Anginsan Napisano 3 Marzec 2008 Autor Napisano 3 Marzec 2008 Godzina czasu koło domu i taki ładny talerzyk. Już moczy sie w occie.
mjut Napisano 3 Marzec 2008 Napisano 3 Marzec 2008 ciekawe, czy masz resztę do talerzyka w ogródku...:)
Anginsan Napisano 3 Marzec 2008 Autor Napisano 3 Marzec 2008 Jest to kompletny magazynek od RKMu Diegtariewa. (rosyjskiego rkmu tzw. talerzówy).
Anginsan Napisano 3 Marzec 2008 Autor Napisano 3 Marzec 2008 No niestety reszty nie było. tak wyglądłby komplet.
Anginsan Napisano 3 Marzec 2008 Autor Napisano 3 Marzec 2008 Darek a czym najlepiej odrdzewić tego fanta? Może być pełny dlatego chyba elektroliza odpada.
Kiler Napisano 4 Marzec 2008 Napisano 4 Marzec 2008 Ocet najgorsze rozwiazanie dla stali.Pozostaje - autoliza, elektroliza, fosol.
Anginsan Napisano 4 Marzec 2008 Autor Napisano 4 Marzec 2008 Dzieki. Zanim zaczne elektrolize musze bc pewien ze w środku nie ma zawartości, a jest dość ciężki dlatego mam takie podejrzenia. czy ktoś z Was wie jk sie taki talerz otwiera?
panzerkris Napisano 4 Marzec 2008 Napisano 4 Marzec 2008 Czyść go octem. A propo kiler"ocet - (kwas octowy 10%)elektroliza -( woda z sola i prostownik) wydziela sie równiez kwasfosol - to nic innego jak rozcieńczony kwas solnyPowiedz mi w takim razie czemu ocet który jest najmniej żrący uważasz za najgorszy??
nikt Napisano 4 Marzec 2008 Napisano 4 Marzec 2008 Witam ! A kto elektrolizę robi z solą ? barbarzyństwo....Elektrolizę robimy z wodorotlenkiem sodowym.pozdrawiam .
panzerkris Napisano 4 Marzec 2008 Napisano 4 Marzec 2008 Popieram sól jest dobra. Tyle ze i fat musi byc grubszy zeby sie nie rozpadł.widze ze kolego ikt" trzeba sie podszkolic z chemii.wodorotlenek sodu (soda kaustyczna, czy tez kret używany do kibli;) działa na tej samej zasadzie co sól w elektrolizie. Tyle ze roztwór z sola jest kwasowy, a z sodą zasadowy.
Anginsan Napisano 4 Marzec 2008 Autor Napisano 4 Marzec 2008 A to już znaleziska z dziś. Ogórek. Został w lesie.
Anginsan Napisano 4 Marzec 2008 Autor Napisano 4 Marzec 2008 Pierwszy raz takie cos widziałem. Może ktos wie od czego to cudo? Zostało w lesie.
MK Napisano 4 Marzec 2008 Napisano 4 Marzec 2008 To przedostatnie to widzi mi się, że 75 mm ppanc bez czepca balistycznego - przeważnie PaK 40, KwK 40, StuK 40...
huk 100 Napisano 5 Marzec 2008 Napisano 5 Marzec 2008 tyle razy prosiłem o nie dawanie fotek niewypałów niewybuchów granatów , ale widzę że każdy z nowych chce się pochwalić -co źle wpływa na następnych - co na to admin ?pozdro
zbyniek Napisano 5 Marzec 2008 Napisano 5 Marzec 2008 Nie boicie się że taka urwiłapka wybuchnie przy kopaniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.