dect Napisano 17 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2008 http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080917/AKTUALNOSCI/93924968617 września 2008 - 8:45Skarżysko > Okradli Muzeum Orła BiałegoPo raz drugi w ciągu niespełna tygodnia policja dostała zgłoszenie o tym, że złodzieje działali w Muzeum Orła Białego w Skarżysku-Kamiennej. Tym razem zabrane przez nich metalowe elementy m.in. od haubicy i czołgu ważyły kilkaset kilogramów.Pierwsze zgłoszenie pochodzi z końca ubiegłego tygodnia. Wtedy rabusie zabrali stalową płytę ważącą około 100 kilogramów. W poniedziałek, bowiem policja dostała kolejne zgłoszenie.- Złodzieje między 13 a 15 września z otwartego terenu Muzeum Orła Białego ukradli metalowe elementy służące do rekonstrukcji pojazdów - wyjaśnia Katarzyna Małecka, oficer prasowy Komendy Powiatowej Policji w Skarżysku-Kamiennej.Złodzieje musieli przyjechać ciężarówką – łupy ważyły kilkaset kilogramów. Zrabowali między innymi fragment bocznej burty haubicy szturmowej, pancerną blachę, stanowiącą lewy bok przedziału bojowego haubicy szturmowej, trzy koła z niemieckiego czołgu, fragment blachy i zabudowy czołgu, fragment dachu działa szturmowego." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 ktoś coś rekonstruuje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 Nie byłem w Skarżysku i nie wiem, jak teren muzeum wygląda, ale mistrzostwo świata. Znaczy się przyjechali ciężarowym autem, rozpięli HDS'a lub w kilku chłopa wrzucili na pakę i odjechali? Niezauważeni? Czyli teren jest niezabezpieczony czy też w formie ochronki" siedzą ociemniali i głusi*?* Nie chcę niepełnosprawnych obrażać, ale tak to jakoś mi wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 fajnie - Muzeum jest chyba panstwowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 Dobrze, że StuGiem nie wyjechali ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 Nie słychać nic o namierzeniu sprawców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.