Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 670
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tak i owszem, że zdarza się powtórzyć zdjęcie. Przy natłoku jest to możliwe. Ale tradycyjnie, po jakimś czasie , łapunia świerzbi i zataczasz kręgi wokół mnie. Prawdopodobnie już się  zaczyna   nudzić monotonna stara zabawa w  wymianę postów,  Czyli kumulacja się zaczyna ;-) Trzeba się żegnać

Dzięki za to , że teraz żaden " Soda... Kusza ", mnie nie wzrusza. Bay, bay...

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
Napisano

Witam szanowne grono. Szukałem dość intensywnie i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Mianowicie, interesuje mnie rodzaj spadochronu jakiego używali obserwatorzy na samolotach Lublin R-XIII i RWD-14. Czy były to spadochrony siedzeniowe? Czy może brzuszne? Na filmie o MDLot widać, że obserwator wysiada z kabiny w samych szelkach ale jakość jest na tyle zła, że ciężko ocenić.

pozdrawiam

Napisano
5 godzin temu, sfw napisał:

Witam szanowne grono. Szukałem dość intensywnie i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Mianowicie, interesuje mnie rodzaj spadochronu jakiego używali obserwatorzy na samolotach Lublin R-XIII i RWD-14. Czy były to spadochrony siedzeniowe? Czy może brzuszne? Na filmie o MDLot widać, że obserwator wysiada z kabiny w samych szelkach ale jakość jest na tyle zła, że ciężko ocenić.

Instrukcja spadochronu:

http://zbrojownia.cbw.wp.mil.pl:8080/dlibra/docmetadata?id=968&from=&dirids=1&ver_id=&lp=1&QI=

spadochron.jpg

• 4 weeks later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...