Skocz do zawartości

Grzybki i przepisy na nie...


martian.

Rekomendowane odpowiedzi

ja niedawno się zgubiłem, i gdyby nie linia pierwszowojennych okopów które znam, pewnie bym się długo błąkał.. wszystko dlatego, że las się bardzo pozmienial odkąd tam byłem ostatni raz..
Mimo wszystko lubię chodzic sam po lesie.
pozdro!
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 141
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Jeszcze rzadsze jest Chondrostereum Purpureum - ale też podobno dla konesereów, przynajmniej pewien adiunkt z SGGW
jest tego wielkim smakoszem i koneserem takich grzybków- po przyrządzeniu (widziałem zdjęcia) wygląda jak jakaś najdroższa kuchnia japońska :)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Opieńki z patelni: Na smalcyku dusić tak długo by odparowała woda i zrumienić na mocnym ogniu. Tylko posolone. Super.
Gołąbki na soli, posolić odrobinę na patelni i zrumienić bez tłuszczu całe kapelusze.
Jadłem też wynalazek z Austrii jakaś mieszanka dziwna grzybków lekko octowych zalanych olejem. Nie powiem smaczne.
Ps nie widziałem w lesie opieniek więc powinny jeszcze grzyby być, bo zawsze one zwiastują koniec okresu
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie