balans Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 Kol. Wojwoj Ty się nie dziw!Bo po pierwsze, na jakiś zagranicznych forach odezwały się już głosy, że to jest ich niemiecka własność [skoro ich to co robiły na naszych ziemiach?].Po drugie, do czasu gdy nie zostaną wyjaśnione ostatecznie [i pozytywnie] losu kilku zabytkowych i cennych pojazdów wydobytych w Polsce po których ślad zaginął, dotąd będą zadymy" na różnych forach. Ludzie po prostu dmuchają na zimne".No i po trzecie, konsultantów-fachowców nigdy nie za wiele, ale należy ich szukać nie tylko na zachodzie. Bo np Czesi już parę lat temu wrak IV-ki doprowadzili do stanu jezdnego, dysponują więc pewnie zarówno dokumentacją jak doświadczeniem [vide zdjęcie z HPM nr 1/2004]. Tyle, że Czesi w odróżnieniu od nas siedzą cicho, a swoje robią".Pozdrawiambalans
wojwoj Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 Balans, OK, ale takie fora z takimi wypowiedziami należy po prostu olewaćZnam tego czeskiego IV J, to jest akurat fatalny przykład renowacji, przynajmniej z zewnatrz. Ale to moje zdanie, oczywiście, i nie pisze tego po to, żeby robić dym :)pozdrWojtek
balans Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 Pomalowali go faktycznie wyjątkowo ieciekawie", ale liczy się to co w środku", bo malowanie zawsze można zmienić.pozdr
wojwoj Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 Miałem na myśli błędy wymiarowe osłon, złego boscha z przodu, błędy w błotnikach i za cienkie wydechy. Nie wiem w jakim on był stanie, ale te rzeczy przy odbudowie można było zrobić lepiej.pozdr
balans Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 Pewnie masz rację, ale to też można kiedyś poprawić... Ale fakt pozostaje faktem - bez zadymy, bez odwoływania się do zachodnich autorytetów i bez typowego dla nas piekiełka" mają IV-kę na chodzie.pozdr
Heruss Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 StuG jest własnością Państwa Polskiego (Niemcy już dawno odżegnały się od spatkobierstwa mienia po III rzeszy wiec i tak teksty na niemieckich forach ze to ich są poprostu czczymi dywagacjami i poprostu głupotą) Mamy jedną prośbę do darczyńców. Proszę o wpisywanie na przelewach słowa Darowizna ponieważ ułatwi to w razie czego odliczanie kwot od podatku i przekazywanie ich na rzecz CSWL Poznań.Jednocześnie prosze o potwierdzanie wpłat i ich kwot na e-mail: eksploracja@o2.pl. Ułatwi to nam zamieszczanie podziękowań osobom, które wpłacają pieniądze i ewidencjonowanie ich przez naszą księgowość. Oczywiście wszelkie podziekowania będą zgodne z ochroną danych osobistych.Na poczatku przyszłego tygodnia na naszej stronie zamieścimy efekty naszej akcji finansowej. Serdecznie pozdrawiamHerussMarcin Tomaszewski
Heruss Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 Wojwoj na jakiego maila wysłałeś wiadomość? Nic nie dostałem.PozdroHeruss
Heruss Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 Przypominam i proszę żebyście w tytule wpisywali DAROWIZNA nie StuG i potwierdzanie mailem na eksploracja@o2.pl kwotę wpłaty i dane wpłacającego w celu identyfikacji wpłat. Dane te pozwolą na uniknięcie problemów z księgowaniem i umieszczaniu darczyńców na naszej stronie. Myślimy też o jakiejś formie pisemnej (cegiełek, pamiątkowych dyplomów) podziękowań za dokonane wpłaty. Dam znać niedługo co i jak.Dziękuję za wpłaty ;) PozdroHeruss
aslv Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 A ja się jeszcze raz zapytam o kody swift / iban.Zamiast pi.....ć o dupie marynie nie możecie udzielić mi prostej i konkretnej odpowiedzi.Czy będą dostępne i kiedy jeżeli nie to nie, a zamiast tego jakies pitolenie że dam nie dam albo na co to pójdzie, mniej szemrania więcej roboty.Pozdrawiam
Seba37 Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 Przypominam i proszę żebyście w tytule wpisywali DAROWIZNA nie StuG"Najpierw było, żeby wpisywać StuG" i tak zrobiłem.Co z tymi podziękowaniami ?
beaviso Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 @aslv:BIC/SWIFT dla wskazanego z nazwy banku WBK S.A. to:WBKPPLPPNumer IBAN dla podanego numeru rachunku to:PL41109010980000000009114606P.S.To naprawdę nie było trudne!!! 30 sekund w sieci. A IBAN to po prostu PL plus numer konta 26 cyfr.
aslv Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 @beavisoTo i tak nie wszystko.Nazwisko posiadacza konta:Adres banku :A po drugie to nie mi szukać po necie co gdzie i jak.Czyż nie o to chodzi?Pozdro
Heruss Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 TOWARZYSTWO PRZYJACIÓŁ SOPOTU81-706 Sopot ul. Czyżewskiego 12BZ WBK S.A.nr konta 41 1090 1098 0000 0000 0911 4606 ( z dopiskiem DAROWIZNA) Swift CODE : WBKPPLPPAdres banku nie jest potrzebny. aslv" mam nadzieję że teraz jesteś kontent.PozdroHeruss
beaviso Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 Heruss,Adres banku naprawdę może być potrzebny. Wiem, bo sam robiłem ostatnimi czasy niejeden przelew za granicę i formularz elektroniczny mojego banku zawsze wymagał przynajmniej podania kodu pocztowego i miasta siedziby banku, właściwej danemu numerowi BIC/SWIFT.No ale od czego są Google:Skrót: BZ WBKNazwa: Bank Zachodni WBK S.A.Adres: ul. Rynek 9/11, 50-950 Wrocław, PolskaM.
