Skocz do zawartości

Datki na remont stuga IV

Bil

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kol. Wojwoj Ty się nie dziw!

Bo po pierwsze, na jakiś zagranicznych forach odezwały się już głosy, że to jest ich niemiecka własność [skoro ich to co robiły na naszych ziemiach?].
Po drugie, do czasu gdy nie zostaną wyjaśnione ostatecznie [i pozytywnie] losu kilku zabytkowych i cennych pojazdów wydobytych w Polsce po których ślad zaginął, dotąd będą zadymy" na różnych forach. Ludzie po prostu dmuchają na zimne".
No i po trzecie, konsultantów-fachowców nigdy nie za wiele, ale należy ich szukać nie tylko na zachodzie. Bo np Czesi już parę lat temu wrak IV-ki doprowadzili do stanu jezdnego, dysponują więc pewnie zarówno dokumentacją jak doświadczeniem [vide zdjęcie z HPM nr 1/2004]. Tyle, że Czesi w odróżnieniu od nas siedzą cicho, a swoje robią".

Pozdrawiam
balans

• Odpowiedzi 241
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Balans, OK, ale takie fora z takimi wypowiedziami należy po prostu olewać
Znam tego czeskiego IV J, to jest akurat fatalny przykład renowacji, przynajmniej z zewnatrz. Ale to moje zdanie, oczywiście, i nie pisze tego po to, żeby robić dym :)

pozdr
Wojtek
Napisano
Miałem na myśli błędy wymiarowe osłon, złego boscha z przodu, błędy w błotnikach i za cienkie wydechy. Nie wiem w jakim on był stanie, ale te rzeczy przy odbudowie można było zrobić lepiej.

pozdr
Napisano
Pewnie masz rację, ale to też można kiedyś poprawić...
Ale fakt pozostaje faktem - bez zadymy, bez odwoływania się do zachodnich autorytetów i bez typowego dla nas piekiełka" mają IV-kę na chodzie.

pozdr
Napisano
StuG jest własnością Państwa Polskiego (Niemcy już dawno odżegnały się od spatkobierstwa mienia po III rzeszy wiec i tak teksty na niemieckich forach ze to ich są poprostu czczymi dywagacjami i poprostu głupotą)
Mamy jedną prośbę do darczyńców. Proszę o wpisywanie na przelewach słowa Darowizna ponieważ ułatwi to w razie czego odliczanie kwot od podatku i przekazywanie ich na rzecz CSWL Poznań.
Jednocześnie prosze o potwierdzanie wpłat i ich kwot na e-mail: eksploracja@o2.pl. Ułatwi to nam zamieszczanie podziękowań osobom, które wpłacają pieniądze i ewidencjonowanie ich przez naszą księgowość.
Oczywiście wszelkie podziekowania będą zgodne z ochroną danych osobistych.
Na poczatku przyszłego tygodnia na naszej stronie zamieścimy efekty naszej akcji finansowej.
Serdecznie pozdrawiam
Heruss
Marcin Tomaszewski
Napisano
Przypominam i proszę żebyście w tytule wpisywali DAROWIZNA nie StuG i potwierdzanie mailem na eksploracja@o2.pl kwotę wpłaty i dane wpłacającego w celu identyfikacji wpłat. Dane te pozwolą na uniknięcie problemów z księgowaniem i umieszczaniu darczyńców na naszej stronie.
Myślimy też o jakiejś formie pisemnej (cegiełek, pamiątkowych dyplomów) podziękowań za dokonane wpłaty.
Dam znać niedługo co i jak.
Dziękuję za wpłaty ;)

Pozdro
Heruss
Napisano
A ja się jeszcze raz zapytam o kody swift / iban.
Zamiast pi.....ć o dupie marynie nie możecie udzielić mi prostej i konkretnej odpowiedzi.
Czy będą dostępne i kiedy jeżeli nie to nie, a zamiast tego jakies pitolenie że dam nie dam albo na co to pójdzie, mniej szemrania więcej roboty.
Pozdrawiam
Napisano
Przypominam i proszę żebyście w tytule wpisywali DAROWIZNA nie StuG"
Najpierw było, żeby wpisywać StuG" i tak zrobiłem.
Co z tymi podziękowaniami ?
Napisano
@aslv:

BIC/SWIFT dla wskazanego z nazwy banku WBK S.A. to:
WBKPPLPP

Numer IBAN dla podanego numeru rachunku to:
PL41109010980000000009114606

P.S.
To naprawdę nie było trudne!!! 30 sekund w sieci. A IBAN to po prostu PL plus numer konta 26 cyfr.
Napisano
@beaviso

To i tak nie wszystko.
Nazwisko posiadacza konta:
Adres banku :

A po drugie to nie mi szukać po necie co gdzie i jak.
Czyż nie o to chodzi?

