czarnykot Napisano 22 Luty 2008 Napisano 22 Luty 2008 Nie mogiła, nie ziemia pod dębem a sam dąb ...ludzie ze wsi obok mówią, że Niemcy na tym drzewie wieszali swoich".Potną go bo stanowi ponoć zagrożenie, i dobrze... niech tną :)Jadziu dzięki za miłe słowa :)
Hitboy64 Napisano 22 Luty 2008 Napisano 22 Luty 2008 Idź postój tam sobie jeszcze z 2 godzinki z wykrywką i potem powiedz co się działo :D
herbstnebel Napisano 23 Luty 2008 Napisano 23 Luty 2008 Ostatnie dni sobie obejrzałem właśnie, Siemion jest wspaniały :)dobranoc...
Maniek7_2006 Napisano 23 Luty 2008 Napisano 23 Luty 2008 WitamJa z kolei miałem sen, otóż chodząc po zakamarkach jakiejś starej chaty, nagle zapadła się pode mną podłoga, ląduje na.... ekhem, no na miękkiej części ciała, bo otrzepaniu się z kurzu widzę, że dookoła mnie są same militarne rzeczy normalnie jak jakaś partyzancka skrytka, od pistoletów, karabinów, mundurów, hełmów, i Bóg wie czego jeszcze, budząc sie rano ma człowiek taki niedosyt, że to jednak nieprawda, ech a szkoda...PozdrO
Swiety82 Napisano 23 Luty 2008 Napisano 23 Luty 2008 czarnykocie a propo twojej historii kojarzy mi się taki stary film Bunkier SS", tam też niemcy swoich wieszali, oglądał ktoś??? :)
czarnykot Napisano 24 Luty 2008 Napisano 24 Luty 2008 uniwersalna ksywa agnet" na każdego kto robi zamieszanie :) a ja niestety.... nie lubię filmów wojennych :) Swiety82 :)pozdrawiam
pablcbr Napisano 30 Wrzesień 2008 Autor Napisano 30 Wrzesień 2008 Dawno nie pisałem w tym wątku, ale moja bezsenność nie zawodzi;)Ja miałem wczoraj sen ze znajduje sztućce z niemieckimi biciami duże ilości eleganckiej zastawy. Pewnie byłem głodny.)Napiszcie, co nowego po waszych sennych głowach chodzi.Pozdrawiam Paweł
Teslo Napisano 30 Wrzesień 2008 Napisano 30 Wrzesień 2008 Bunkier SS" - czy to ten film, gdzie podstawową obsadę bunkra stanowią emeryt i przedpoborowy"? Jeśli tak, to rzekłbym: wojenny inaczej. Atmosfera taka, że pająki po plecach harcują...
Swiety82 Napisano 30 Wrzesień 2008 Napisano 30 Wrzesień 2008 Ostatnio bywa tak, że idę spać nawet o 4 nad ranem.... porażka. Chyba kawe odstawię...
zbyniek Napisano 30 Wrzesień 2008 Napisano 30 Wrzesień 2008 Ja też chyba jak każdy poszukiwacz, cierpię na iedospanie" ,mi się często śni że mam w pokoju dużo hełmów i odkrywam podobne znalezisko co lain czyli wiele hełmów.pozdr
pablcbr Napisano 30 Wrzesień 2008 Autor Napisano 30 Wrzesień 2008 Foto jednego z eksponatów muzeum wojny w Kijowie symbolizującego zwycięstwo nad Niemcami - żelazny krzyż" o wymiarach 1.20 na 1.20 metra, złożony ze zdobytych odznaczeń. Naliczyłem ich szacunkowo około 500 szt.!!! Mokry sen każdego eksploratora )
Swiety82 Napisano 1 Październik 2008 Napisano 1 Październik 2008 Chyba idę spać........... wszyscy śpią, to ja też :D
pablcbr Napisano 1 Październik 2008 Autor Napisano 1 Październik 2008 też znikam w kimke dobrze im tak apropos foty )
pablcbr Napisano 21 Październik 2008 Autor Napisano 21 Październik 2008 Foto to tak apropos snów, cos jest w tej besennosci bezsennsownego człowiek zmeczony nerwowy. Trzeba na prochy chyba przejść :) walium jakieś. Pozdrawiam
8total4 Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 Ciężkie czasy idą..trzecia w nocy, zero kawy, zero papierosow, a oczy otwarte..Pełnia??Nie - baba :)pozdro!!
radek98k Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 No moje marzenie byc może się spełniło. Znalazłem troche złota (jakiś pogański wisiorek). Za pare dni ide w to samo miejsce. Na początku myślałem, że to mosiądz i zacząłem czyścic to w kwasku cytrynowym. Najpierw był słaby roztwór. włożyłem w ten roztwór też kawałek mosiądzu. Po dwóch minutach zrobiła się zielona woda i mosiądz odkrył się z pasywacji. Lecz przedmiot przypominający mosiądz (złoto) nie oczyścił się tylko odpuścił brązowy kolor. Bez skutku. Zrobiłem najmocniejszy roztwór jaki się dało i włożyłem to na jakieś 7 minut. Bez skutku. Prawdopodobnie jest to złoto ze stopem miedzi lub żelaza. Kiedyś napewno pójdę z tym do jubilera.
8total4 Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 pogański? a skad ta wiedza.według mojej zloto nie patynuje ani nie pokrywa sie zadnymi nalotami, tak wiec raczej twoje przeczucie sie nie sprawdzi..pozdro!
zbyniek Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 Mnie ostatnio męczyły sny, że miałem cały mundur z oporządzeniem i bronią z 39r (orginał,stan magazynowany) :( szkoda że taki sen się nigdy nie spełni.pozdr
8total4 Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 takie sny nie męczą..śniło Ci sie kiedys zbyniu że wykonujesz wyroki, chociaz wcale tego nie chcesz?nie polecam ;)pozdro!
zbyniek Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 8-4, takie sny bardzo męczą, bo jak budzę się rano to ze łzami w oczach że taki sen nigdy już się nie spełni,ale bywały gorsze sny jak chodzi a ten rodzaj.Raz nawet byłem na wojnie, gdzieś w okopie to było straszne.pozdr
Swiety82 Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 A śniło wam się że nie możecie zasnąć? To jest ciekawostka, brrrrrrr-budzisz się niewyspany i zmęczony.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.