Królik Napisano 15 Listopad 2008 Share Napisano 15 Listopad 2008 http://wojtessky.fotosik.pl/zdjecia/13Matko jedyna...Ja wiem, że to ajersoft", ale przeczytajcie opisy pod zdjęciami ze stron 13-16. No mnie opadło wszystko...Trzej faworyci:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/58b7e8bb4fdceb56.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9a7852684a28b7d2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrotycz Napisano 15 Listopad 2008 Share Napisano 15 Listopad 2008 […] „CHARAKTER KOLEKCJONERSKI, LUB SĄ PRZEZNACZONE DO REKONSTRUKCJI HISTORYCZNEJ”.Łola Boga! ręce i nogi opadają ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrotycz Napisano 15 Listopad 2008 Share Napisano 15 Listopad 2008 Piękny przykład łączenia pasji, ASG – kolekcjonerstwa- rekonstrukcji- piwka ...itd. http://images32.fotosik.pl/232/abbaff2f965c5607med.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kres Napisano 15 Listopad 2008 Share Napisano 15 Listopad 2008 Dekal Heer na kolbie M-16 faworytem mym!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jankes90 Napisano 15 Listopad 2008 Share Napisano 15 Listopad 2008 Nie to jest straszne, temu SS-Manowi" bym tą rękę w d*** wsadził i gębą wyjął. Myślałem że ddr i szwajcar to dwa demony rekonstrukcji a tu proszę jeszcze większe dno... I borń boże proszę mi nie uzasadniać tego airsoft'em bo jak ktoś się chce w to bawić niech się nie przebiera w mundury historyczne bo obustronnie zabawa traci sens. A takie konwersje powinny być karane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 Wrotycz zdjecie klesia bomba :)Zaje...szczy GIBON!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 Królik, Podane przez Ciebie przykłady są na pewno dziwadłami przez duże D", ale rekonstrukcji czegokolwiek, to dopatrzyć się tam trudno...:-)))Swoją drogą, to już nawet nie jest śmieszne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 Panowie zawsze znajdzie się typowy lajtowiec w tym co robi, wiadomym jest że jedni będą z pełną swiadomością łączyć Rekonstrukcję i AS a inni będą robić typową szopę przy okazji ośmieszając siebie jak i swoje środowisko choć to drugie może nie do końca :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaes Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 A mnie się ci chłopcy bardzo podobają, mają świetne hobby i uważam że są świetnie ubrani i ucharakteryzowani. Doprawdy nie rozumiem o co wam chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 20 Listopad 2008 Share Napisano 20 Listopad 2008 To jest casting do nowych odcinków Klosa" , jak widac na jednej z fotek (2 zawodników z linią wysokiego napięcia w tle ) niektóre postacie maja ciekawe innowacje w wyposażeniu ,np. bagnet aby nie wyleciał z pochwy jest przywązany do żabki szurówką - ciekawe rozwiązanie i chyba praktyczne ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 20 Listopad 2008 Share Napisano 20 Listopad 2008 Musi mieć chłop porządny, wytrzymały łeb że mu się hełm trzyma bez fasunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sax19 Napisano 20 Listopad 2008 Share Napisano 20 Listopad 2008 Raczej żeby go nie zgubić po użyciu jako noża. Praktyczne jak się robi coś oprócz pozowania do zdjęć na paradach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 20 Listopad 2008 Share Napisano 20 Listopad 2008 Te fotki to chyba z gatunku political fiction tzn tak moglyby wyglądac niedobitki wermachtu broniace sie gdzies w gorach na poludniu Niemiec powiedzmy na przelomie lat50tych i 60tych ;-))), a powaznie nie wiem co goscie chcieli wyrazic przez takie zachowanie, nie jest to srticte rekonstrukcja ( chyba ze tych niedobitkow - patrz powyzej ;-)))) a jak na zabawe w ASG widze tu troche niebezpieczne skrzywienie ideolo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
recococo Napisano 25 Listopad 2008 Share Napisano 25 Listopad 2008 Tym razem w wykonaniu harcerzy z Myśliborza.Drodzy instruktorzy, prośba: uczcie młodzież jak powinien mundur wyglądać a nie jak nie powinien. Literatura z tego tematu jest ogólnie dostępna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinF Napisano 1 Grudzień 2008 Share Napisano 1 Grudzień 2008 Osobnik na pierwszym planie na zdjęciu w poście sebola13 z 2008-10-30 na jeśli się nie myle kriegsmodell. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persecutor Napisano 1 Grudzień 2008 Share Napisano 1 Grudzień 2008 Raczej nie kriegsmodel. Pomimo, że bączek jest późnowojenny to mauzer ma mocowanie na bagnet. Kriegsmodel nie miał o ole pamiętam mocowania do bagnetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 1 Grudzień 2008 Share Napisano 1 Grudzień 2008 Prawdy nie dojdzie nikt :-))), bron wypożyczana na rekonstrukcje to zazwyczaj składaki po przejsciach.Kriegsmodel rzeczywiscie nie mial osady bagnetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinF Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 Spotkałem się z dwoma wersjami. Z obsadą bagnetu i bez.A w kwestii językowej obsada czy osada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmpionier Napisano 6 Grudzień 2008 Share Napisano 6 Grudzień 2008 Prawdziwa perełka. REKO wh (jak twierdzi autor) prosto z Niemiec - i kto mówił, że 'zabawy' tego typu są za Odrą zakazane??http://www.youtube.com/watch?v=7UF6jHEPWvIhttp://www.youtube.com/watch?v=EvWJiP-erWEjest tego więcej w jego profilu na YT :DAutor jest Niemcem, ma 13 lat i jak sam pisze ma wiele mundurów i borni, spotyka się ze znajomymi i rąbią reenenacting...etc. Acha, czyta książki o tematyce ww2 i harrego potera (wszystkie pozycje)Słabo??PozdrawiamSTEGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 7 Grudzień 2008 Share Napisano 7 Grudzień 2008 Gościu ma flektarna i gumowce a nad nim już latają bombowce, na koszulce Bruca lee mleko z pod nosa leje się, giwera z miotły, hełm z nocnika tak to ubrany niemiec na polaka blika :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 7 Grudzień 2008 Share Napisano 7 Grudzień 2008 Jankes90 napisał:Nie to jest straszne, temu "SS-Manowi bym tą rękę w d*** wsadził i gębą wyjął. Myślałem że ddr i szwajcar to dwa demony rekonstrukcji a tu proszę jeszcze większe dno... I borń boże proszę mi nie uzasadniać tego airsoft'em bo jak ktoś się chce w to bawić niech się nie przebiera w mundury historyczne bo obustronnie zabawa traci sens. A takie konwersje powinny być karane."Znam tego Człowieka osobiście, i zaufaj mi że zajmuje się tylko i wyłącznie Air-Soft'em, ja na poczatku ASG biegałem w dresach i z naciąganą m16-tką, ale zabawa wcale nie była zła..Jeżeli tego nie wiesz, to możesz się dowiedzieć że Air-Soft jest dla wymagających sportem droższym niż większość.. Koszt samego Karabinka, który się nie rozpadnie po roku to okolo 1200zl, nie każdego więc stać na to aby biegać na ASG w mundurze STURM'a z mp40 full metal i P08 w kaburze..Jeżeli było by to foto z rekonstrukcji - jak najbardziej poparł bym krytykę, natomiast miałem okazję być na tym scenariuszu i wiem że o żadną imprezę z GRH Osoba z fotki się nawet nie otarła w kwestii Reenactor'a..Ten mundur to improwizacja, ale nie związana z rekonstrukcją, tylko z potrzebami relaksu przy świeżym powietrzu i wymianie kompozytu (czyt. ASG)pozdro z Częstochowy!