Skocz do zawartości

czołgi nadciagają

okejos

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 562
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
jest to tez powód dla którego malowanie bedzie z okersu wczesnego czyli panzergrau, ew delikatne kamo lub co czesto praktykowano mazanie gliną.
Napisano
Jest sposób żeby wzbogacić pojazd o kamo bez ingerencji w widoczne(wrzesniowe) elementy które powinny pozostać tylko w kolorze panzergrau -można sobie o tym przeczytać w pokrewnym wątku o Marderze na Forum Do Broni
Napisano
Jak widać na jednym ze zdjęć błoto ładnie pokryje miejsca które muszą pozostać w (kolorze wrześniowym) (układ jezdny -tył wanny- i błotniki) można dospawać jeszcze małe uszy i poprzeciągać drut na gałęzie siatkę maskującą itp. na zdjęciach widać ,że takie patenty były nagminnie stosowane
  • 4 weeks later...
Napisano
Fajnie zachowana poprawność czyli dojazd zatrzymanie celowanie i strzał (jak wiadomo nie było czegoś takiego jak stabilizator do strzelania podczas jazdy pojazdu) ale strzelanie z podniesionymi i doczepionymi podporami do stabilizacji (usztywnienia) lufy podczas jazdy (lub dłuższego transportu)
to tak trochę nie teges :(- odrzut po wystrzale wyrwał by wszystko
Niby drobiazg ale psuje realizm
Napisano
http://www.youtube.com/watch?v=JsGNNNgw6dk&playnext=1&list=PL7BF42ED163CEC7B2
co prawda to inny model Mardera ( III M na czeskim podwoziu) ale na filmie ładnie widać jak cofa się lufa i co by się z tymi podporami stało po strzale
Napisano
A ja mam pytanie - czy Pantera została przemalowana na soczyście zielony kolor czy na zlocie w Bornem widać było jakąś inną replikę ?
Napisano
Marder II wygląda jakby żywcem skopiowany z modelu Tamiyi. Może to tłumaczy obecność podpory pod lufę w pozycji marszowej podczas oddawania strzału? Gdzieś na tym forum jakiś czas temu czytałem, że ktoś robiąc replikę przeskalowywał model w skali 1:35 do 1:1. Miejmy nadzieję, że tu tak nie było.
Napisano
co do podpory to mielismy awarie układu podnoszenia lufy i opadała, wiec chcąc niechcąc musiliśmy jechać na podporach. a pantera nowa w Polsce no cóż szkoda ze nie zrobili tygrysa były by dwa rózne czołgi uzupełniające sie na pokazach.
Napisano
cyt Okejos (co do podpory to mielismy awarie układu podnoszenia lufy i opadała, wiec chcąc niechcąc musiliśmy jechać na podporach.)
To tłumaczy cała sprawę to już faktycznie lepiej jechac z lufą na sztywno niż z kiwająca się na wszystkie strony

cyt( a pantera nowa w Polsce no cóż szkoda ze nie zrobili tygrysa były by dwa rózne czołgi uzupełniające sie na pokazach.)

Podobno i trzecia Pantera gdzieś się zaczęła budować w zaciszu warsztatu -w takim tempie będzie batalion Panter- w końcu od przybytku głowa nie boli - Obiło mi się o uszy ,że Tygrysa tez ktoś podobno buduje od kilku lat
Napisano
Druga Panthera:

https://picasaweb.google.com/PicasaBanan/ZlotBorneSulinowo2011#5643268166863382018

https://picasaweb.google.com/PicasaBanan/ZlotBorneSulinowo2011#5643272633278622306

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie