okejos Napisano 7 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2008 Trzeba niestety :DD przyznac ze oglda sie duzo lepej niż twierdzę gofrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 kicha jakich mało i te kocie mundury -wyglądają w nich jak manekiny wystawowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 oglądało się to okropnie, żenua to powiedziane delikatnie, z uwagi na publiczny charakter tego forum. Scenariusz i realizacja jak dla obywateli, nie obrażając Wybrzeża Kości Słoniowej, pare książek na temat istnieje, ba, nawet żyje jeszcze kilku Cichociemnych, a serial... radosna twórczość. To chyba jakaś świecka tradycja, że arcyciekawe tematy są kopane w naszym kraju poprzez ilustrowanie ich filmami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IgI Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 no trzeba przyznać, że to wszystko trochę za ładnie wygląda, ale fabuła mi sie spodobała, coś się przynajmniej dzieje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rjp71 Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 Jak dla mnie to militarno-harleqinowy tatr telewizji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 Ale jest jakies tempo, jakas akcja.W porównaniu z Twierdzą różnica kolosalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 jakieś tempo? jakaś akcja ? na poziomie kiepskiego komiksu, literacko, realizatorsko, zgodność z realiami - DNO KOMPLETNE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KZ Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 Do Twierdzy szyfrow" nawet nie ma co porownywac, bo jest o niebo lepiej.Troche irytuje roznica wieku miedzy Ostaszewska i Zakoscielnym. Dwie sceny retrospekcji miedzy nimi - zdecydowanie za dlugie.Trzeba sie tez przyzwyczajac do aktorow takich jak Wieczorkowski, bo kojarza sie z jakims badziewiem i sitcomem. Zdecydowanie najlepiej wypadaja aktorzy mniej znani. np. pani doktor.Nie jest zle, ale oby dalej bylo lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 A co ma zrobić ten Wieczorkowski. Właśnie dlatego występuje w takich produkcjach żeby nie został do końca kariery nie był kojarzony z tanim sitcomem dla emerytów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 Jak ktos sie spodziewał batalistyki na poziomie Szer. Ryana, to trzeba bedzie jeszcze poczekać jakieś... 100lat.Niektórych rzeczy przeskoczyc się nie da.Przykład z planu filmowego. -Jak to Zakościelnego uczyliśmy prawidłowo trzymać Stena.Na naszą sugestię, że skoro jest Cichociemnym, a więc wyszkolonym w Anglii zawodowcem od dywersji i wszystkiego z tym związanego, to powinien trzymać Stena w sposób, jaki uczyli w Anglii komandosów i spadochroniarzy, a więc od spodu za osłonę lufy, a nie za magazynek.Na to nam odpowiedziano, że aktorzy nie są szkoleni z używania broni i mogliby przypadkowo wsadzic palec w okno wyrzutnika i przyciąć sobie zamkiem palec. Nieszczęście gotowe.Tak, że nie spodziewajmy się niewiadomo czego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KZ Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 No to powiem jeszcze, ze mi sie podobalo przenikanie fragmentow starych zdjec i wspolczesnego planu filmowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 najlepszy był ten facio wychodzacy z kibla samolotu AN 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leowawa Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 A ja powiem szczerze, że podobało mi się, bałem się że wyjdzie kicha a pierwszy odcinek zachęca do obejrzenia następnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Czy akcja filmu rozgrywa się także jesienią 1944? Pytam, bo na jednym z fotosów z tego serialu widziałem słup ogłoszeniowy, a na nim plakat eklamujący" Volkssturm, który powstał przecież dopiero jesienią 1944...M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 w Czasie humoru" najbardziej sa denerwujace idiotyzmy typu grillowanie na miejscu egzekucji wraz z pociągnieciem z MPika" oraz sztuczne dekoracje (typu elementy ozdobne budynków) w stylu Allo allo, pomijam już idiotyczne salutowanie. kolo z SD najpierw salutuje do czapki po czym odwraca sie i w kierunku drugiego kola zamawia 5 piw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Tak, ten koleś z SD był wyjątkowym stworkiem-oporkiem. Nie dość, że salutował po polsku dwoma palcami do daszka, to jeszcze nie był w stanie nauczyć się wymowy standaRtenfuhrer" i ciągle wychodziło mu standaNtenfuhrer"...cdn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczor82 Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Krakowskie Przedmieście oczywiście tak nie wyglądało w tym czasie. Niestety nie mieli tyle kasy co Polański zeby cyfrowo dodać powrześniowe zniszczenia albo chociaż tory tramwajowe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major Kirkor Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Z filmów tego typu najlepsza stawka większa niż życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Jak dla mnie pierwszy odcinek dobry. NA szczęście i niecenzuralne słowa wymawiają ;pNajbardziej zniechęca mnie to, że Niemcy" nie mówią po niemiecku , chociaż żołnierze w oddali coś tam oróbują ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 spoko ale za to angole się wysilają i nawet są napisy heheh jak dla mnie po pierwszym odcinku film a raczej serial powinien zmienić tytuł na Czas Humoru i jeszcze ten kolo skaczący po wyrku. Czysty odlot.Połączenie złotopolskich,m jak miłość z teatrem tvp.Ładować tyle kasy i robić gniota mam nadzieję że się mylę.ps. Wielu stwierdza na tym forum że americana robią filmy jak to oni są najlepsi, jacy bohaterscy itd, czemu robią ???stać ich na to!!!Przykład Generation Killsiedem odcinków o Marines w IraQu NA FAKTACH bez cukierkowania, bez pseudo gwiazd.trailer:http://pl.youtube.com/watch?v=mS9_wtekt8cJeżeli robią film wojenny to nie po to by przyciągnąć przed telewizory staruszki pragnące zobaczyć jakiegoś pseudo playboya a robią film dla ludzi chłonnych tematu.pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meserek Napisano 14 Wrzesień 2008 Share Napisano 14 Wrzesień 2008 A widzieliście plakaty reklamowe tego serialu? Obok zdjęć aktorów widać skoczków spadochronowych zaraz po opuszczeniu samolotu - i tu jest najciekawsze. Nasi Cichociemni używali C-130....(przynajmniej taki samolot jest na plakacie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 a jak wam się podobała we wczorajszym odcinku scena z patrolem niemieckiem w lesie w środku nocy :-))))) gruba sprawa!!!!! :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 wystraszył się młody :P tylko ci zasztyletowani szybko wyzioneli ducha, moim okiem po jednym ciosie nożem, darli by pyski jeszcze długi długi czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viking35 Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 Niemcy mówią po polsku a Polacy po niemiecku jak w scenie rozmowy telefonicznej w mieszkaniu konspiratora :)ogólnie słaby film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 Nie wiem czy ktoś zauważył , że nasz SztaNdantefirer" odsalutował na polu zrzutu ,meldującemu koledze leowawa ...po polsku !!!,próbowalismy temu zapobiec ale do montażu poszła oczywiscie TA scena...jak to w zyciu , jak chleb na glebę to zawsze masłem na dół :-)))Ogólnie patrzac na te obydwa odcinki mam wrażenie , że wszystko dzieje się w kwadracie ulic koło Harendy i przy pomniku Astronoma.Czekam na kolejny odcinek, tam robilismy scenę łapanki w której wpadł Wieczorkowski i scenę z oficerem niemieckim przystawiajacym lufę pistoletu do głowy dziecka...a najbardziej jak wypadnie mój groźny" owczarek niemiecki na ekranie bo po kilku godzinach na planie padły mu baterie...:-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.