Skocz do zawartości

Rosyjscy agenci na forach internetowych, itd.

kindzal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://wiadomosci.onet.pl/1810778,11,rpo_zaniepokojony_cyberatakami_na_polske,item.html

RPO prosi ABW o informację, czy adane są źródła informacji pojawiających się na forach internetowych, które w okresie napięć politycznych, zwłaszcza podczas ostatniej wizyty prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej i innych przedstawicieli władz państwa w Gruzji, noszą cechy informatycznej propagandy".
Napisano
Żałosna próba uciszenia tych, którzy nie zgadzają się z oficjalną linią ideologiczną rządzącej partii. Przecież to już kiedyś, gdzieś było…. Retoryka rodem z lat 50-tych. Czyli jestem teraz agentem Federacji Rosyjskiej. Musze wybrać sobie jakiś pseudonim, ochhh to takie ekscytujące! Za kilka lat nakręcą serie programów poświęconych mojej działalności nie dość, że życie ciekawe, to jeszcze zarobię miliony :-] W skrócie: Śmiech na Sali.
Napisano
Kurde, a ja mam taki prorosyjski nick-chyba zacznę pakować szczoteczkę do zębów i bielizna na zmianę.

A na poważnie, to Pan RPO w swoich pomysłach zaczyna doganiać słynną Panią RPD. Może pora na młodszych?
Napisano
Nie koniecznie zalosna proba uciszenia, moze przeciwnie, moze wrecz ukazanie bezsilnosci? I nie koniecznie czas na Chinska cenzure i pakowanie szczoteczki, ale moze jednak cos w tym jest...

Nie uważam się za paranoika, i nie mówię tu o 5-tej kolumnie w Polsce, ale faktem jest, że szlachetna Federacja Rosyjska jest w pełni kierowana przez dawnych funkcjonarjuszh KGB, i obecnych funkconaruszhy FSB. Wszystkie stanowiska rządowe, ministralne i regionalne (i lokalne) są od nowa obstawione starą i nowa gwardjąa która wielbi wcielenie słońca na ziemi - półkownika Putnia. I faktem jest ze ten spirytualny lider Naszistów pompuje z wielka siłą duże ilości petr-rubli w zardzewiała infrastrukturę machiny wojennej Rosji, i w tym siatki wywiadowczej służb specjalnych (zwiad, wywiad, dywersja, propaganda, etc.) które zajmują się nie tylko miejscami takimi jak Gruzja ale też dawnymi satelitami ZSRR.

Tak więc możemy się z tego śmiać, i przypisywać takie zjawiska jako paranoję rządzącej partii, albo sami pobrać z tego wnioski i wyglądać bratnich czołgów na przedmieściach Terespolu (albo czytać bratnią ideologie na naszych forach:))))))
Napisano
byłoby naiwnością twierdzić, że nie ma na forach postów a zamówienie". Państwa wydają miliony na PR - w tym również czarny, a Rosja ma w tym zakresie długoletnie tradycje, sięgające czasów Lenina i Trockiego a przed nimi carskoj ochrany. Czy jest coś tańszego i prostszego jak wynajęcie jednego, czy drugiego uzależnionego od netu?

Czasem nawet składnia niektórych postów jest jakaś taka wastoczna". Natomiast czy to robota dla RPO? Trudno powiedzieć ...
Napisano
niech się agenci ABW pologują na ruskich forach i tam piszą do woli o faszyście Putinie.W czym problem?
Ja sądzę, że Rosjanie mają w dunkierce nasze fora, naszą opinię publiczną.Jakby chcieli na coś wpływać to by wykupili 'fakt' i 'GW'.Niewielki wydatek jak na kieszeń Rosji

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie