Skocz do zawartości

TVN 24, DZISIAJ O 20:30!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W tvn24 o 20:30 część programu ma być poświęcona poszukiwaniom i poszukiwaczom w Polsce.
Zapowiada się ciekawie bo środowisko archologów będzie reprezentował P. Urbańczyk.

Pozdrawiam, mab1978.
Napisano
Pan Urbańczyk nie jest specjalnie przyjazny poszukiwaniom:)
Zresztą chyba nie będzie to nic specjalnie ważnego bo jak się okazało temat przewodni to mniej więcej pytanie: Co można znaleźć w Polsce" czyli skarby" ze śmietników, lasów, szuflad, ziemi itd. Pocięte wypowiedzi różnych ludzi, którzy coś tam kiedyś znaleźli.

Pozdrawiam, mab1978.
Napisano
''Pan Urbańczyk nie jest specjalnie przyjazny poszukiwaniom:)''

To za mało powiedziane!!!! :) Ona nas tak naprawdę nie nawidzi i chętnie by na Kamczatkę wysłał!!! :)))
Kilka razy już słuchałem wywodów Pana Urbańczyka i nie mam zamiaru po raz kolejny psuć sobie humoru!!! Olał ten program!!!
Napisano
Nie widziałem ale słyszałem... Niezła kupa z tego wyszła... Miało być ciekawie a wycieli to co im było potrzebne i wkleili do idiotycznego materiału...

Pozdrawiam, mab1978.
Napisano
czy któryś z szanownych Kolegów zanotował może dane tego geniusza-archeologa" pana doktorka od siedmiu boleści? Chętnie podejmę z nim dyskusję o tym co wg ustawy jest własnością Skarbu Państwa. Dajcie mi jego dane.
Napisano
http://patrz.pl/filmy/co-gubia-ludzie
rozwaliło mnie to z portfelem i wdzięcznością ludzką :/
Napisano
Zancus, ten archeolog to dr Mateusz Bogucki, bardzo przychylny poszukiwaczom i podejmujący wielokrotnie z nami współpracę. Jego wypowiedź została pocięta i wstawiono tylko niewielki fragment, który pasował do reszty mizernego programu. Zreszta nie powiedzial ani nic nowego, ani nieprawdziwego :)
Pozdro i nie oceniaj ludzi na podstawie kilku sekund bzdurnego programu dla kur domowych:)
Napisano
TV pokazuje ciekawe rzeczy. Nasze hobby jest bardzo ciekawe. Ludziska garną się choć popatrzeć jak to sie robi i co się znalazło. Więc jest to ciekawe. Ja jak oglądam Było nie minęło to też interesuje mnie co znalazł, ale Sikorski mało pokazuje ;) Problem polega tylko na tym aby hobby było przedstawiane w lepszym świetle ;)
Napisano
czyli Panowie aby wilk był syty i owca cała jak to co pod ziemia jest własnością skarbu państwa to odkopujemy rzeczy i je zakopujemy niech skarb państwa się cieszy ...a pozsukiwacze nie bądą dla niego beeee....:)))
Napisano
Panowie a może tak ogólnopolska akcja pod hasłem Wzbogacamy Państwo Polskie"?
Każdy obywatel zakopuje coś wartościowego (wybór co to ma być jest ogromny) i w ten sposób państwo polskie automatycznie staje się tych rzeczy właścicielem a co za tym idzie staje się coraz bogatsze. A my mamy świadomość dokonania patriotycznego czynu, poświęcenia dla ojczyzny. Teraz rozumiem naszych polytyków". Po co reformować kraj, gospodarkę jeśli gotowe rozwiązania są pod ręką?
Obywatele do dzieła! Nasze władze swoje już zrobiły - ustanowiły PRAWO, które my powinniśmy napełnić treścią.
My, POLACY!
Napisano
Z ust mi to wyjąłeś. Może trochę modyfikacji. Zakopmy coś i coś innego znajdźmy !!! I odeślijmy to do Wojewódzkich Urzędów Ochrony Zabytków z żądaniem określenia wartości i wypłaty znaleźnego. Każda rzecz ma wartość. Śróbka, nakrętka, gwóźdź itd. Im więcej wyślemy znalezionych rzeczy, tym bardziej nasze Państwo się wzbogaci. Wysyłajmy jak najwięcej. Do dzieła.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie