Skocz do zawartości

Kolekcje klamer vol.III

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
8total4 nie jestem mocny w klamerkach wojny secesyjnej,być może jakiś wyrób do dżinsów,ale z wygląda na starą robotę,jak masz jakieś fotki dot,tych że klamer to proszę o fotki,pozdrawiam.stg.
  • Odpowiedzi 281
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

kijow - nie zgadzam się z tobą, chyba że sam ją odlałeś i wytarłeś na polerce - ale nie sądzę

jestem przekonany, że ta klamra to oryginał. Mało tego - swego czasu trafił mi się wykop takiej klamerki i każdy detal odpowiada tej z twojego zdjęcia. widząc tą twoją po rysunku orła od razu wiedziałem że jest dobra

ta sama matryca - a nie sposób jest podrobić matrycę, te same ryfki do pasa, ten sam hak - wąski i krótki
każdy detal, ślady użytkowania itp. no i co najważniejsze, żadnych kwasów i sztucznej patyny

Napisano
STG - znalazłem - jest to jakaś hybryda na temat oficerskiej klamry z Wojny Secesyjnej
http://www.100thpenn.com/buckle.JPG

występowały też klamry z takim zaczepem/wycięciem jak posiada twoja..

niestety nie jestem w stanie powiedzieć czy twoja klamra jest oryginałem czy kopią..
pozdro!
Napisano

A to moja skromna kolekcja klamerek, może nie jest tak bogata jak moich szanownych kolegów, ale samemu wykopane i to najbardziej cieszy.

pozdrawiam

Napisano
a co ten ur tak sie wstydzi ? orzełki fajne i wstęga, klamra WH rozerwana fajna takie podziurawione i rozerwane w walce też mnie cieszą –pozdro
Napisano

klamra WH,z pierwszej lini pocięta odłamkami na niej 3 trafienia,soldat nie miał szans na przeżycie,masz ciekawą polską blaszkę wstaw ją w ten wątek.

Napisano
danieloff, zgadza się 90% znalezisk jest z naszych rejonów, klamerka SS, z rejonu gdzie razem kopaliśmy,klamerki WH, bardziej na północ od ciebie :), a reszta to okolice.

pozdrawiam i życzę udanych łowów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie