Skocz do zawartości

Bezsenność poszukiwacza Nowy stary wyleciał.

pablcbr

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogiła, nie ziemia pod dębem a sam dąb
...ludzie ze wsi obok mówią, że Niemcy na tym drzewie wieszali swoich".

Potną go bo stanowi ponoć zagrożenie, i dobrze... niech tną :)

Jadziu dzięki za miłe słowa :)

• Odpowiedzi 60
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam

Ja z kolei miałem sen, otóż chodząc po zakamarkach jakiejś starej chaty, nagle zapadła się pode mną podłoga, ląduje na.... ekhem, no na miękkiej części ciała, bo otrzepaniu się z kurzu widzę, że dookoła mnie są same militarne rzeczy normalnie jak jakaś partyzancka skrytka, od pistoletów, karabinów, mundurów, hełmów, i Bóg wie czego jeszcze, budząc sie rano ma człowiek taki niedosyt, że to jednak nieprawda, ech a szkoda...

PozdrO

• 7 months later...
Dawno nie pisałem w tym wątku, ale moja bezsenność nie zawodzi;)
Ja miałem wczoraj sen ze znajduje sztućce z niemieckimi biciami duże ilości eleganckiej zastawy. Pewnie byłem głodny.)
Napiszcie, co nowego po waszych sennych głowach chodzi.
Pozdrawiam Paweł

Foto jednego z eksponatów muzeum wojny w Kijowie symbolizującego zwycięstwo nad Niemcami - żelazny krzyż" o wymiarach 1.20 na 1.20 metra, złożony ze zdobytych odznaczeń. Naliczyłem ich szacunkowo około 500 szt.!!! Mokry sen każdego eksploratora )

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 4 months later...
No moje marzenie byc może się spełniło. Znalazłem troche złota (jakiś pogański wisiorek). Za pare dni ide w to samo miejsce. Na początku myślałem, że to mosiądz i zacząłem czyścic to w kwasku cytrynowym. Najpierw był słaby roztwór. włożyłem w ten roztwór też kawałek mosiądzu. Po dwóch minutach zrobiła się zielona woda i mosiądz odkrył się z pasywacji. Lecz przedmiot przypominający mosiądz (złoto) nie oczyścił się tylko odpuścił brązowy kolor. Bez skutku. Zrobiłem najmocniejszy roztwór jaki się dało i włożyłem to na jakieś 7 minut. Bez skutku. Prawdopodobnie jest to złoto ze stopem miedzi lub żelaza. Kiedyś napewno pójdę z tym do jubilera.

8-4, takie sny bardzo męczą, bo jak budzę się rano to ze łzami w oczach że taki sen nigdy już się nie spełni,ale bywały gorsze sny jak chodzi a ten rodzaj.

Raz nawet byłem na wojnie, gdzieś w okopie to było straszne.pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie