mihura Napisano 5 Kwiecień 2008 Autor Napisano 5 Kwiecień 2008 WitamCzy ktos moglby mi powiedziec,ktory to dywizjon i wedlug oznaczen, kto pilotowal?Dzieki
jacenty2004 Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 Może to jakieś kadry z filmu Bitwa o Anglię". Nie chce mi się teraz go oglądać wiec nie dam za to głowy , ....ale jest to radosna twórczość.
mihura Napisano 5 Kwiecień 2008 Autor Napisano 5 Kwiecień 2008 dostalem te zdiecia w ramce. z kosciola Tak ciezko ustalic-MIKOLKO"G i MIKOLKO"D co do właścicieli maszyn,na ktorych są te oznaczenia?.
nurek74 Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 Na pewno nie jest to z żadnego polskiego dywizjonu.
wojtekA Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 na pewno nie jest to prawdziwe oznaczenie polskiego dywizjonu.Byc moze jakies wspolczesne okazjonalne malowanie na jakis pokaz lotniczy.W Anglii to dosyc czesto spotykane imprezy.Ewentualnie z jakiegos filmu, ale nie z Bitwy o Anglie.Tam oznaczenia dywizjonu 303 byly w porzadku.
rwd Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 Moim zdaniem, jeśli dobrze pamiętam, to na 90% z filmu Bitwa o Anglię".
jacenty2004 Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 Niech któryś przeleci film na szybko i będzie wiadomo :)
Trooper85 Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 Bardzo ciężko! Bo jak już napisałem nie było dywizjonu o kodowym oznaczeniu MI" (dwie litery po lewej stronie kokardy" to oznaczenie dywizjonu, litera po prawej to indywidualne oznaczenie maszyny w dywizjonie). CZyli jak to określił Jacenty adosna twórczość"W przepadku zeczywistych" oznaczeń samolotów też nie zawsze można ustalić kto pilotował daną maszynę. Tylko część pilotów miała swoje stałe" samoloty. Pozostali latali na różnych maszynach.Pozdrawiam
mihura Napisano 5 Kwiecień 2008 Autor Napisano 5 Kwiecień 2008 WitamCzy ktos moglby mi powiedziec,ktory to dywizjon i wedlug oznaczen, kto pilotowal?Dzieki
Pytanie
mihura
Witam
Czy ktos moglby mi powiedziec,ktory to dywizjon i wedlug oznaczen, kto pilotowal?
Dzieki
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.