Skocz do zawartości

Otyłość w rekonstrukcji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Oczywiście że tak , przeciez nie napisałem że to środek cudownie zamieniający salceson w poledwicę tylko że to alternatywa dla osób które nie mogą sobie poradzić z wagą w żaden inny sposób i że oczywiscie pod kontrola lekarska (można kupić Meridię w necie ale nie polecam , jest 2 razy droższa a poza tym to silny środek).Poza tym zmiana diety z polskiej szlacheckiej opłwajacej tłuszcze na lekką warzywno - drobiowa itd.I niestety to za czym nie przepadam a odzywa sie jak skrzek tesciowej po pierwszych przebiegnietych krokach , ruch zamiast płaszczenia dupy przed TV z piwem i chipsami...:-(

Rację ma Steiner , że ze względów wiekowych należy się dopasować do odtwarzanej postaci , nikt z nas gosci po 40-tce nie powinen odtwarzać młodzieniaszka bo sie ośmieszy.
  • Odpowiedzi 137
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dlatego odtwarzam postać żandarma.Powołany do służby jako rezerwista w obronie ojczyzny zza biurka urzędniczego,mogę mieć kilka kilo nadwagi:)))
Oczywiście staram się pracować nad zrzuceniem sadła i tylko ten kto to robił wie jakie to ciężkie.
Napisano
Przede wszystkim trzeba zmienić nawyki żywieniowe, wywalić węglowodany, ziemniaki, makarony, pszenne pieczywo, cukier, piwsko. Mięsa i warzyw żreć do woli. Hasła klucze dla ciekawych: montignac, indeks glikemiczny, wrzut insulinowy. No i trochę ruchu. Po 5 latach pracy przy kompie dobiłem do 98 kilo przy 174 cm wzrostu. Poz zmianie sposobu odżywiania się (nie mylić z dietą, która zakłada czasowość i grozi efektem jojo) i pracy na taką, gdzie się więcej człek rusza, w ciągu roku zjechałem... 20 kilo. Życzę wytrwałości wszystkim chcącym, bo chcieć to móc.

Pozdrawiam
Napisano
Przypomniała mi się taka sytuacja:
Kolega o którym pisałem,obecnie waży ok.130kg.Ja właśnie podekscytowany zdaję mu relację jak to zrzuciłem CAŁE 3kg.A on na to flegmatycznie:
-Trzy kilo to ja mniej ważę jak się porządnie wys..m.
Napisano
Rip17 ja dostałem brzuchala dopiero po slubie :). Zaczeły sie regularne objadki, kolacyjki :) Za kawalera jak jadłem co popadło i gdzie popadło byłem szczupły jak lalunia. Aż sie lezka w oku kręci jak patrze na stare foty :) Na szczescie pod napierśnikiem nie widać :)
Napisano
Persecutor,ja brzucha także wyhodowałem dopiero po ślubie.Dwanaście lat temu jako 25-latek ważyłem 69 kg.,a teraz 30 kg więcej.Chociaż w wojsku w 93r.,,za starego,,miałem ok 80 kg.
Napisano
W trakim razie mogę robić za Hitlerjugen.. 40 lat , 1,78 metra , 80 kilo ... Acha , wszelkie normy sprawnościowe bez większego bólu odkąd do pracy dymam tramwajką zamiast samochodem door to door;)
Napisano
Co jest???
Zamiast toczyć dysputy na temat niemieckich szelek w '39, czy wypisywać kolejne rozdrapy kołnierzykowo-krawieckie, oni o odchudzaniu...
Przenieście się na jakieś bardzo poczytne forum dowolnego Magazynu Dla Nastolatek lub Pań Dojżałych":-)))
Napisano
Kuchnia wegetariańska, pomijajac fakt że jest niezdrowa na dłuższa mete dla organizmu i wcale nie musi powodowac utraty kilogramów, jest dodatkowo paskudna i hańbiąca dla kazdego podniebienia męskiego :P
Napisano
hehe:) może na rekonstrukcjach zamiast kiełbachy i browara oraz grochówki wprowadzą:

sałatkę z soją i wodę mineralną oraz bub z pieczywem wasa :)
Napisano
Erih, dawaj, dawaj :))))))))))
Najważniejsze to umieć śmiać sie z wlasnego siebie.
Zauważyłem... że wielu kolegow nie potrafi.
Napisano

Dobrze odżywiony żandarm.
Kończę na razie,bo zaczyna mi ten wątek przypominać grupę wsparcia szczupłych inaczej,do których się zaliczam:)))

Napisano
Ano właśnie ... a fajny temat się zapowiadał ;)
Może lepiej przyhamować z tym autopodśmiewaniem się ? Wszędzie to się przewija, a niewiele wnosi w temat ...

Też mi się podoba hasło lepszy brzuch od piwa, niż garb od roboty", ale w sumie wolałbym poczytać jakieś fajne wypowiedzi rzucające np. cytaty z regulaminów, wymagań sprawnościowych itp ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie