lipek 11 Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 Nadwojciech powiem krótko. Sam zacząłeś problem z malowaniem czołgu Robert. Jak śledzę Twoje wypowiedzi to zauważam że zawsze masz jakiś problem( na innych tematach też ). Mam propozycje dla Ciebie. Pospawaj sobie jakich pojazd w skali 1:1 lub nawet sklej plastikowy, pomaluj go na różowo i zobaczysz jak miło być wytykanym. jak myślisz, przyjemnie Ci będzie? Wkurza mnie szukanie dziury w całym. Najlepiej w ogóle nie zabieraj głosu na ten temat, bo nie znasz koncepcji stworzenia tych pojazdów. To na tyle.Nara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmiazga Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 WitamMoże Robert się nie obrazi jak zdradzę, ze jutro, 15 sierpnia, w Radzyminie będzie można zobaczyć na żywo, obok siebie Forda Tańskiego i Renaulta FT 17. Pojazdy będą w Radzyminie uczestniczyć w grze historycznej, która odbędzie się w godzinach 11 – 16. Michał MiazgaTowarzystwo Historyczne „ROK 1920” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczor82 Napisano 15 Sierpień 2010 Share Napisano 15 Sierpień 2010 Spokojnie. Skoro Idziak to filmuje to raczej kolory podczas bitew będą podpicowane cyfrowo (jak w Helikopterze w ogniu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majsterkowicz Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2010 Długo milczałem i tylko z rzadka miałem czas na śledzenie dyskusji jaka się rozpętała na temat budowy replik.Szkoda, że skupiła się na malowaniu.Mogę obiecać, że jeśli ktoś dostarczy mi wiarygodne i udokumentowane wzory malowania (nie francuskie bo na 100% czołgi po przybyciu do kraju miały inne malowanie), to przemaluje czołgi.Dla malkontentów informacja, filmowcy tyle czasu poświęcili na wybrudzenie i wymazanie czołgów błotem że i tak nie widać jaki jest prawdziwy kolor i to bez względu jak by były pomalowane. Po prostu były za nowe i za ładne.Dziękuję wszystkim którzy mnie wspierali i pomagali w tym projekcie, malkontentom mówię, że cokolwiek nie powiedzą i tak nie zepsują mi humoru.Każdemu wolno mieć swoje zdanie i ma prawo je głosić, na szczęście żyjemy w wolnym kraju aczkolwiek w tym temacie zaczynam mieć wątpliwości.Obserwując to co się dzieje w ostatnich dniach tylko wokół 15 sierpnia (odwołane uroczystości i nocne stawiania pomników oprawcom) bo jak by Pan Kunert nie zaklinał słowa mogiła to i tak widać pomnik.Wracając do tematu, repliki nie są doskonałe i mam tego świadomość ale plan nie zakładał budowy kopi lecz repliki która ma brać udział w rekonstrukcjach i uczyć ludzi naszej historii. Trafiać do serc pismem obrazkowym (komiksem na żywo). Nie wiem jak inni ale ja z tych pobudek zajmuję się rekonstrukcją więc sprzeczanie się o śrubkę lub inny detal nie ma sensu, owszem trzeba dążyć do doskonałości ale we wszystkim wskazany jest umiar.Pozdrawiam wszystkich odwiedzających ten wątek i dziękuję. majsterkowicz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 Fakt, czołgi na planie nabrały charakteru", zabłocone i zakurzone wyglądają dużo bardziej ojowo"byłaby szansa aby zobaczyć jakieś zdjęcia wnętrzności" replik? Napęd, jego przeniesienie, układ kierowania...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 Panie majsterkowicz - kawał świetnej roboty i tyle!Malkontenci niech sobie w przydomowej szopie skręcą lepszy tank, jeśli ten im się nie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 Witam, ma Pan rację replika nie jest doskonała, ale JEST ŚWIETNA.A jeszcze jedno zajefajnie wygląda .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlian Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 Dzisiejsza fotka z Muzeum WP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majsterkowicz Napisano 10 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Witam wszystkich zapaleńców.Tak sobie myślę, że skoro powiedziało się A to trzeba powiedzieć B a ponieważ nie ukrywam, pasjonują mnie pociągi pancerne i mamy czołg Renault FT 17 trzeba by pomyśleć o prowadnicy szynowej czyli drezynie pancernej R".Zatem zwracam się do kolegów o pomoc w zgromadzeniu materiałów za co będę niezmiernie wdzięczny.Kontakt też na maila: pancerni.torun@gmail.comPozdrawiam i z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozfig Napisano 10 Czerwiec 2011 Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Kilka lat temu czekając na pociąg na dworcu w Rembertowie widziałem na bocznicy platformę kolejową do złudzenia przypominającą tą stosowaną do kompletowania takich drezyn. Może na kolei gdzieś coś takiego jeszcze istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B Napisano 10 Czerwiec 2011 Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Może Muzeum Kolejnictwa w Warszawie mogło by pomóc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
links76 Napisano 10 Czerwiec 2011 Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Witam. Gratuluję rewelacyjnego pomysłu. Jak będzie drezyna to może i doczekamy się całego pociągu ;).Trochę informacji jest tutaj:http://derela.republika.pl/drezyny.htmDodatkowo proponuje kontakt z wykonawcą tego modelu:http://www.jadarhobby.pl/star-models-35013-drezyna-pancerna-135-p-6711.htmlprzez sklep który go wydaje. Na podstawie jakiejś dokumentacji chyba musieli zrobić model. To tyle z możliwości moich informacji. Mam nadzieję że projekt rozwinie się owocnie.Pozdrawiam:Paweł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 Kochany majsterkowiczu, tu nie ma dużo do kombinowania. Zwymiarowany rysunek złożeniowy jest w CAW, a przynajmniej był tak cca 30 lat temu. Czy była dokumentacja detali - nie pamiętam, ale pewnie nie, bo chyba bym pamietał...Notatki z tamtego czasu zgubiłem ze dwadzieścia lat temu nazad, więc sygnaturami nie poratuję.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majsterkowicz Napisano 17 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2011 Dziękuję za podpowiedz zaczniemy poszukiwania bo pomysł absolutnie nie upadł tylko zdrowie nie to i rok minął bezpowrotnie.Odezwę się zatem z apelem do miłośników kolejnictwa może gdzieś stoi i rdzewieje jakaś mała drezyna co by osie choć z niej pozyskać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majsterkowicz Napisano 18 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2011 W ataku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majsterkowicz Napisano 18 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2011 Zapomniałem dodać fotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B Napisano 18 Grudzień 2011 Share Napisano 18 Grudzień 2011 B" fotografie dotarły Renówek ?Mail dotarł do autora strony Surviving Panzers websiteOto moje zdjęcie jednego z dwóch FT-17, który jest prezentowany na terenie MWP w Warszawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B Napisano 18 Grudzień 2011 Share Napisano 18 Grudzień 2011 FT-17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B Napisano 18 Grudzień 2011 Share Napisano 18 Grudzień 2011 TablicaNiestety obu na raz jeszcze nie widziałem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 18 Grudzień 2011 Share Napisano 18 Grudzień 2011 Majsterkowicz odezwij się do mnie - yought@o2.plmoże znajdzie się jakaś drezyna ;]postaram się dziś sprawdzić i zrobić zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanker Napisano 27 Grudzień 2011 Share Napisano 27 Grudzień 2011 rysunek jest nadal w CAW, problem w tym, że CAW nie działa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.