mab1978 Napisano 24 Lipiec 2008 Autor Napisano 24 Lipiec 2008 W tvn24 o 20:30 część programu ma być poświęcona poszukiwaniom i poszukiwaczom w Polsce. Zapowiada się ciekawie bo środowisko archologów będzie reprezentował P. Urbańczyk. Pozdrawiam, mab1978.
kundzio11 Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 No to czekamy ,moze coś ciekawego usłyszymy.
majros Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 Pan Urbańczyk to postać przychylna środowisku poszukiwaczy czy wręcz przeciwnie ? mab 1978 możesz przybliżyć temat?
mab1978 Napisano 24 Lipiec 2008 Autor Napisano 24 Lipiec 2008 Pan Urbańczyk nie jest specjalnie przyjazny poszukiwaniom:)Zresztą chyba nie będzie to nic specjalnie ważnego bo jak się okazało temat przewodni to mniej więcej pytanie: Co można znaleźć w Polsce" czyli skarby" ze śmietników, lasów, szuflad, ziemi itd. Pocięte wypowiedzi różnych ludzi, którzy coś tam kiedyś znaleźli.Pozdrawiam, mab1978.
ColdDemons Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 ''Pan Urbańczyk nie jest specjalnie przyjazny poszukiwaniom:)''To za mało powiedziane!!!! :) Ona nas tak naprawdę nie nawidzi i chętnie by na Kamczatkę wysłał!!! :)))Kilka razy już słuchałem wywodów Pana Urbańczyka i nie mam zamiaru po raz kolejny psuć sobie humoru!!! Olał ten program!!!
sudajew Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 kurde nie mam tvn, proszę o szybką odpowiedz, można to będzie zobaczyć w necie??
mab1978 Napisano 24 Lipiec 2008 Autor Napisano 24 Lipiec 2008 Nie widziałem ale słyszałem... Niezła kupa z tego wyszła... Miało być ciekawie a wycieli to co im było potrzebne i wkleili do idiotycznego materiału...Pozdrawiam, mab1978.
pomsee Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 Nie było nic godnego uwagi, same nieciekawe ogólniki w sumie może ze 2/3 minuty materiału.
zancus Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 czy któryś z szanownych Kolegów zanotował może dane tego geniusza-archeologa" pana doktorka od siedmiu boleści? Chętnie podejmę z nim dyskusję o tym co wg ustawy jest własnością Skarbu Państwa. Dajcie mi jego dane.
MK Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 http://patrz.pl/filmy/co-gubia-ludzierozwaliło mnie to z portfelem i wdzięcznością ludzką :/
Lipek Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 Zancus, ten archeolog to dr Mateusz Bogucki, bardzo przychylny poszukiwaczom i podejmujący wielokrotnie z nami współpracę. Jego wypowiedź została pocięta i wstawiono tylko niewielki fragment, który pasował do reszty mizernego programu. Zreszta nie powiedzial ani nic nowego, ani nieprawdziwego :)Pozdro i nie oceniaj ludzi na podstawie kilku sekund bzdurnego programu dla kur domowych:)
wujekblacha Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 TV pokazuje ciekawe rzeczy. Nasze hobby jest bardzo ciekawe. Ludziska garną się choć popatrzeć jak to sie robi i co się znalazło. Więc jest to ciekawe. Ja jak oglądam Było nie minęło to też interesuje mnie co znalazł, ale Sikorski mało pokazuje ;) Problem polega tylko na tym aby hobby było przedstawiane w lepszym świetle ;)
darpoj Napisano 27 Lipiec 2008 Napisano 27 Lipiec 2008 czyli Panowie aby wilk był syty i owca cała jak to co pod ziemia jest własnością skarbu państwa to odkopujemy rzeczy i je zakopujemy niech skarb państwa się cieszy ...a pozsukiwacze nie bądą dla niego beeee....:)))
pomsee Napisano 27 Lipiec 2008 Napisano 27 Lipiec 2008 Panowie a może tak ogólnopolska akcja pod hasłem Wzbogacamy Państwo Polskie"?Każdy obywatel zakopuje coś wartościowego (wybór co to ma być jest ogromny) i w ten sposób państwo polskie automatycznie staje się tych rzeczy właścicielem a co za tym idzie staje się coraz bogatsze. A my mamy świadomość dokonania patriotycznego czynu, poświęcenia dla ojczyzny. Teraz rozumiem naszych polytyków". Po co reformować kraj, gospodarkę jeśli gotowe rozwiązania są pod ręką? Obywatele do dzieła! Nasze władze swoje już zrobiły - ustanowiły PRAWO, które my powinniśmy napełnić treścią.My, POLACY!
zancus Napisano 27 Lipiec 2008 Napisano 27 Lipiec 2008 Z ust mi to wyjąłeś. Może trochę modyfikacji. Zakopmy coś i coś innego znajdźmy !!! I odeślijmy to do Wojewódzkich Urzędów Ochrony Zabytków z żądaniem określenia wartości i wypłaty znaleźnego. Każda rzecz ma wartość. Śróbka, nakrętka, gwóźdź itd. Im więcej wyślemy znalezionych rzeczy, tym bardziej nasze Państwo się wzbogaci. Wysyłajmy jak najwięcej. Do dzieła.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.