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 7 Grudzień 2008 Share Napisano 7 Grudzień 2008 Wrotycz napisał: […] „CHARAKTER KOLEKCJONERSKI, LUB SĄ PRZEZNACZONE DO REKONSTRUKCJI HISTORYCZNEJ”.otoz srodowisko ASG nie jest łatwym tematem, może ciezko to zrozumiec, ale wiele razy były przypadki iż na plac gry wjeżdżała Policja, i pomimo zgody właściciela terenu, trzeba było kończyć strzelanie..W ASG na początku piętnuje się bezpieczeństwo - od pirotechniki zaczynając, na obuwiu kończąc, niech więc nie dziwią takie napisy, ostatnio było troche 'ślisko' na temat propagowań i tego typu kwestii..Drugą fazą przygody z Air-Soft'em jest dopiero zakup pozadnej broni i na końcu w zasadzie uzupełnia się umundurowanie..przypominam też że w wielu bardziej rozwiniętych krajach zachodnich, ASG przez lata nie było legalne, właśnie przez braki BHP czy warunków do organizacji zabaw..Rozumiem krytykę umundurowania jeżeli wiąże się ona bezpośrednio z GRH, ale jezeli chodzi o ASG, to dajmy trochę luzu, tego nie robi się pod publikę, bo widowni właściwie nie ma (BHP)Przyjmuję wszelkie słowa krytyki złego Rekonstruowania munduru, tak samo jak proszę o wyrozumiałość w kwestii wyłącznie ASG.pozdro!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 7 Grudzień 2008 Share Napisano 7 Grudzień 2008 Skoro tylko się bawi w ASG, to po co w ogóle przerabia w ten sposób mundur? Ok, dla klimatu strzelanki, rozumiem. Ale to niech go obszyje na WH, a nie na W-SS. Zapomniałem, to drugie jest fajniejsze".Ja sam zajmuje się zarówno rekonstrukcja żołnierza W-SS jak i Airsoftem. Osobiście uważam, że przy dobrej organizacji można połączyć oba elementy z na prawdę dobrym efektem. Niestety, właśnie postrachem na polach Airsoftowych są Pseudoniemcy" którzy pojawiają się od czasu do czasu. Jak jest dobrze" to mają po przerabiane szwajcary. Jak nie, to widać na załączonym obrazku jak to wygląda.I mimo wszystko, jak już ktoś chce się bawić w tych klimatach", i chce biegać p opolu jako iemiec" to niech już kupi tego piekielnego szwajcara i spodnie ddr, bo jak widzę takich ludzi obszywających mundur polski runami sig i adlerami to aż mnie coś skręca..I nawet jeśli to ylko zabawa", to nie tłumaczy go to z karygodnego zachowania, mam tu na myśli ppp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 Trzy grosze od ojca prowadzącego !!Świat GRH jak i AS Zapewne ktoś powie że to dwa różne światy dla przeciętnego Kowalskiego. Możliwe że i tak jest. W obu środowiskach znajdują się ludzie którzy z pełną finezją i gracją dbają o wszelkie szczegóły związane z tematyką w którą się zagłębiają , temat niesie tytuł rekonstrukcyjne dziwadła. Owe dziwadła pojawiają się w GRH jak i w AS ale niestety nie jesteśmy w stanie tego ogarnąć, zawsze będą ludzie i ludziska. Z jednej strony w pełni oddani temu co robią a z innej totalnie podchodzący na luzie który przyprawia o zawrót głowy tych bardziej wymagających. Tylko od nas zależy w jakim to pójdzie kierunku. !!!Wielu ludzi GRH zaczyna dostrzegać w replikach AS dobrodziejstwo które można wykorzystać też na polu boju podczas potyczek jak i manewrów a i ludzie związani z AS wchodzą coraz bardziej w umundurowanie nie koniecznie współczesne. Wiele jeszcze wody upłynie w rzece nim pojawi się pełen profesjonalizm. Od nas samych zależy w jakim to pójdzie kierunku, nie ukrywam że sam jestem zwolennikiem łączenia tych dwóch pasji. Nie oszukujmy się, zawsze będą ludzie dla których dobra zabawa to browar, replika i połączenie czternastu mundurów w jedno. Chcąc nie chcąc nasze dwa światy przesiąkają sobą. pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 Wszystko niby cacy, ale te goretexy na końcu owijaczy ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.