czarnykot Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Nie mogiła, nie ziemia pod dębem a sam dąb ...ludzie ze wsi obok mówią, że Niemcy na tym drzewie wieszali swoich".Potną go bo stanowi ponoć zagrożenie, i dobrze... niech tną :)Jadziu dzięki za miłe słowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Idź postój tam sobie jeszcze z 2 godzinki z wykrywką i potem powiedz co się działo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnykot Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 ....dobrze proszę pana.... ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 Ostatnie dni sobie obejrzałem właśnie, Siemion jest wspaniały :)dobranoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 WitamJa z kolei miałem sen, otóż chodząc po zakamarkach jakiejś starej chaty, nagle zapadła się pode mną podłoga, ląduje na.... ekhem, no na miękkiej części ciała, bo otrzepaniu się z kurzu widzę, że dookoła mnie są same militarne rzeczy normalnie jak jakaś partyzancka skrytka, od pistoletów, karabinów, mundurów, hełmów, i Bóg wie czego jeszcze, budząc sie rano ma człowiek taki niedosyt, że to jednak nieprawda, ech a szkoda...PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 czarnykocie a propo twojej historii kojarzy mi się taki stary film Bunkier SS", tam też niemcy swoich wieszali, oglądał ktoś??? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnykot Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 uniwersalna ksywa agnet" na każdego kto robi zamieszanie :) a ja niestety.... nie lubię filmów wojennych :) Swiety82 :)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablcbr Napisano 30 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2008 Dawno nie pisałem w tym wątku, ale moja bezsenność nie zawodzi;)Ja miałem wczoraj sen ze znajduje sztućce z niemieckimi biciami duże ilości eleganckiej zastawy. Pewnie byłem głodny.)Napiszcie, co nowego po waszych sennych głowach chodzi.Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teslo Napisano 30 Wrzesień 2008 Share Napisano 30 Wrzesień 2008 Bunkier SS" - czy to ten film, gdzie podstawową obsadę bunkra stanowią emeryt i przedpoborowy"? Jeśli tak, to rzekłbym: wojenny inaczej. Atmosfera taka, że pająki po plecach harcują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 30 Wrzesień 2008 Share Napisano 30 Wrzesień 2008 Ostatnio bywa tak, że idę spać nawet o 4 nad ranem.... porażka. Chyba kawe odstawię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 30 Wrzesień 2008 Share Napisano 30 Wrzesień 2008 Ja też chyba jak każdy poszukiwacz, cierpię na iedospanie" ,mi się często śni że mam w pokoju dużo hełmów i odkrywam podobne znalezisko co lain czyli wiele hełmów.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablcbr Napisano 30 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2008 Foto jednego z eksponatów muzeum wojny w Kijowie symbolizującego zwycięstwo nad Niemcami - żelazny krzyż" o wymiarach 1.20 na 1.20 metra, złożony ze zdobytych odznaczeń. Naliczyłem ich szacunkowo około 500 szt.!!! Mokry sen każdego eksploratora ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 1 Październik 2008 Share Napisano 1 Październik 2008 Chyba idę spać........... wszyscy śpią, to ja też :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablcbr Napisano 1 Październik 2008 Autor Share Napisano 1 Październik 2008 też znikam w kimke dobrze im tak apropos foty ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablcbr Napisano 3 Październik 2008 Autor Share Napisano 3 Październik 2008 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablcbr Napisano 21 Październik 2008 Autor Share Napisano 21 Październik 2008 Foto to tak apropos snów, cos jest w tej besennosci bezsennsownego człowiek zmeczony nerwowy. Trzeba na prochy chyba przejść :) walium jakieś. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Ciężkie czasy idą..trzecia w nocy, zero kawy, zero papierosow, a oczy otwarte..Pełnia??Nie - baba :)pozdro!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablcbr Napisano 4 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2009 nie daje spać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek98k Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 No moje marzenie byc może się spełniło. Znalazłem troche złota (jakiś pogański wisiorek). Za pare dni ide w to samo miejsce. Na początku myślałem, że to mosiądz i zacząłem czyścic to w kwasku cytrynowym. Najpierw był słaby roztwór. włożyłem w ten roztwór też kawałek mosiądzu. Po dwóch minutach zrobiła się zielona woda i mosiądz odkrył się z pasywacji. Lecz przedmiot przypominający mosiądz (złoto) nie oczyścił się tylko odpuścił brązowy kolor. Bez skutku. Zrobiłem najmocniejszy roztwór jaki się dało i włożyłem to na jakieś 7 minut. Bez skutku. Prawdopodobnie jest to złoto ze stopem miedzi lub żelaza. Kiedyś napewno pójdę z tym do jubilera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 pogański? a skad ta wiedza.według mojej zloto nie patynuje ani nie pokrywa sie zadnymi nalotami, tak wiec raczej twoje przeczucie sie nie sprawdzi..pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 6 Kwiecień 2009 Share Napisano 6 Kwiecień 2009 Mnie ostatnio męczyły sny, że miałem cały mundur z oporządzeniem i bronią z 39r (orginał,stan magazynowany) :( szkoda że taki sen się nigdy nie spełni.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 6 Kwiecień 2009 Share Napisano 6 Kwiecień 2009 takie sny nie męczą..śniło Ci sie kiedys zbyniu że wykonujesz wyroki, chociaz wcale tego nie chcesz?nie polecam ;)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 6 Kwiecień 2009 Share Napisano 6 Kwiecień 2009 Ja kopnęłem Visa przedwczoraj w nocy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 6 Kwiecień 2009 Share Napisano 6 Kwiecień 2009 8-4, takie sny bardzo męczą, bo jak budzę się rano to ze łzami w oczach że taki sen nigdy już się nie spełni,ale bywały gorsze sny jak chodzi a ten rodzaj.Raz nawet byłem na wojnie, gdzieś w okopie to było straszne.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 6 Kwiecień 2009 Share Napisano 6 Kwiecień 2009 A śniło wam się że nie możecie zasnąć? To jest ciekawostka, brrrrrrr-budzisz się niewyspany i zmęczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.