Zwierzu Napisano 29 Luty 2008 Autor Napisano 29 Luty 2008 http://www.onet.tv/28962,4451,1,3255228,1,1,0,0,wideo.html
Zwierzu Napisano 29 Luty 2008 Autor Napisano 29 Luty 2008 Mieszkancy wschodnich Niemiec w wyborach coraz liczniej głosują na partie neonazistów"-Chyba wiem dlaczego.A jak Wy myslicie?
persecutor Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 Panowie neonaziści z terenów byłych wschodnich Niemiec wywodzą się ze środowisk bezrobotnych tępaków, którzy nie mogą dostosować się do nowych warunków. Polaków, Ukreińców itd. może pogonią zterenów przygranicznych, to możliwe - tylko dlaczego ci twardziele nie chcą / nie potrafią* uporać się z morzem turasów i kolorowych których w centralnych i zachodnich Niemczech jest tyle, że niedługo będzie ich więcej niż aryjskich niemiachów.* niepotrzebne skreślić
8total4 Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 tym razem nie będzie powtórki z 1933r...znajdzie się ktoś kto ich bardzo szybko uspokoi :)pozdro!
Zwierzu Napisano 1 Marzec 2008 Autor Napisano 1 Marzec 2008 Panie persecutor.Bezrobotnych tępaków"?????????????
persecutor Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 Owszem. Mam wielu znajomych z byłych wschodnich Niemiec. Przez lata wschodni Niemcy pracowali w wielkich fabrykach, molochach wytwarzając produkcty które za ogromną kasę były kupowane przez pozostałe kraje demoludów. Zarabiali w porównaniu np do pracowiników w Polsce ogromne pieniądze. Związek Radziecki to zaplanował, żeby chociaż w jakimś minimalnym stopniu próbować ównać" poziom życia DDR z RFN. Po upadku muru to wszystko padło. Pokolenie które zaczęło dorastać w zjednoczonych niemczech okazało się, że dorasta w biedzie a dodatkowo okazało się, że zachodni Niemacy traktują wschodnich troszkę jak obywateli drugiej kategorii, nieproduktywnych i zjadających produkt brutto zachodu. (znana sprawa blach dla Volkswagena produkowanych w fabyce Wartburga - jechały z Wartburga prosto do huty bo Volkswagen nawet by nie śmiał ich zamontować w swoich samochodach bo jakość była wiadoma - taka sytuacja trwała kilka lat, praca dla pracy). Potem te dotacje" się skończyłym i nastąpił wzrost bezrobocia, zjawiska którego wcześniej nie mieli. Ludzie inteligentni dość szybko odnaleźli się w nowych czasach i żyją normalnie. Natomiast ci mniej inteligentni, czy nazwijmy to mniej zaradni zaczęli z utęsknieniem spoglądać wstecz. Jak to było kiedyś dobrze (u nas też niektórzy ciągle chwalą komunę). Natomiast ich potomstwo (w uproszczeniu) zaczęło patrzeć dalej, w czasy swojego zioma Adolfa. Zaczęli zakładać bojówki narodowe zwalając wszystko na cudzoziemców. Standard. Wystarczy poczytać opracowania niemieckich politologów kto zasila takie partyjki, szczególnie te w byłych wschodnich Niemczech.Informacje te mam od Niemieckich znajomych, którzy sami negatywnie patrzą na te narodowosocjalistyczne sieroty.
elcolonello Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 Wiem jedno- jeszcze jeden Hitler i nie będzie miał kto mówić po niemiecku...To z Klossa chyba...A świat łatwo zapomina...
AKMS Napisano 2 Marzec 2008 Napisano 2 Marzec 2008 A ja, raczej bym sie tym zbytnio nie przejmował. NS w Niemczech moga sobie krzyczeć i sie spinac, ale to Turcy i inni obcokrajowcy stanowia tam siłę. A dla nich Polska jest zwykłym sąsiadem-żadna ziemia utracona.
abcd Napisano 2 Marzec 2008 Napisano 2 Marzec 2008 A co do ezrobotnych tępaków" , właśnie takie typki zubożałe po kryzysie lat 2otych głównie zasilały szeregi SA.
herbstnebel Napisano 3 Marzec 2008 Napisano 3 Marzec 2008 właśnie oglądam i przeraża mnie to co widzę.... ja pier***.... oni chyba mają taki cykl - zaczną awanturę, dostaną w mordę, podkulą ogon - po kilkudziesięciu latach znów dostaną w mordę bo zaczęli... I tak aż do słów Gustlika - jak im się drugi Hitler trafi to nie będą mieli do kogo po niemiecku gadać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.