Pozdro
Napisano
TOWARZYSTWO PRZYJACIÓŁ SOPOTU
81-706 Sopot ul. Czyżewskiego 12
BZ WBK S.A.
nr konta 41 1090 1098 0000 0000 0911 4606
( z dopiskiem DAROWIZNA)
Swift CODE : WBKPPLPP

Adres banku nie jest potrzebny.
aslv" mam nadzieję że teraz jesteś kontent.
Pozdro
Heruss
Napisano
Heruss,

Adres banku naprawdę może być potrzebny. Wiem, bo sam robiłem ostatnimi czasy niejeden przelew za granicę i formularz elektroniczny mojego banku zawsze wymagał przynajmniej podania kodu pocztowego i miasta siedziby banku, właściwej danemu numerowi BIC/SWIFT.

No ale od czego są Google:
Skrót: BZ WBK
Nazwa: Bank Zachodni WBK S.A.
Adres: ul. Rynek 9/11, 50-950 Wrocław, Polska

M.
Napisano
Pany o mały włos nie wywaliłem kompa przez okno a teraz na nową kartę z kodami muszę czekać.
Tak to ma wyglądać :

Receiver Name TOWARZYSTWO PRZYJACIOL SOPOTU
Receiver Address BANK ZACHODNI WBK S.A.
UL. RYNEK 9/11
50-950 WROC 322 AW
Receiver IBAN PL41109010980000000009114606
Receiving Bank SWIFT WBKPPLPP
Receiving Bank Name BANK ZACHODNI WBK SA
Receiving Bank Address 9/11, RYNEK
Receiving Bank Country POLAND
Sender's Message
for Receiver DAROWIZNA
Napisano
Dzieki wszystkim, którzy wpłacili kasę (jak narazie brak szczegółowych danych kasa od wielu jeszcze nie wpłynęła) Mam nadzieję że to nie koniec bo jak narazie widać że wielu miało chęci ...ale nic poza tym ;) Ale wakacje robią swoje.
Zachęcam do wpłat i we wtorek zapraszam na naszą stronę, mam nadzieję że uporamy się z księgową i będziemy mogli podać konkretne kwoty i ludzi.
Pozdrawiam
Heruss
Napisano
MrSmith dlaczego uważasz że lista będzie dobra dla policji? Nie rozumiem. I tak lista będzie podana z zachowaniem wszelkich zasad o tajemnicy danych osobowych ;) A tak swoją drogą to policja jest dla nas a nie my dla policji i tak trzeba myśleć.
pozdrawiam
Heruss
PS. jak się nie ma nic naskrobane to nie wiem dlaczego się bać policji chyba że masz coś za skórą hehe
Napisano
Nie ma niewinnych są tylko za słabo przesłuchani..."
Oby modelarze i szurnięci biznesmeni" rozwodnili listę poszukiwaczy.

śmieszna sprawa z tym działem i innymi niemieckimi, tyle w smoim czasie poszło na kawałki i z dymem do hut, a teraz składamy sie ileś tysięcy PLN-ów nie żeby jednego odpicować.
Może niech Niemcy się dorzucą? Jakby im wsiąść trochę na ambicję na szwabskich forach?
Napisano
Co za głupie posty pojawiły się w tym wątku!

Że niby policja będzie darczyńców sprawdzać?! Tak jakby nie mieli możliwości sprawdzenia IP każdego tu na forum i na wszystkich innych forach!

Albo pomysł o ŻEBRANINĘ u Niemców! To skandal, bo jak jest dyskusja o nich tu na forum to od wstrętnych szwabów im wszyscy wyjeżdżają, a jak potrzeba pieniędzy to jak te rumuńskie cygany rękę po pieniądze mamy do nich wyciągać?!
Nie wstyd wam?! Bo mnie byłoby wstyd!!!

CZY JEST TU JESZCZE JAKIŚ MODERATOR NA GŁÓWNYM??????
Napisano
@aslv:

Schrzaniłeś! Żle podałeś adres beneficjenta :-))) Winno być tak:

Receiver Name: TOWARZYSTWO PRZYJACIOL SOPOTU
Receiver Address: 81706 SOPOT, CZYZEWSKIEGO 12
Receiver IBAN: PL41109010980000000009114606
Receiving Bank SWIFT: WBKPPLPP
Receiving Bank Name: BANK ZACHODNI WBK SA
Receiving Bank Address: 50950 WROCLAW, RYNEK 9/11
Receiving Bank Country POLAND
Sender's Message for Re:ceiver: DAROWIZNA
Fees: SHA (shared)

M.
Napisano
Jest w Niepołomicach pod Krakowem nowa, duża fabryka MAN'a, może by tak wysłać do nich list i zapytać czy nie dysponują dokumentacją fabryczną tego silnika [w macierzystych zakładach w Niemczech]. Ewentualnie czy w ramach sponsoringu nie pomogli by zdobyć takiej dokumentacji. W liście przedstawić krótką historię tego StuG'a, ze szczególnym naciskiem na plany jego uruchomienia, dołączyć trochę zdjęć. Może by się zdecydowali na jakąś współpracę z tym projektem?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie