jozfig Napisano 7 Styczeń 2012 Share Napisano 7 Styczeń 2012 Szkoda tych czołgów T-55 bo mam wrażenie że zostało ich już mniej niż T-34. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hadiuka Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 Już wspominałem o tym. Bielska replika jest bardziej zbliżona do oryginału, pomimo licznych wytkniętych przeze mnie mankamentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 Fakt,replika Pana Koteckiego przy odrobinie szczęścia mogłaby mieć koła napędowe jak w replice z Bielska, a tak niestety jest nieco słabsza. Nawet na rekonstrukcji głupio by te repliki wyglądały razem z różnej wielkości kołami napędowymi.Jak się okazuje kwestie skomplikowanego niemieckiego zawieszenia, kół jezdnych i napędu są do przeskoczenia i są już repliki (które jeżdżą) wizualnie niewiele odbiegające od oryginałów - żadnych podwozi T-34 ani T-55Tu zbudowana do filmu replika Tygrysa (aktualnie przechodzi testy)http://www.youtube.com/watch?v=4jp-f5ihM2Q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 8 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2012 no nie jestem pewiem czy nie uzyto orginalnych kół i elementów. taki projekt (nie tygra) powstaje juz na południu :D ale ciiii... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 Więcej szczegółów rosyjskiego Tigrahttp://maketoff.net/portfolio.html?sid=1&gid=73#1_7373#1_73 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 taki projekt (nie tygra)Jak już napisałeś to dokończ - dalej coś z niemczyzny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 9 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2012 jo.... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozfig Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 Zapewne wspomniany już gdzieś wcześniej PzKpfw I ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 9 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2012 aaa o tym zapomniałem... nie, nie panzer I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 Okejos, ja ci palce poobcinam, żebyś nie mógł używać klawiatury. Idź szukać webasto, a nie pisz po próżnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2012 ide juz .. chlip chlip.....;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 O jakie webasto chodzi , może mógłbym pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matp7mef Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 Okejos napisał: o nie jestem pewiem czy nie uzyto orginalnych kół i elementów. taki projekt (nie tygra) powstaje juz na południu :D ale ciiii... :D"Czyli wchodzi w grę podwozie z ustawieniem kół jak w tygrysku. Modernizacja istniejącej Pantery? czy może tygrys?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 Według właściciela rosyjskiej firmy, która zbudowała repliką tygrysa - większość części repliki powstała od podstawWykorzystano jedynie skrzynie biegów od BAT-a i do napędu silnik MTLB - Reszta elementów powstała od zera. Byc może dlatego replika jest tak dobra, znając życie po produkcji filmowej nie będzie brakowało chętnych z USA i Europy do jej zakupu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2012 tak jak wegierskiej pantery... zrobina dla filmu,nie zwróciła sie i poszła do usa.ogóleni robienie duzych czołgów to snobizm - nwet grzes tak powiedział. za duzo kłopotów i za mało chetnych zeby to się często pokazywało... takie pojazdy do 12 ton (repliki) i mniejszym gabarycie to tak. panetra z Bielskato juz gabaryt bo wystaje poza skrajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 Ta replika tygrysa jest wyjątkowa ze względu na osiągnięty przez twórców wynikZ tym że ten Tygrys nie bazujący na żadnym dostępnym podwoziu ma mniejszą wagę - 25 ton czyli chyba tyle co zwykła IV" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 Modernizacja istniejącej Pantery?"To byłoby chyba zbyt pracochłonne i kosztowne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2012 Grzesiek kalkulował koszt zmiany podwozia. bo oczywiscie jest to do zrobienia z tym ze tylnie koło jest napedowe dalej a przednie napinajace ale z zebami.. nie było to tanie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 http://www.youtube.com/watch?v=RNeVflAzYBk&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=VKPTr2BSkW8&feature=relatedA nad tymi wciąż nikt się nie zlitował (wiem, wiem, było już na forum ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 A to mamy po Jankesach jeszcze sprzątać? Przyjechali, narobili ambarasu i pojechali :) Tak najwygodniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macvsog Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 A tak powżnie to części z tego M-10 przydałyby się w Polsce do odbudowy bydgoskiego M-10, o którym zrobiło się coś cicho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 kto ma FB ten zobaczy detale Pantery Ausf.Ahttp://www.facebook.com/media/set/?set=a.304945836208900.63987.100000804573393&type=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 W sam raz mają egzemplarz do renowacji i przywrócenia do stanu jezdnego - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matp7mef Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 A to nie przypadkiem ta sama? w 2007 odrestaurowana w Canadian War Musem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 niektóre czekają na zmiłowanie. Co to może być za typ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.