aslv Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 No tearz jestem satisfiedNie trza było tak od razu.Zaraz robie przelew.Pozdrawiam
aslv Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 Pany o mały włos nie wywaliłem kompa przez okno a teraz na nową kartę z kodami muszę czekać.Tak to ma wyglądać :Receiver Name TOWARZYSTWO PRZYJACIOL SOPOTUReceiver Address BANK ZACHODNI WBK S.A. UL. RYNEK 9/11 50-950 WROC 322 AWReceiver IBAN PL41109010980000000009114606Receiving Bank SWIFT WBKPPLPPReceiving Bank Name BANK ZACHODNI WBK SAReceiving Bank Address 9/11, RYNEKReceiving Bank Country POLANDSender's Message for Receiver DAROWIZNA
Heruss Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 Dzieki wszystkim, którzy wpłacili kasę (jak narazie brak szczegółowych danych kasa od wielu jeszcze nie wpłynęła) Mam nadzieję że to nie koniec bo jak narazie widać że wielu miało chęci ...ale nic poza tym ;) Ale wakacje robią swoje.Zachęcam do wpłat i we wtorek zapraszam na naszą stronę, mam nadzieję że uporamy się z księgową i będziemy mogli podać konkretne kwoty i ludzi.PozdrawiamHeruss
MrSmith Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 Dobra lista dla policji będzie. Zastanówcie się.Po wypłacie obiecuję że wpłacę coś na ten szwabski złom jako John Rambo".
Heruss Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 MrSmith dlaczego uważasz że lista będzie dobra dla policji? Nie rozumiem. I tak lista będzie podana z zachowaniem wszelkich zasad o tajemnicy danych osobowych ;) A tak swoją drogą to policja jest dla nas a nie my dla policji i tak trzeba myśleć.pozdrawiamHerussPS. jak się nie ma nic naskrobane to nie wiem dlaczego się bać policji chyba że masz coś za skórą hehe
MrSmith Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 Nie ma niewinnych są tylko za słabo przesłuchani..."Oby modelarze i szurnięci biznesmeni" rozwodnili listę poszukiwaczy.śmieszna sprawa z tym działem i innymi niemieckimi, tyle w smoim czasie poszło na kawałki i z dymem do hut, a teraz składamy sie ileś tysięcy PLN-ów nie żeby jednego odpicować. Może niech Niemcy się dorzucą? Jakby im wsiąść trochę na ambicję na szwabskich forach?
anty-szkodnik przysypywacz Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 Do MrSmith.Odnośnie zdania - Może niech Niemcy się dorzucą? Jakby im wsiąść trochę na ambicję na szwabskich forach?" - myślę, że szkoda wysiłku, ponieważ lepiej jest nie pamiętać...dla co po niektórych !
balans Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 Co za głupie posty pojawiły się w tym wątku!Że niby policja będzie darczyńców sprawdzać?! Tak jakby nie mieli możliwości sprawdzenia IP każdego tu na forum i na wszystkich innych forach!Albo pomysł o ŻEBRANINĘ u Niemców! To skandal, bo jak jest dyskusja o nich tu na forum to od wstrętnych szwabów im wszyscy wyjeżdżają, a jak potrzeba pieniędzy to jak te rumuńskie cygany rękę po pieniądze mamy do nich wyciągać?! Nie wstyd wam?! Bo mnie byłoby wstyd!!!CZY JEST TU JESZCZE JAKIŚ MODERATOR NA GŁÓWNYM??????
beaviso Napisano 26 Lipiec 2008 Napisano 26 Lipiec 2008 @aslv:Schrzaniłeś! Żle podałeś adres beneficjenta :-))) Winno być tak:Receiver Name: TOWARZYSTWO PRZYJACIOL SOPOTUReceiver Address: 81706 SOPOT, CZYZEWSKIEGO 12Receiver IBAN: PL41109010980000000009114606Receiving Bank SWIFT: WBKPPLPPReceiving Bank Name: BANK ZACHODNI WBK SAReceiving Bank Address: 50950 WROCLAW, RYNEK 9/11Receiving Bank Country POLANDSender's Message for Re:ceiver: DAROWIZNAFees: SHA (shared)M.
aslv Napisano 26 Lipiec 2008 Napisano 26 Lipiec 2008 @ beaviso nie mieszaj na tym adresie nie chciało mi wysłać :P
balans Napisano 26 Lipiec 2008 Napisano 26 Lipiec 2008 Jest w Niepołomicach pod Krakowem nowa, duża fabryka MAN'a, może by tak wysłać do nich list i zapytać czy nie dysponują dokumentacją fabryczną tego silnika [w macierzystych zakładach w Niemczech]. Ewentualnie czy w ramach sponsoringu nie pomogli by zdobyć takiej dokumentacji. W liście przedstawić krótką historię tego StuG'a, ze szczególnym naciskiem na plany jego uruchomienia, dołączyć trochę zdjęć. Może by się zdecydowali na jakąś współpracę z tym projektem?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.