Skocz do zawartości

No i chłopu podziękowali

dyl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
policja udzieliła odpowiedzi na pytanie zgłaszać czy nie :-( http://www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-58232.html
Napisano
Kogo oni biorą do tej Policji! i skąd??
GW

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 00:10 14-07-2008
Napisano
Narobił im roboty to sie odwdzięczyli mu hehe

Teraz dużo ludzi nie bedzie chciało zgłaszać takich rewelacji i to świństwo bedzie zalegać jeszcze wiele lat w ziemi :/
Napisano
'puste granaty'
'zapalniki ze spiłowanymi spłonkami'
dobre dobre..
niedługo będzie wyrok za jajka w skorupkach ew. za rurę od odkurzacza, i zamek od drzwi..
bez komentarza...
Napisano
Po takicha akcjach jest jedyne motto:
zero współpracy z mudnurowymi wszelkiej maści".
Sami mundurowi sobie na to pracują.
Znajdziesz telefon komórkowy na placu zabaw, odniesiesz na policję to ci zrobią wjazd na kwadrat i pajdę za paserkę.
Nie dziwię się tym co jak wykopią rozrywkę to zakopują z powrotem i już.
Napisano
Jeżeli w naszym kraju nie zmieni się prawo ws.poszukiwań wykrywaczem to będzie jeszcze gorzej, bo nie wybuchy zostaną już ruszone a nie zabrane, dzięki niebieskim.
Napisano
Panowie tu poprostu trzeba było znaleźć winnego

To jest dalsza część opowiesci. Początek zamieściłem w innym watku:
http://odkrywca.pl/lojezu-,637441.html#637441
Napisano
A mi jak rozwalili zamek w samochodzie i ukradli radio to pierwszym podejrzanym byłem ja bo sam sobie ukradlem i zdemolowałem drzwi.Drugiego winnego nie znalezli. Winnego znalazłem razem z siasiadem ktoremu tez zniknelo radio i cb.
Obyło sie bez pieniedzy z budzetu.
Napisano
Policja to teraz zajmuje sie strajkowaniem i wyłapywaniem drobnych pijaczków i Odkrywców, a nie zajmuje sie tym do czego została powołana: ochrona życia i mienia Obywateli Rzeczypospolitej Polskiej...
Napisano
Jeszcze trochę czasu minie i będzie trzeba założyć nowe forum ,kronika policyjna plus informacja kto wyszedł kto siedzi i ile dostał
Napisano
Nie no teraz to przesadziles :)
Gdy mnie ktos napadnie to nie wolam atunku policja" tylko korzystam z swoich prywatnych piesci albo szybkich nóg. Gdybym krzyczał atunku policja" to bylbym albo okradziony alb martwy. Nawet gdybym zadzwonił pod 997 okazało by sie ze nie maja wolnych radiowozów gdyz sa zajeci wyrabianiem dziennej normy spisywania gówniarzy na deskorolkach w parku.

Do policji zgodnie ze starymi dobrymi milicyjnymi standardami przyjmują ludzi biernych miernych ale wiernych do tego chcacych wykazac swoja przydatnosc dlatego 3/4 kandydatów odpada na psychotestach. Najlepiej tez by była to tak zwana klasowa pierdoła". Czesto przymuje sie ludzi z terenów wiejskich i przenosi sie ich do miast by oderwac od starych kontaktów i przenieść w srodowisko im obce by scemantowac ich przywiaznaie do sluzby.
Wyższa klasa to zamkniete stare milicyjne i SBckie klany trzymajace sie posad i wkrecajace swych pociotków. Do tego prawdziwi profesjonalici, specjalisci i jednostki wybitne których jest moze z 10%(zreszta z czasem uciekaja do lepiej platnych słuzb).
Napisano
Zauważcie że gminny inspektor od zarządzania kryzysowego wypowiada się tak, jakby zgłaszający przez zgłoszenie o zardzewiałej śmierci narobił mu ambarasu - bo gmina musiała wydać trzy tysiące, a to są przecież obowiązki gminnego inspektora. Najlepiej gdyby bomby dalej leżały w ziemi i stanowiły zagrożenie, przynajmniej inspektor nie miałby zamieszania, a gmina kosztów, w tym kraju nic się nie zmieni:( Nie zmienimy policji robiącej za zgłoszenie niewybuchów wjazd na chatę, nie zmienimy też gminnego inspektora :(
Napisano
Amunicji zbierać nie musiał, no cóż ale faktem jest, że z pewnością znacznie zmniejszy się wśród poszukiwaczy liczba zgłoszeń Policji takowych znalezisk, co będzie na pewno korzystne" dla społeczeństwa. Głupota nie ma granic.
Napisano
A ja będę bronił Policji ;)
To strożoki mundrale takie bystre podpowiedzieli. Zgłoszenie jest, więc musieli sprawdzić. Koliega był niestrożny i jagody mu znaleźli :(
Poza tym, to ci na górze żądają efektów, statystyk. Mamią premiami i awansami. Za PRL-u efektywność była 99 % bo wpisano do akt, że sroka zwinęła pierścionki i sprawca został wykryty" :)))
Teraz trzeba się lepiej nagimnastykować, ale jak widać niektórzy ułatwiają robotę Organom ścigania" ;)
Napisano
Zgłaszać - nie zgłaszać.
Chciałbym tutaj przy okazji przedstawić losy pewnego (powtórnego) zgłoszenia zbiorowej mogiły żołnierzy niemieckich z 2.WŚ, do fundacji zajmującej się ekshumacją takich grobów. Ta nieoznaczona mogiła znajduje się w miejscu przewidzianym na budowę prywatnego domu. O tym, że w tym miejscu są pochowani niemieccy żołnierze, wiadomo tylko z relacji świadków tamtych wydarzeń.
Cytuję:
Szanowny Panie,
treść Pana maila dotyczącego ekshumacji szczątków żołnierzy niemieckich w miejscowości xxx bardzo mnie zaskoczyła. W związku z tym uprzejmie proszę o przyjęcie następującego oświadczenia:
Prace ekshumacyjne szczątków żołnierzy niemieckich na terenie Polski prowadzone są w oparciu o umową rządową polsko- niemiecką. O naszych działaniach, które prowadzimy od roku 1990 poinformowane są wszystkie urzędy wojewódzkie, gminne oraz pozostałe władze. Na wykonanie prac sondażowych i ekshumacyjnych zobowiązani jesteśmy każdorazowo uzyskać zezwolenie danego Wojewody, a ta procedury trwają dłużej niż termin rozpoczęcia budowy. Takie stawianie sprawy (prośba o pilną ekshumację) uważam za niewłaściwe. Ponadto informuję Pana, że rocznie wykonujemy ok. 5000 ekshumacji szczątków żołnierzy niemieckich i mimo najszczerszych chęci nie jesteśmy w stanie reagować na wszystkie zgłoszenie z dnia na dzień, choćby ze względu na wspomniane wyżej procedury.
W dniu dzisiejszym wysyłamy wniosek do Wojewody o wydanie zezwolenia na wykonanie prac ekshumacyjnych na posesji. Uprzejmie prosimy o wstrzymanie się z pracami budowalnymi do chwili uzyskania zezwolenia. Jeśli Pan mimo naszej prośby zdecyduje sie na rozpoczęcie prac budowlanych, to dopuści się tym samym profanacji szczątków ludzkich."
koniec cytatu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie