 Napisano 27 Październik 2008 TADAM! Równie prawdziwy jak ta egzekucja.
honker Napisano 28 Październik 2008 Napisano 28 Październik 2008 cześć moim zdaniem część racji ma Parowóz jest to fotos z filmu gdzie występują aktorzy Karnej kompanii.twarz tego niemca jest bardzo podobna do jednego z aktorów tego filmu który ma około 1,60 wzrostu.pozd.marek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.