Skocz do zawartości

Policja" ???

front 45

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 81
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Rozumiem Acer, ale Ty jako urzędnik państwowy masz być przecież ostoją i drogowskazem! Taki Twój obowiązek, rola i niedola (niektórzy, Ci bardziej idealistycznie nastawieni, traktują służbę państwową jako zaszczyt). Nawet kompletnie pomylony obywatel nie powinien Cię wyprowadzić z rownowagi. Podstawową zasadą Twojego zawodu jest trzymanie nerwów na wodzy.

Niestety, ale stwierdzeniem za gałąź i na odlew" potwierdzasz tylko obiegową opinię co do stylu retoryki uprawianej przez niektórych funkcjonariuszy państwowych", szczególnie tych błękitnomundurowych.

zelig jesteś psychologiem czy coś koło tego? :D

w każdej grupie społecznej, zawodzie itd są Ludzie i ludzie.

nie można wrzucać wszystkich do jednego wora. przecież my sami krzyczymy by nie mówić o nas hieny, złodzieje, wandale" bo nie wszyscy tacy są, jednak już tak jest że łatwiej przylegają określenia które nie są pozytywne :D tak więc nawet jeśli większość z nas jest Cudownymi Ratownikami Zapadającej Się w otchłań Zapomnienia Historii i Zabytków" a znajdzie się dwóch gości co rozkopią groby i zostawią księżyc z rozrywkami na wierzchu to zostaniemy hienami, złodziejami i wandalami. tak już po prostu jest

pzodro Hitboy64

Do Pana ''Żeton'' .Do drzwi puka p. listonosz-wezwanie na komendę w sprawie art... jakis tam.Zapylam ,spocony ,zziajany, poszczany ,stawiam się w pokoju nr...Pierwsze pytanie-dlaczego prowadzi pan nielegalny warsztat w piwnicy?Jaki warsztat?Tnie pan,piłuje szlifierką,wiertarką,zakłóca pan spokój sąsiadom oraz stwarza zagrożenie p.poż,poza tym nie ma pan pozwolenia itp. itd.Tłumaczę debilowi że to niemożliwe,ponieważ urzadzenia które wymienił pracuja przewaznie na 220v{ewentualnie na aku}, a u mnie w piwnicy jest napięcie 24v .Tłumaczę ze to bez sensu zebym biegał do domu ładować ww wymienione narzędzia a potem do piwnicy i hajda piłować.Poza tym mam garaż i płacę ryczałt 15zł mies niewazne ile prądu zużyje.Odpowiedż ?-dostałem zgłoszenie ,sprawdzam i przyjmuje pan mandat?Nie.To wysyłam do sądu grodzkiego.To pies cię jebał.Po ok 30 dniach rozprawa,te same argumenty z mojej strony.Wynik-8,50 zakoszta sprawy .Temat oddalony.A ja w plecy

Dodam że stracone dwa dni przez osobę która powinna służyć obywatelowi,w szeroko rozumianym znaczeniu tego słowa.Nie wspomnę tu szerokiego zasobu słów jakimi posługiwał się Ten człowiek,który ukończył szkołę średnią ,zdał maturę{mam nadzieję}.Nie wspomnę o czterech ludziach którym RP płaci za zasiadanie w takich gremiach.Pozdrawiam wszystkich którzy uwielbiaja przygody.

A wszystko po to aby zwykły obywatel miał świadomość że ,,więzienia są przepełnione a warunki tam panujące szkodliwe dla zdrowia ''czyli aby srał ze strachu na sam widok stróży prawa .W społeczeństwie należy wyrobić świadomość że za zwykłe plucie na chodnik można mu postawić zarzut skażenia środowiska i ciągać miesiącami po sądach zmuszając aby przekonał wysoki sąd że nie jest zarażonym wąglikiem talibem terrorystą .Nasze prawo to jeden wielki bałagan ,gdzie już dawno uwiły sobie gniazda głupota i brak rozsądku .Pozdro... PS.W każdym normalnym kraju jeśli policja dostaje takie zawiadomienie to sprawdza na miejscu ile w tym prawdy a nie wzywa oskarżonego sugerując się doniesieniem i wydając przedwczesny wyrok ,ale to nie ich pieniądze tylko podatników a sprawa łatwa i podnosząca bez wysiłku statystyki .

kundzio tak jak chciałeś przeczytałem i co dalej???
mam tumaczyc czyny każdego policjanta?? no wybacz nie ten etat.
Dostałeś wezwanie w sprawie art... jakis tam" wiesz samo to juz swiadczy o tobie, bo moim zdaniem pierwsze co nalezaloby zrobić to spojrzeć do KK lub KW i zobaczyć co mówi ten jakiś tam" art, no ale nieważne bo to Policja jest zła.
Dostałeś wezwanie w celu zlozenia wyjasnien i co mandart?? powiedz mi za co i na jakiej podstawie? za nielegalne wiercenie?? no chyba ze za zakłócanie ciszy nocnej ale to jest ścigane na wniosek więc najnormalniej ktoś z sąsiadów cię podje......gratuluje sąsiadów.
Czyli wg ciebie Policjant powienien chodzic wieczorami pod twoim garazem i nasłuchiwac czy nic nie wiercisz i nie szlifujesz????

