zborap Napisano 8 Sierpień 2008 Autor Napisano 8 Sierpień 2008 Te orły robią wrażenie:))) Cuda się jeszcze zdarzają. Mam podobną fotkę po wypadzie nad Bzurę. Jak ją wygrzebie to zamieszczę. Gratuluję trafienia. Pozdro.
8total4 Napisano 9 Sierpień 2008 Napisano 9 Sierpień 2008 Przejęzyczyłem się jeśli chodzi o mjr. Pelca, kol. Bjar dobrze zasugerował. Dziś kolejna wyprawa śladem Września, od rana pada i szaro.. jak ja to lubię :)kol. kowalinho - nie ważne co kolega posiada i jaką ma wartość, to wątek sentymentalny więc zapraszamy do podzielenia się kilkoma fotografiami :)pozdro!!
bjar_1 Napisano 9 Sierpień 2008 Napisano 9 Sierpień 2008 Wz.98/05 - oryginalne polskie okładki, polskie oznaczenie wzoru, 95% farby na pochwie, żabka pierwszowojenna 1917 r.Okolice Końskich...
vis1939 Napisano 9 Sierpień 2008 Napisano 9 Sierpień 2008 Radomiak,zakupione za 60 zł od pewnego spragnionego żula w okolicach Iłży:)
kowalinho Napisano 9 Sierpień 2008 Napisano 9 Sierpień 2008 Okej - to moje ulubione nie-wykopkowe wrześniowe" znalezisko - polskie nożyce saperskie, znalezione kawałek od Starachowic, w rejonie bitwy pod Iłżą. Sprawne,sporo farby z miniowym podkładem. Producent AS".
kowalinho Napisano 9 Sierpień 2008 Napisano 9 Sierpień 2008 Hełm wz31 ze starego domu w Warszawie, znaleziony razem z manierką wz37, pochłaniaczem do maski wz32 i jakimiś tam jeszcze drobiazgami.
kowalinho Napisano 9 Sierpień 2008 Napisano 9 Sierpień 2008 Rzeczony pochłaniacz i manierka - nadal dziwi mnie tak dobry stan zachowania, na szczęście były w suchym miejscu, dom nie przemakał :)
kowalinho Napisano 9 Sierpień 2008 Napisano 9 Sierpień 2008 Austro-węgierska łopatka piechoty - ze starego domu pod Częstochową, w tym samym miejscu były drobiazgi wrześniowe" stąd wniosek, że używana w WP, jeszcze w okresie, gdy malowane były czarną farbą (lata 20). Trzonek ktoś zmienił.
kowalinho Napisano 9 Sierpień 2008 Napisano 9 Sierpień 2008 Niestety za mało łażę z wykrywaczem - najciekawsze, co się trafiło to to- przypadkiem, wśród łusek, na Helu - dzban z messy oficerskiej Marynarki Wojennej, w kawałkach. Mimo wszystko cieszy, kawał historii.
szczepciu Napisano 9 Sierpień 2008 Napisano 9 Sierpień 2008 Kiedyś większość z tych fantów prezentowałem w różnych wątkach, ale skoro powstał wątek tematyczny, to zapodam jeszcze raz.Ładownica
8total4 Napisano 9 Sierpień 2008 Napisano 9 Sierpień 2008 kol. Kowalinho - pod Częstochową to kiedyś 'było' a teraz to mało co zostało ;) Z tego co wiem - saperka mogła być używana przez WP, napisz na priv z jakiej miejscowości jak możesz.pozdro!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.