No wybacz... wiesz nigdy nie twierdziłem że Policja jest nieomylna bo myli się każdy kto cokolwiek robi. Tylko to co powtarzam po raz enty dzieje sie tak w duzej mierze dlatego ze ludzie nie znaja swoich podstawowych praw.

pozdro

aha no i powiedz mi jeszcze skad sie wzielo te 8 pln do zaplaty

bicie piany .
dzisiaj w tv było trafnie stwierdzone cytat przecież sąd nie będzie sądził prokuratora " chociaż ten przyznał się do pomyłki , policja też przeprosić za pomyłkę nie potrafi tylko głupio się uśmiechają , a niesłusznie oskarżeni stracili kupę kasy której nikt im nie zwróci a za około 30 rozpraw zapłacimy my podatnicy .

8,50 to koszta sprawy.Celowo nie przytaczam paragrafu bo nie o to mi idzie.Chodzi mi o podejście do sprawy,nie wiem czy będzie chodził, pod moim oknem ,czy gdziekolwiek.Do momentu wydania wyroku jestem niewinny.I tak ma być.Natomiast co do sąsiadów średnia wieku ok-70 lat.Zupełnie inne spojrzenie na sposób życia w dzisiejszych czasach.Pozdrawiam.

heh...wojtas widzisz jasne że można ale po co? lepej siedzieć cicho i narzekać jaka to ta czy ta firma jest bee i jak mnie skrzywdziła...

kundzio ciesze sie ze masz wyrok uniewinniajacy, tylko dlaczego Ty, jako niewinniony, ponosisz koszta sprawy???

kol sosnowisko1 wiem o tym że w przypadku uniewinnienia kosztów nie pokrywa obwiniony:)))dlatego celowo zapytałem kundzia jakim prawem uniewinniony to pokrywał... widac tak jak mówisz nie do końca był taki czysty. Masz również racje z tym że policjant musiał sprawdzić doniesienie, ja równiez wiem o tym, dlatego wku...a mnie taki podejscie ludzi ze coby nie zrobila Policja to jest źle bo krzywdzi niewinnych obywateli, jak widać z przykładu nie do końca niewinnych.

ps domyslam sie ze Ty rownież pracujesz w jednym z aparatów które uciskają iewinnych";)

pozdro

Witam.Ponieważ upłyneło już ok 3 lat nie pamiętam za co była ta opłata.Dostałem pismo ,ale nie mogę go znależć(mam małe mieszkanie i siłą rzeczy niektóre fajansy z czasem ląduja w śmieciach).Co do czystości to na pewno nie byłem kryształowy(dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie-znacie to?To hasło F.Dzierżyńskiego powiesił sobie policjant w pokoju w którym pracował(sic.)Nigdy nie twierdziłem ze wszyscy są tacy jednak takie jednostki się trafiają-kiedys norma był ogół a nie margines(cyt.)

racja Kundzio znam ten slogan;)) jednak zauważ ze nie żyjemy w dyktaturze i takie praktyki uchodzą jedynie tylko dlatego że ludzi nie mają elementarnej wiedzy na temat swoich praw. Jak mówisz zawsze trafi sie czarna owca, to nieuniknione, ale zauważ ile takich nadużyć byłoby mniej gdyby napotykały na świadomych obywateli. Wyobraź sobie sytuacje np taka jak z poczatku postu, że podchodzi policjant z zamiarem zniszczenia wykrywki a kolo zmaiast spuścić uszy po sobie pyta a jakiej podstawie", lub poproszę o protokół zajęcia rzeczy". Szczerze wątpię aby wtedy doszło do takiego czegoś.
Panowie, myślę, że to forum nie jest po to żeby wieszać na sobie psy i oskarżenia tylko żeby sobie pomagać...

witam
koledzy ja mam mało postów , ale trochę więcej lat.
czy wy naprawdę nie widzicie kto jest tu od wyłapywania i namierzania wykopkowiczów , kolekcji i ciekawych fantów
( proszę o więcej fotek kolekcji i fotek z wypraw ) :) :):)
pozdarwiam arti123

Arti kolejna spiskowa teoria dziejów??;)
zelig widzisz bo ty próbowaleś dyskusji z milicja a to troche inna sytuacja;)) a tak na poważnie to nie trzeba być obkuty ze wszystkich paragrafów bo to raczej niemożliwe i napewno policjant tez nie jest ale wypadaloby znac, to co zawsze powtarzam, podstawowe prawa czyli dotyczące legitymowania, zatrzymywani czy przeszukiwań... nie jest tego duzo a moze byc pomocne:))

Panowie proponuję powrót wątku na właściwy tor. A dotyczy on tego pytania:

Jak to jest??? Czy „policja” ma prawo niszczyć sprzęt poszukiwacza???

Więc proszę nie oceniać ludzi którzy mają władzę i władzę" i kto tu jest zły a kto nie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie